تحولات منطقه

رئیس پژوهشکده اخلاق و روان‌شناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث، گفت: انتظار می‌رود آستان قدس رضوی به خاستگاه تولید و انتشار دانش رضوی تبدیل شود و در حوزه‌هایی مانند روان‌شناسی، نظریه‌های علمی مبتنی بر معارف اهل‌بیت (ع) را، توسعه دهد.

نیازمند توسعه معارف رضوی به حوزه روان‌شناسی هستیم
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عباس پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روان‌شناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث، در حاشیه دوره تخصصی «تربیت مربی خانواده‌درمانی معنوی خداسو» بر ضرورت توجه بیشتر به تولید «دانش رضوی» در حوزه علوم انسانی، به‌ویژه روان‌شناسی، تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه ممتاز آستان قدس رضوی در عرصه علمی و فرهنگی، اظهار داشت: حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) به‌عنوان «عالم آل محمد (ص)» شناخته می‌شوند و همین جایگاه اقتضا می‌کند که آستان قدس رضوی علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، نقش مؤثرتری در تولید دانش مبتنی بر معارف اهل‌بیت (ع) ایفا کند.

پسندیده با بیان اینکه دانش رضوی باید به یک جریان علمی اثرگذار تبدیل شود، افزود: از تولیت معزز آستان قدس رضوی انتظار داریم از دل این نهاد علمی و فرهنگی، معارف اصیل و متقن اهل‌بیت (ع) در قالب نظریه‌ها و الگوهای علمی تولید و به جامعه علمی کشور عرضه شود.

به باور وی، مهم‌ترین دستاورد این رویکرد آن است که آستان قدس رضوی به‌جای آنکه صرفاً با برند رضوی در بخضی محصولات شناخته شود، به مرکزی برای تولید دانش دارای اعتبار علمی و دانشگاهی تبدیل شود.

ضرورت توسعه دانش روان‌شناسی مبتنی بر معارف اهل‌بیت (ع)

رئیس پژوهشکده اخلاق و روان‌شناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث با اشاره به تجربه‌های انجام‌شده در حوزه روان‌شناسی و خانواده‌درمانی معنوی گفت: طی سال‌های گذشته تلاش‌هایی برای استخراج ظرفیت‌های علمی معارف دینی و تبدیل آنها به نظریه‌ها و الگوهای کاربردی صورت‌گرفته است.

این اقدامات نشان داده که آموزه‌های اهل‌بیت (ع) قابلیت ورود به عرصه‌های تخصصی روان‌شناسی، مشاوره و درمان را دارند.

وی ادامه داد: شکل‌گیری الگوهایی همچون خانواده‌درمانی معنوی، نمونه‌ای از ظرفیت دانش رضوی برای پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است؛ ظرفیتی که در صورت حمایت و برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند توسعه بیشتری پیدا کند.

حمایت از پژوهش‌های رضوی؛ ضرورتی برای آینده

پسندیده با تأکید بر آمادگی پژوهشگران این حوزه برای ادامه مسیر تولید دانش رضوی خاطرنشان کرد: ظرفیت علمی و انسانی لازم برای گسترش این فعالیت‌ها وجود دارد، اما توسعه این مسیر نیازمند توجه ویژه، حمایت و سرمایه‌گذاری بیشتر است.

وی در پایان تصریح کرد: آستان قدس رضوی از ظرفیت‌های گسترده‌ای برای شکل‌دهی به جریان تولید دانش برخوردار است و می‌تواند با حمایت از پژوهش‌های مبتنی بر معارف اهل‌بیت (ع)، زمینه‌ساز شکل‌گیری مکتبی علمی در حوزه روان‌شناسی اسلامی و علوم‌انسانی رضوی شود؛ مسیری که در نهایت به معرفی هرچه بهتر «محاسن کلام» اهل‌بیت (ع) و گسترش آثار آن در زندگی فردی و اجتماعی، منجر خواهد شد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha