تحولات منطقه

۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۷
کد مطلب: ۱۱۵۱۶۸۶

در حالی که حملات نظامیان صهیونیست در کرانه باختری و گزارش‌های تازه از تشدید فشار بر اسرای فلسطینی در زندان عوفر ادامه دارد، وزیر خارجه فرانسه در نشست پاریس با اذعان به وضعیت «فاجعه‌بار» منطقه، بار دیگر از راهکار دو دولتی در فلسطین سخن گفت.

از عوفر تا کرانه باختری؛ موج سرکوب بالا گرفت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، هم‌زمان با افزایش تنش‌ها در اراضی اشغالی، منابع فلسطینی از تشدید اقدامات سرکوبگرانه در زندان عوفر و همچنین موج جدید خشونت در کرانه باختری خبر می‌دهند؛ در حالی که تحولات سیاسی در اروپا نیز همچنان حول محور راه‌حل‌های دیپلماتیک برای بحران فلسطین در جریان است.

به گزارش شبکه المیادین به نقل از دفتر اطلاع‌رسانی اسرای فلسطین، اداره زندان عوفر طی روزهای اخیر مجموعه‌ای از اقدامات سختگیرانه و تحقیرآمیز را علیه زندانیان فلسطینی اعمال کرده است. بر اساس این گزارش، انتقال اسرای فلسطینی در داخل زندان با محدودیت‌های شدید، فریاد و رفتارهای تحقیرآمیز همراه بوده و برای نخستین‌بار دوربین‌های نظارتی در اتاق‌های ملاقات با وکلا نصب شده است؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره نقض حریم حقوقی زندانیان را افزایش داده است.

این نهاد فلسطینی همچنین از کاهش چشمگیر زمان ملاقات‌های قانونی به چند دقیقه خبر داده و هشدار داده است که نشانه‌هایی از وخامت وضعیت بهداشتی و شیوع بیماری‌های واگیردار در این زندان مشاهده می‌شود. در پایان نیز خواستار ورود فوری نهادهای بین‌المللی برای بررسی وضعیت اسرای فلسطینی در عوفر شده است.

در همین حال، در بخش دیگری از تحولات میدانی، گزارش‌ها از کرانه باختری حاکی از ادامه درگیری‌ها و یورش‌های نظامی است. به گفته منابع محلی، در جریان حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به اردوگاه الدهیشه در جنوب بیت‌لحم، استفاده از گازهای سمی و نارنجک‌های صوتی باعث بروز موارد متعدد خفگی در میان ساکنان شد.

همزمان، نیروهای صهیونیست ورودی‌های جنوبی شهرک الخضر را مسدود کرده و محدودیت‌های تردد را در محورهای ارتباطی منطقه تشدید کردند. این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که عملیات‌های جست‌وجو، بازداشت و یورش به مناطق مختلف کرانه باختری همچنان ادامه دارد و در کنار آن، حملات شهرک‌نشینان به روستاها و اراضی فلسطینی نیز گزارش می‌شود.

در عرصه سیاسی، ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در نشست «فراخوان پاریس برای راهکار دو دولتی» با اشاره به وضعیت «اسفناک و فاجعه‌بار» در غزه و مناطق اشغالی، مدعی شد که بدون به رسمیت شناختن حقوق طرفین، صلح امکان‌پذیر نیست.

وی در عین حال به اقدامات شهرک‌نشینان و سیاست‌های الحاق اراضی اشاره کرد و گفت این روند چشم‌انداز صلح را تضعیف کرده است.

بارو همچنین با اشاره به بحران‌های منطقه‌ای از جمله جنگ علیه ایران و تنش‌های لبنان، تأکید کرد که مردم منطقه درگیر جنگ‌هایی هستند که خود انتخاب نکرده‌اند. او در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت برگزاری انتخابات در فلسطین تأکید کرد و آن را «آغازی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی» توصیف کرد.

با این حال، منتقدان این اظهارات را نادیده‌گرفتن نقش ساختارهای سیاسی و میدانی موجود و همچنین ناتوانی جامعه بین‌الملل در توقف خشونت‌ها در West Bank و غزه می‌دانند؛ جایی که درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و چشم‌انداز صلح بیش از هر زمان دیگری مبهم به نظر می‌رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha