تحولات منطقه

۱۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۵:۱۱
کد مطلب: ۱۱۶۰۱۷۱

احتمالاً این روزها شما هم مثل من، موقع خرید بسته اینترنت، یک عهد و پیمان جدی با خودتان بسته‌اید که مثل یک زاهد وارسته دیجیتالی رفتار کنید.

گیگ‌های ما کجا می‌روند؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

احتمالاً این روزها شما هم مثل من، موقع خرید بسته اینترنت، یک عهد و پیمان جدی با خودتان بسته‌اید که مثل یک زاهد وارسته دیجیتالی رفتار کنید. تصمیم گرفته‌اید خیلی از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی را فقط برای چک کردن خبرهای حیاتی باز کنید، در مصرف داده‌ها صرفه‌جویی کنید، ویدئو دیدن را به حداقل برسانید و خلاصه در مصرف اینترنت، در حد دوران قحطی صرفه‌جویی کنید؛ اما هنوز قبض خرید بسته‌تان خشک نشده که ناگهان پیام آشنای «حجم بسته اینترنت شما رو به اتمام است» از راه می‌رسد و شما می‌مانید و یک دنیا سؤال که این همه گیگ را دقیقاً کِی و کجا مصرف کرده‌اید؟! ماجرا اما وقتی عجیب‌تر می‌شود که این تجربه را با چیزهایی که در فضای مجازی درباره مصرف اینترنت می‌بینیم، کنار هم بگذاریم. اینکه نکند حجم بسته‌ها کم شده، نکند مصرف اینترنت بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم حساب می‌شود یا اصلاً یک جایی از مسیر، گیگ‌های ما با ضریب خاصی محاسبه می‌شوند و ما بی‌خبر از همه‌جا فقط شاهد آب شدن بسته‌هایمان هستیم. هرکاربری نظر متفاوتی می‌دهد.
یکی می‌گوید بسته‌اش زودتر از همیشه تمام شده، دیگری از تفاوت نرخ مصرف در سرویس‌های مختلف گلایه می‌کند و نفر بعدی هم احتمالاً به این نتیجه می‌رسد که باید مقصر را پیدا کند و با عصبانیت برود سراغ تنظیمات مصرف داده!
اما بالاخره بعد از این همه کل‌کل و کشمکش، «خبرآنلاین» به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: خیر! هیچ‌کس گیگ‌های شما را یواشکی برنمی‌دارد. حتی حجم بسته‌ها هم کاهش پیدا نکرده و هیچ ضریب اضافه‌ای هم برای محاسبه‌ مصرف اینترنت بین‌الملل وجود ندارد؛ یعنی اگر یک بسته‌ ۱۰ گیگابایتی خریده‌اید، دقیقاً همان ۱۰ گیگ را در اختیار دارید و اگر در اینترنت بین‌الملل ۲ گیگ مصرف کنید، دقیقاً ۲ گیگ از آن کم می‌شود. تازه، اگر از سایت‌ها و خدماتی استفاده کنید که مشمول تعرفه ترجیحی داخلی هستند، همان ۱۰ گیگ می‌تواند تا حدود ۲۷ گیگ ترافیک داخلی برایتان حساب شود! به زبان ساده، سازمان می‌گوید نه‌تنها حجم‌ها کم نشده؛ بلکه با تعرفه‌ ترجیحی حتی می‌توانید بیشتر هم مصرف کنید. در نهایت هم از مشترکان خواسته شده اگر ابهامی دارند یا بو می‌برند که کم‌فروشی شده، با مستندات به سامانه ۱۹۵ شکایت کنند تا در کوتاه‌ترین زمان به آن رسیدگی شود. تا اینجا همه چیز درست و معقول به نظر می‌رسد؛ اما... مشکل اینجاست که تجربه‌ بعضی از ما با این اعداد و ارقام اصلاً جور در نمی‌آید! مثلاً در همین ایام، برخی کاربران در فضای مجازی نوشته بودند: وقتی به کربلا می‌رویم، بسته‌ها و گیگ‌های اینترنتِ عراقی به نظر خیلی بادوام‌تر می‌آیند و هرطور که مصرف می‌کنیم، تمام نمی‌شوند! اما در ایرانِ خودمان، به محض اینکه فلان اپلیکیشن را باز می‌کنیم تا یک فیلم معمولی ببینیم، بلافاصله پیام می‌دهد که حجم اینترنت شما تمام‌بها محاسبه می‌شود و خدا می‌داند برای یک فیلم با حجم یک گیگ، واقعاً چند گیگ از جیب دیجیتالمان خورده می‌شود!

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha