تحولات منطقه

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۴
کد مطلب: ۱۱۴۶۵۵۰

مقامات بحرینی مدعی شدند ده‌ها نفر را به اتهام «ارتباط با طرف‌های خارجی» و «همدلی با ایران» بازداشت کرده‌اند؛ در همین حال فعالان بحرینی از بازداشت چند روحانی شیعه خبر می‌دهند.

موج تازه بازداشت‌ها در بحرین
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، وزارت کشور بحرین در بیانیه‌ای که خبرگزاری رسمی این کشور «بنا» منتشر کرد، مدعی شد: نیروهای امنیتی موفق به شناسایی یک سازمان مرتبط با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و تفکر «ولایت فقیه» شده‌اند.

در این بیانیه اعلام شده که ۴۱ نفر از اعضای اصلی این تیم بازداشت شده‌اند و روند تحقیقات و اقدامات قضایی علیه آنها ادامه دارد.

مقام‌های بحرینی همچنین مدعی شدند، این پرونده در ارتباط با اتهام‌هایی نظیر «ارتباط با طرف‌های خارجی» و «همدلی با تجاوز ایران» تشکیل شده است.

وزارت کشور بحرین اعلام کرد، عملیات امنیتی و تحقیقات برای شناسایی دیگر افراد مرتبط با این پرونده همچنان ادامه دارد و در صورت اثبات ارتباط افراد دیگر، اقدامات قانونی علیه آنها انجام خواهد شد.

هم‌زمان، منابع و فعالان بحرینی گزارش دادند نیروهای امنیتی رژیم آل‌خلیفه چند روحانی شیعه از جمله «جمیل العالی»، «محمود العالی»، «رضی القفاص» و «جاسم المؤمن» را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، خانواده‌ها و نزدیکان بازداشت‌شدگان تاکنون از محل نگهداری و وضعیت آنها اطلاعی دریافت نکرده‌اند. برخی فعالان بحرینی نیز این بازداشت‌ها را دارای ابعاد سیاسی و طایفه‌ای توصیف کرده‌اند.

رژیم آل خلیفه طی سال‌های گذشته بارها اتهام‌های بی‌پایه و اساسی را درباره ارتباط گروه‌های مخالف بحرینی با جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است؛ ادعاهایی که ایران قاطعانه آنها را رد و دخالت در امور داخلی بحرین را تکذیب کرده است.

به‌گزارش قدس، با تشدید تنش‌های منطقه‌ای و حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، حکومت آل‌خلیفه در بحرین موج تازه‌ای از اقدامات امنیتی را آغاز کرده است. بر اساس گزارش‌ها، در روزهای ابتدایی این بحران حدود ۲۰۰ تا ۳۱۲ شهروند بحرینی از جمله چند زن و یک فرد دارای معلولیت بازداشت شده‌اند. برخی از بازداشت‌شدگان با اتهام‌هایی مانند جاسوسی و خیانت روبه‌رو شده‌اند؛ اتهاماتی که می‌تواند مجازات‌های سنگینی حتی تا اعدام در پی داشته باشد. همچنین گزارش‌هایی از مرگ یک بازداشتی زیر شکنجه منتشر شده است.

در کنار بازداشت‌ها، سیاست سلب تابعیت نیز تشدید شده است. وزارت کشور بحرین اعلام کرده تابعیت ۶۹ نفر به اتهام حمایت از آنچه «اقدامات خصمانه ایران» خوانده شده، لغو شده است. به گفته منابع بحرینی، بسیاری از این افراد بدون بازجویی یا محاکمه با این اقدام مواجه شده‌اند و به اداره مهاجرت احضار شده‌اند. بر اساس گزارش شبکه المیادین، از افرادی که تابعیت‌شان سلب شده خواسته شده ظرف ۷۲ ساعت خاک بحرین را ترک کنند.

فعالان بحرینی می‌گویند این اقدامات با هدف ایجاد فضای رعب و جلوگیری از هرگونه ابراز همدلی با ایران انجام می‌شود. رژیم آل‌خلیفه طی سال‌های گذشته نیز به‌دلیل بازداشت مخالفان، محدودیت فعالیت‌های سیاسی، انحلال گروه‌های مخالف و سلب تابعیت از فعالان و روحانیون بارها مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری قرار گرفته است؛ روندی که به گفته منتقدان نشان‌دهنده استفاده گسترده از ابزارهای امنیتی برای مهار مخالفان در این کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha