تحولات منطقه

حامد قادرمرزی گفت: افزایش ۳۵ درصد حق بیمه توسط هیات امنای صندوق در سال آتی برای شاغلین تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان صورت خواهد گرفت.

در سال ۱۴۰۴ متناسب‌سازی صندوق بیمه اجتماعی آغاز خواهد شد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

حامد قادرمرزی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در رابطه با موضوع سرنوشت این صندوق توضیح داد: بحث ادغام این صندوق طی برنامه هفتم توسعه بطورکلی منتفی است. اساساً این صندوق به این علت که یک صندوق با ماهیت و پایه اختیاری است، فعلا قابل ادغام با هیچ صندوقی نیست.

وی با اشاره به علل استقبال اندک روستاییان، کشاورزان و عشایر از بیمه شدن در این صندوق، تشریح کرد: دانش و شناخت پایین مناطق مختلف روستایی و محروم کشور از این صندوق و شرایط آن، تجربه تلخ برخی از مردم روستایی از صندوق‌های بیمه‌ای جعلی و بدنام شدن مفهوم بیمه، اختیاری بودن این بیمه و ذهنیت ایدئولوژیک و سنتی برخی مناطق کشور که با موضوع بیمه از نظر گرایش فقهی خود مشکل دارند، باعث شده تا بخشی از جامعه هدف ما در میان روستاییان به این صندوق نپیوندند.

قادرمرزی با بیان اینکه «صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر تا اینجا در کار خود موفق بوده است» گفت: ماهیت صندوق ما در اختیاری بودن آن است. اگر ما بخواهیم کشاورزان و روستاییان و عشایر را بخواهیم به سمت اجباری ساختن عضویت در این صندوق سوق دهیم، این امکان وجود دارد که تا ۱۲ میلیون بیمه شده در این صندوق داشته باشیم.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر تاکید کرد: ما توازن پوشش بیمه‌ای را در همه استان‌ها به یکسان نداریم و فقدان توازن پوشش یکی از مشکلات ماست. برخی استان‌های اتفاقا برخوردار و صنعتی و شهرنشین‌تر کشور مانند تهران، آذربایجان شرقی و استان مرکزی بیشترین تعداد بیمه شده را داریم. ضریب پوشش بیمه‌ای در این سه استان از استان‌های روستانشین‌تر و محروم مانند سیستان و بلوچستان و کرمان و کردستان و خراسان شمالی کمتر بیشتر است.

این مدیر دولت چهاردهم با انتقاد از اینکه برخی مسئولان هنوز قائل به سرمایه‌گذاری و تقویت استان‌های مرزنشین و توسعه روستاهای آن نیستند، گفت: در این زمینه توسعه مناطق محروم و مرزی نقشی عمده در تقویت و جذب بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی روستاییان دارد.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهای مطرح شده برای آینده صندوق بیمه اجتماعی بحث ادغام آن است که باتوجه به ماهیت اختیاری این صندوق، عملاً غیرممکن است. هم جامعه هدف آن و هم نوع حق بیمه‌پردازی آن خاص خودش است و به همین دلیل مسئله ادغام دور از انتظار است.

قادرمرزی تصریح کرد: بحث اختیاری بودن صندوق بیمه اجتماعی از زمان تاسیس این صندوق مطرح بوده و با این خاصیت شروع شده است. کشاورزان شامل افراد ساکن روستا و غیر ساکن در روستا هستند. روستاییان و عشایر که جامعه هدف این صندوق هستند نیز در مشاغل دیگری به جز کشاورزی هم فعال هستند. آنان ممکن است از نوع دیگری از بیمه هم استفاده کنند. اما آن بخش جامعه روستایی، عشایر و کشاورز ما که فاقد هیچ نوع پوشش بیمه‌ای نیستند، باید با یک عظم ملی جذب صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر شوند.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان اظهار کرد: برای آینده بهتر و پوشش بیمه‌ای بیشتر برای این بخش از جامعه هدف در مناطق محروم و روستایی، باید با سازوکاری به سمت غیراختیاری کردن این بیمه و نوعی اجباری کردن این بیمه پیش برویم. این امر برکات زیادی خواهد داشت و کمک زیادی به ایرانی با فقرای کمتر در دهه‌های آینده خواهد کرد. قطعاً چنین اقدامی شاخص‌های توسعه انسانی و کیفیت خدمات خود این صندوق را ارتقاء خواهد داد.

وی در رابطه با موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور وزارت کار توسط قانون کار ملزم شده تا پایان سال ۱۴۰۴ اجرای متناسب‌سازی را برای همه بازنشستگان صندوق‌ها پیشنهاد داده و عملیاتی کند. صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر نیز برنامه پیشنهادی خود را ارائه داده است و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران این صندوق نیز عملیاتی شود.

قادرمرزی تصریح کرد: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر متعلق به همه بازنشستگان و مستمری‌بگیران این صندوق خواهد شد، هرچند فرمول متناسب‌سازی ما متفاوت از سایر صندوق‌های بازنشستگی است. ما برای متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی روستاییان سه شرط از سوی قانون گذار داریم. اولی رعایت حقوق بین‌النسلی است که شامل رعایت سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه تامین اجتماعی است. شرط دوم تامین بودجه از سوی دولت است و شرط سوم هم تامین منابع و برنامه اجرایی متناسب‌سازی توسط خود صندوق است که ما در اجرا این سه شرط را رعایت می‌کنیم و براساس آنچه قانون تکلیف کرده در سال ۱۴۰۴ متناسب‌سازی را عملیاتی می‌کنیم.

این مقام منصوب وزیر کار در پایان خاطرنشان کرد: در راستای افزایش حقوق و متناسب‌سازی مستمری افراد تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر هیچ مبلغ حق بیمه‌ای از طرف شاغلین و حق بیمه پردازان فعلی صندوق افزوده نخواهد شد. البته برای سال ۱۴۰۴ در هیات امنای صندوق بیمه اجتماعی ۳۵ درصد حق بیمه پرداختی افزایش پیدا می‌کند اما ربطی به مستمری بگیران ندارد و ما صرفاً مستمری مستمری‌بگیران را افزایش خواهیم داد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha