تحولات منطقه

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، همزمان با سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع)، آثاری را که تا کنون با محوریت این امام همام منتشرکرده است، به خوانندگان معرفی و پیشنهاد می‌کند.

معرفی آثار بنیاد پژوهش‌های اسلامی با محوریت امام موسی کاظم(ع)
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

یکی از رسالت‌های مهم بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، احیای علوم و معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و در این راستا تاکنون آثار بسیاری با محوریت زندگی، فرهنگ و سیره امامان معصوم(ع) در این مرکز به زیور طبع آراسته شده است.
به مناسبت سالروز شهادت امام هفتم شیعیان، حضرت موسی بن جعفر(ع)، شماری از آثار منتشر شده بنیاد پژوهش‌های اسلامی با محوریت این امام بزرگوار، معرفی می‌شود.

کتاب «الامام موسی بن جعفر(ع)، شمس فی ظلمات السجون»

این کتاب به قلم عادل عبدالرحمن بدری نگاشته شده و دوره اول خلافت عباسی و زندان تاریک آن و سرگذشت موسی بن جعفر(ع) و تابش نور هدایت بر امت اسلامی را ترسیم می کند. کتاب یاد شده در سال ۱۳۹۱ برای نخستین بار، در قطع وزیری به زبان عربی، به چاپ رسیده و در سال ۱۳۹۳ نیز برای بار دوم منتشر شده است.

کتاب «فقه الامام موسی بن جعفر»

کتاب «فقه الامام موسی بن جعفر» اثر دیگری است که سید محمد علی خادمی آن را به زبان عربی نوشته است.

این اثر مجموعه‌ ۵ جلدی ارزشمندی از روایاتی فقهی است که از امام موسی بن جعفر(ع) به دست ما رسیده است.

ذکر منابع اولیه از کتاب‌های حدیث، پژوهشی پیرامون سند روایت، درج دیدگاه‌ها درباره این دسته از روایات و پژوهشی آزاد و فقهی، با عنوان «فقه الحدیث» مهم‌ترین گام‌هایی بوده است که برای به فرجام رساندن این کتاب طی شده است. این اثر در سال ۱۴۰۰ در قطع وزیری، به چاپ رسیده است.

کتاب «الامام موسی بن جعفر(ع) علو فی الحیاة»

این کتاب نیز توسط عادل عبدالرحمن بدری نوشته شده و چهره‌ای از حضرت موسی بن جعفر(ع) را در محراب عبادتش ترسیم می‌کند. زبان این کتاب عربی بوده و در سال ۱۳۹۶ در شمارگان یک هزار نسخه، در قطع رقعی و ۱۷۶ صفحه به چاپ رسیده است.

کتاب «سید بغداد»

«سید بغداد» عنوان تازه‌ترین اثر درباره امام موسی کاظم(ع) است. مؤلف در آغاز کتاب ریشه‌های تشیع در بغداد را می‌کاود و پس از عرضۀ روایت‌هایی دربارۀ بغداد و ارزیابی شخصیت منصور عباسی به عنوان بنیانگذار این شهر، ستم‌های خلفای عباسی، به ویژه هارون را نسبت به امام کاظم(ع)، بررسی می‌کند.

نویسنده در فصلی از این کتاب، گفت‌وگوی راهبان مسیحی با امام کاظم(ع) را عرضه می‌دارد و پس از آوردن نشانه‌های اعجاز امام در روزگار کودکی، احادیثی از امام را در پایان به خوانندگان تقدیم می‌کند. نویسنده این اثر علی کورانی عاملی است که آن را به زبان عربی نگاشته است.

این کتاب در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به قلم محمد صابری تقدمی از مترجمان این مرکز، ترجمه شده است.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha