تحولات منطقه

وزیر کار با اشاره به اینکه در همه جای دنیا تأمین منابع مالی در شرایط جنگی با افزایش بیکاری همراه می‌شود، گفت: بخشی از افرادی که به هر دلیل شغل خود را از دست دادند، برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه نکردند و وارد بخش غیررسمی اقتصاد شدند.

پس‌لرزه‌های اقتصادی جنگ به بازار کار رسید/ هشدار وزیر کار درباره اقتصاد غیررسمی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، احمد میدری روز سه‌شنبه در آیین افتتاح پروژه‌های زیرساختی و درمانی سازمان تأمین اجتماعی، اظهار کرد: در شرایطی که کارها به‌ صورت روان انجام می‌شود، شاید مردم متوجه زحمات انجام‌شده نشوند، همان‌طور که در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نیز به اعتراف منتقدان دولت، امور کشور به‌گونه‌ای پیش رفت که مردم جز آسیب‌ها و غم‌های بزرگی که بر اثر شهادت رهبر، فرماندهان و مردم بی‌گناه بر جای ماند، در حوزه تأمین کالاهای اساسی و پرداخت حقوق با مشکل جدی مواجه نشدند.

وی افزود: اگرچه در حوزه اقتصادی با افزایش تورم مواجه هستیم، اما این مسئله تنها مختص ایران نیست و در شرایط جنگی در بسیاری از کشورهای دنیا تورم افزایش پیدا می‌کند؛ البته کشور ما از سال ۱۳۸۹ با تورم‌های شدید مواجه بوده و طی دو سال آغاز فعالیت دولت چهاردهم نیز متأسفانه فشارهای اقتصادی تا حدی افزایش یافته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در جریان جنگ، کشور در یک محاصره اقتصادی قرار گرفت، اما این محاصره موجب نشد مردم در تأمین کالاهای اساسی خود با مشکل مواجه شوند و شرایط عادی خدمت‌رسانی در بیمارستان‌ها، سازمان تأمین اجتماعی و سایر دستگاه‌ها مختل شود.

میدری گفت: شاید تنها در حوزه مدارس شاهد تعطیلی رسمی بودیم که البته هزینه‌های پنهانی را به جامعه تحمیل کرد و موضوعی مستقل است، اما در سایر بخش‌ها به‌ندرت شاهد تعطیلی بودیم و حتی در برخی حوزه‌ها مانند بیمارستان‌ها، ارائه خدمات افزایش یافت و همکاران ما در سازمان تأمین اجتماعی، وزارت بهداشت و سایر بخش‌ها با تلاش بیشتری به مردم خدمت کردند.

افزایش بیمه بیکاری در پی شرایط جنگی

وی با اشاره به تأثیر شرایط جنگی بر بازار کار اظهار کرد: در همه جای دنیا تأمین منابع مالی در شرایط جنگی با افزایش بیکاری همراه می‌شود و در ایران نیز تعداد افرادی که برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه کردند، افزایش یافت.

وزیر تعاون افزود: البته بخشی از افرادی که به هر دلیل شغل خود را از دست دادند، برای دریافت بیمه بیکاری مراجعه نکردند و وارد بخش غیررسمی اقتصاد شدند که این مسئله کار سازمان تأمین اجتماعی، سازمان امور مالیاتی و دولت را دشوارتر می‌کند.

میدری ادامه داد: با وجود این دشواری‌ها، بخش مهمی از مشکلات با تلاش و افزایش خدمات همکاران دستگاه‌های مختلف جبران شده است، هرچند مسائلی مانند تورم وجود دارد که شاید در شرایط جنگی قابل اجتناب نباشد.

ضرورت ایجاد اجماع برای اصلاحات پایدار در تأمین اجتماعی

وی با اشاره به برنامه‌های ارائه‌شده از سوی مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، گفت: در جریان برنامه‌هایی که ارائه شد، قرار داریم و هر یک از این برنامه‌ها اقدامات مهمی هستند که باید به‌طور کامل اجرایی شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از این اقدامات را تمرکز اطلاعات و ایجاد شعب واحد عنوان کرد و افزود: باید به سمت تمرکز اطلاعات و ایجاد شعب واحد حرکت کنیم؛ همانند آنچه در نظام بانکی وجود دارد تا بیمه‌شده بتواند خدمات خود را بدون محدودیت‌های فعلی دریافت کند.

میدری همچنین بر ضرورت یکپارچه‌سازی سامانه‌های سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی تأکید کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم، اتصال سامانه‌های تأمین اجتماعی و مالیات و همچنین تعیین ضریب پیمان در زمان انعقاد قرارداد است که می‌تواند به شفافیت و کاهش اختلافات کمک کند.

وی درباره اصلاحات مربوط به پایداری صندوق‌های بازنشستگی نیز اظهار کرد: اصلاحات مربوط به پایداری صندوق‌ها در حوزه‌های مختلف مطرح شده و اجرای بسیاری از آنها نیازمند همکاری و همراهی کارگران و کارفرمایان است.

وزیر تعاون تأکید کرد: این اصلاحات، کارهای زمان‌بری هستند و نمی‌توان آنها را با تصمیم‌های شتاب‌زده انجام داد؛ بلکه باید برای آنها توافق و اجماع ایجاد شود تا بتوان این اقدامات را به‌درستی پیش برد و به نتیجه مطلوب رساند.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha