صحن پیامبر اعظم(ص)، روبروی ستون ۳، یکی از دفاتر ایوان ولیعصر(عج). این نشانی جایی بود که چند روز پیش برای تهیه گزارش به آنجا رفتم. شاید کمتر کسی از زائرانی که از این صحن می‌گذشتند، خبر داشتند پشت این در چه خبر بود.

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

پیش از این هم به آنجا رفته بودم. چند روز قبلتر فضایی بود مثل همه فضاهای اداری حرم مطهر، اما آن روز همه چیز عوض شده بود. این را از صدای یا رضا(ع)، یا رضایی فهمیدم که از پشت در ورودی شنیده می‌شد. صدایی که وقتی به آن نزدیک‌تر می‌شدم با تصویری زیباتر همراه شد.

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند

خادمان سبزپوش چایخانه

وارد شدم. اولین چیزی که چشمم را به خود جلب کرد رنگ سبز قالب در فضا بود. رنگ سبز لباس خدمت خادمانی سبزی به دست مشغول آماده کردن بسته‌های افطاری برای زائران آقا(ع) بودند. اعضای هئیت عشاق‌الحسن(ع) از سراسر ایران آمده‌ بودند و به عشق خدمت به امام مهربانی(ع).

حسن عبدلیان‌پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، مسئول گروه بود. اول از همه سراغ او رفتم. داستان حضورشان را این‌طور آغاز کرد: «عزیزانی که اینجا حضور دارند، اعضای هئیت عشاق‌الحسن(ع)‌ این مرکز هستند. هئیتی که مزین به نام مبارک آقا امام حسن مجتبی(ع) است و سالهاست که در مجموعه مرکز مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه در تهران تشکیل شده است و تقریبا همه اعضای آن به فراخور حال و به مناسبت‌های مختلف در این هیئت مشارکت دارند».

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند

اولین فرصت خدمت در ماه رمضان

این بار اما امام رضا(ع) اعضای این هئیت را طلبیده بود تا در حرمش توفیق خدمت داشته باشند. فرصتی که از ده سال پیش نصیب‌شان شده بود. عبدلیان‌پور در این‌باره گفت: «یکی از فعالیت‌های ما حضور در چایخانه حرم مطهر است. روال بر این بوده که در سال‌های گذشته، هر سال در چند نوبت مشغول خدمت‌رسانی به زائرین و مجاورین آقا بوده‌ایم، مثلا در ایامی چون ولادت و شهادت آقا علی بن موسی الرضا(ع)، شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در یک یا دو چای‌خونها مستقر بودیم؛ اما امسال خداوند توفیق دیگری هم به ما داد تا برای اولین بار در ماه مبارک رمضان بتوانیم برای وعده افطار از زائران حضرت(ع) پذیرایی کنیم».

بسته‌های افطار ساده‌ای که این گروه از خادمان آقا(ع) تهیه می‌کردند، هر روز به ۱۲ هزار بسته می‌رسید. بسته‌هایی که همزمان با اذان مغرب در ده روز اول ماه مبارک در چهار چایخانه حرم مطهر توزیع می‌شد.

اولین سالی که خادمان مرکز مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه برای خدمت به مشهد آمده بودند، حدود دوازده سال پیش بود. جایی در حوالی حرم در خیابان آیت‌الله شیرازی موکبی داشتند و از زائران امام رضا(ع) پذیرایی می‌کردند. به قول خودشان آقا محبت کرد و آهسته آهسته توفیق شد که بیایند و در حرم خدمت کنند.

در کنار حضرت(ع) سوگند خوردند

اتفاق مثبت دیگری که طی این حضور افتاده بود، برگزاری مراسم تحلیف کارشناسان رسمی قوه قضاییه مشهد در حرم امام رضا(ع) بود. مراسمی که برای اولین بار در چهل ساله گذشته اتفاق افتاده بود. رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره آن توضیح داد: «این برنامه در رواق دارالهدایه برگزار شد. برگزاری این مراسم در کنار مضجع شریف و نورانی آقا علی موسی الرضا(ع) کار بزرگی بود که برای اولین بار اتفاق افتاد».

او در ادامه گفت: «به هر حال مسئله کارشناسی قضائی مسئله مهمی است که با جان و مال و ناموس و آبروی مردم در ارتباط است. گاها قضات بر اساس نظرات کارشناسی رای صادر می‌کنند لذا می‌طلبید که بحث خود انتظامی را جدی دنبال کنیم. هدف ما از برگزاری این مراسم در حرم مطهر رضوی، تقویت بنیه مذهبی و اعتقادی کارشناسان بود؛ چراکه سوگند یاد کردن در کنار مضجع نورانی حضرت(ع) همیشه در گوشه ذهنشان خواهد بود و در نظرات کارشناسی که اعمال می‌کنند تاثیر خواهد داشت».

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند

تنها راهی که برای سعادت و عاقبت بخیری می‌شناسیم

آن چند روز صبح و شب اعضای هئیت عشاق‌الحسن(ع) شده بود خدمت در حرم امام رضا(ع). ده روز اول ماه رمضان امسال مهمان مشهد بودند تا در حرم میزبان زائران حضرت(ع) باشند. خادمانی که از ۲۰ استان کشور مانند استان فارس، اصفهان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، البرز و...راهی یک مقصد واحد یعنی مشهدالرضا(ع) شده بودند.

محمد امین ملکی، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی در تهران یکی از آن‌ها بود. سومین سالی بود که همراه این گروه آمده بود. او گفت: «تنها راهی که برای سعادت و عاقبت بخیری می‌شناسیم نوکری درِ خانه اهل بیت(ع) است. امام رضا(ع) هم یکی از ائمه اطهار(ع) است که به سبب وجود مرقدشان در ایران، دسترسی ما به ایشان و حرم‌شان آسان‌تر است. این فرصت فراهم شد تا برای نوکری خدمت برسیم و امیدوارم از ما قبول کنند».

این گروه از خادمان سبزپوش آقا(ع) ده روز اول ماه مبارک رمضان را در چایخانه صحن غدیر مستقر بودند. چای و دمنوش دم می‌کردند تا زائران لب تشنه حضرت(ع) را سیراب کنند. ملکی هم که در کنار این خادمان بود و از آرزویی که در دل داشت گفت: «لحظه‌هایی که در چایخانه هستیم با خودمان می‌گوییم کاش یک نفر از این عزیزانی که چای به دستش می‌دهیم امام زمان(عج) باشد».

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند

این بالاترین جایگاه است

آن ده روز در هر چهار چایخانه حضرت(ع) علاوه بر چای و دمنوش، بسته‌های افطاری نیز بین زائران توزیع می‌شد. این گروه از خادمان بسته‌های پنیر و سبزی و خرما را همراه نان تقدیم زائران می‌کردند تا افطاری ساده‌ای باشد برای روزه‌داران حاضر در حرم مطهر رضوی. بسته‌هایی که تمام هزینه آن را هم خودشان تامین کرده بودند.

عزالدین سلیمانی، وکیل پایه یک دادگستری و رئیس اداره معاضدت قضایی مرکز وکلای قوه قضاییه استان تهران هم دیگر عضو هئیت عشاق‌الحسن(ع) بود. او گفت: «آقا امام رضا(ع) طلبیدند تا در مناسبت‌های مختلف توفیق خدمت پیدا کنیم و در چایخانه‌ها مشغول خدمت به زائران و مجاوران باشیم. به این خدمت افتخار می‌کنیم و این بالاترین جایگاهی است که خود حضرت رضا(ع) برای ما فراهم کرده است».

این دهمین سفری همراهی سلیمانی با این گروه بود. او نه فقط چند نفر از همکارنش که همسرش را نیز با این گروه همراه کرده است. چون این سفرها برایش با دیگر زیارت‌های حرم مطهر تفاوت داشت؛ «قطعا این سفرها با سفرهای دیگری که از ایام طفولیت تا الان داشتم خیلی متفاوت است. وقتی در جایگاه نوکری و خدمت به زائرین باشیم، احساس میکنیم آقا خودش طلبیده است».

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند

حضور فعال بانوان

حدود ۱۲۰ نفر از از وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده از ۲۰ استان کشور تحت نام هیئت عشاق‌الحسن(ع) برای خدمت در حرم مطهر در مشهد بودند. خادمانی که عده‌ای از آنان بانوانی بودند که در همه این سال‌ها گروه را همراهی کرده بودند. سارا شیرازی، سفیر مسئولیت‌های اجتماعی مرکز وکلای قوه قضایی یکی از این بانوان بود. او گفت: «موکب سابقه ۱۰ ساله دارد و هر سال رونق بیشتری پیدا می‌کند. هم‌صنفی‌های ما چه در شغل وکالت، چه کارشناسی، چه مشاوره خانواده و .. تمایل دارند ما را همراهی کنند و در اینجا خادمی آقا امام رضا(ع) را انجام دهند».

شیرازی درباره حضور بانوان در این گروه هم توضیح داد: «همانطور که بانوان در تمامی فعالیت های مرکز حضور گسترده و فعالی دارند، در برپایی این موکب هم حضور داشتند و دوشادوش آقایان توانستند بهره‌ای هرچند کوچک را نصیب خود کنند».

او حس‌وحالش حین خدمت را هم چنین توصیف کرد: «هر سری که می‌آییم در این مراسم انقدر انرژی مثبت و آثار معنوی این حضور را لمس می‌کنیم که لحظه خداجافظی و ترک این مکان مقدس برایمان خیلی سخت است. از آقا(ع) خواستیم این روزنه خدمت را هرچند کوچک برای ما نگه دارد و آن را وسعت دهد تا آثارش را در زندگی خودمان لمس کنیم و بدرقه راهمان باشد».

مهمانانی که میزبان زائران شده بودند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha