تحولات منطقه

نماینده مجلس: مشارکت در سوآپ و توسعه تجارت گاز روسیه و ترکمنستان از مسیر ایران نه تنها به لحاظ اقتصادی برایمان سود دارد، از نظر دیپلماتیک هم به نفع کشور است. باید ارتباط مستقیم گازی با روسیه و هند برقرار کنیم تا به هاب مطلق تجارت گاز تبدیل شویم.

تبدیل شدن به هاب مطلق تجارت گاز منطقه با ارتباط مستقیم گازی ایران به روسیه و هند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

احمد فاطمی، نماینده بابل در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین، با اشاره به این موضوع که تبدیل شدن به هاب گازی منطقه منافع سرشاری برای کشور دارد و باید از همه توان خود برای عملیاتی‌سازی این طرح استفاده کنیم، تصریح کرد: هر کدام از کشورها در محیط بین‌الملل به دنبال منافع خودشان هستند. به نحوی که بیشترین نفع را ببرند و کمترین دردسر برایشان ایجاد شود.

وی ادامه داد: در حوزه انرژی نیز کشورها همین رویکرد را به اجرا می‌گذارند. ما هم باید همین روش را با جدیت دنبال کنیم. ما از موقعیت ژئوپلتیک ویژه‌ای برخورداریم و استفاده از این پتانسیل می‌تواند منافع کشور را تأمین کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: باید تا جائیکه می‌توانیم به واردات گاز روسیه و ترکمنستان بپردازیم و با در اختیار داشتن این گاز سیاست‌های مختلف اعم از بازصادرات آن، تبدیل گاز به ال‌ان‌اجی، برق و... بهره ببریم.

فاطمی گفت: بدیهی است که برخی کشورها در راستای اهداف ایران برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه سنگ‌اندازی خواهند کرد. باید بدون توجه به این موانع، تمام تلاش خود را برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه انجام دهیم.

وی ادامه داد: مشارکت در سوآپ و توسعه تجارت گاز روسیه و ترکمنستان از مسیر اقتصاد ایران نه تنها به لحاظ اقتصادی برایمان سود دارد، از نظر سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک هم به نفع کشور است. باید ارتباط مستقیم گازی با روسیه و هند برقرار کنیم تا بتوانیم کل بازار تجارت منطقه را در قبضه خود در بیاوریم و به هاب مطلق انتقال و تجارت گاز منطقه تبدیل شویم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هر سیاستی که منافع کشور را تأمین می‌کند، باید با جدیت در دستور کار باشد. در حال حاضر، روسیه برای صادرات گاز به اروپا با مشکل مواجه است، باید از این فرصت استفاده کنیم و نقش موثری در رساندن گاز این کشور به کشورهای دیگر برعهده بگیریم.

فاطمی گفت: تبدیل گاز روسیه به ال‌ان‌جی، برق و دیگر محصولات و صادرات آن‌ها می‌تواند سود سرشاری برای کشور داشته باشد. همچنین می‌توانیم به عنوان واسطه برای صادرات گاز روسیه عمل کنیم و حق ترانزیت بگیریم. هر کدام از این طرح‌ها منفعت خودش را دارد.

وی ادامه داد: ارتباط برقرار کردن با روسیه از کف دریا و دریافت گاز روسیه یکی از ایده‌های مناسب است. باید زیرساخت‌های لازم برای این اقدام مهیا شود. به هر ترتیبی که بتوانیم گاز روسیه را در اختیار داشته باشیم و آن را به کشورهای مختلف اعم از کشورهای همسایه و کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا منتقل کنیم، برایمان سود دارد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دستیابی به اهدافی همچون بازطراحی تجارت انرژی ایران و دور زدن تحریم‌ها به واسطه برعهده گرفتن نقشی فعال در سوآپ گاز روسیه و ترکمنستان نیازمند به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی فعال انرژی و متقاعد کردن طرف‌های مقابل است.

وی ادامه داد: ما ظرفیت لازم را برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه داریم. از یک طرف با کشورهایی مانند روسیه و ترکمنستان همسایه هستیم که منابع سرشار گازی دارند و از طرف دیگر، با کشورهایی که نیازمند این گاز هستند، مرز داریم. این شرایط باعث شده است که پتانسیل لازم را برای برعهده گرفتن نقش واسطه داشته باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha