به گزارش قدس، محسن صیادی به مناسبت روز خبرنگار با حضور در موسسه فرهنگی قدس، ضمن تبریک این روز و قدردانی از اهالی رسانه در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح عملکرد نظارت بر بازار و نحوه رسیدگی به تخلفات صنفی پرداخت.
وی در پاسخ به سوالی درباره دلیل احساس عدم نظارت از سوی مردم و گلایه های موجود عنوان کرد: مدیریت بازرسی و نظارت اصناف علاوه بر نظارت های موجود، بیشتر به صورت شکایت محور عمل می کند و شکایات مردمی چه به صورت حضوری در واحد شکایات اتاق اصناف و چه از طریق سامانه های تعریف شده بررسی می شود.
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف خراسان رضوی گفت: بسیاری از نارضایتی هایی که مطرح می شود ناشی از افزایش قیمت ها و گرانی است که با مقوله گرانفروشی متفاوت است و گاهی سوءتفاهم هایی برای همشهریان ایجاد می شود که هنگام بررسی واحد صنفی با چک کردن فاکتور خرید و بررسی درصد سود مجاز مشخص می شود تخلفی رخ نداده است.
صیادی با بیان اینکه در صورت تداوم تخلفات پرونده های قضایی تشکیل می شود تصریح کرد: برای واحدهای صنفی که به تذکرات توجهی ندارند رویکرد نظارت سریالی را در پیش گرفته ایم و نتیجه این پیگیری ها این بوده است که از ابتدای سال ۱۴۰۵ در بازه زمانی چهار ماهه تعداد ۱۰۴ واحد صنفی در حوزه کالاهای اساسی و سایر اقلام به دلیل اصرار بر تخلف با دستور تعزیرات حکومتی پلمب شده اند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان اثربخشی برخورد با حلقه آخر زنجیره عرضه یعنی خرده فروشی ها گفت: نظارت قطعا در تمام مراحل از مزرعه تا سفره تاثیرگذار است و باید در هر حلقه ای که تخلف رخ می دهد نظارت صورت گیرد اما دیدگاه تخصصی ما این است که اگر بتوانیم به زنجیره های بالاتر ورود کنیم و نرخ گذاری ها را در سطوح تولید و تامین رصد و آنالیز کنیم این اقدام تاثیرگذاری بیشتری نسبت به تمرکز صرف بر زنجیره انتهایی خواهد داشت.
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف خراسان رضوی در ادامه به تشریح یکی از پرونده های مهم و حساس امسال پرداخت و گفت: در یک گشت مشترک که با حضور خبرنگاران روزنامه قدس انجام شد یک واحد صنفی شناسایی شد که اقدام به پاک کردن قیمت کالاهای اساسی و مواد سلولزی و شوینده بهداشتی با الکل و درج قیمت جدید می کرد. این واحد دارای انباری بالغ بر هزار متر مربع در چند طبقه بود و اجناس را تا دو و نیم برابر قیمت اصلی عرضه می کرد که پس از تشکیل پرونده متصدی واحد به اشتباه خود پی برد و اعلام کرد حاضر است کالاها را به صورت رایگان در اختیار نیازمندان قرار دهد که این اقدام با نظارت ما انجام شد.
صیادی پیرامون مباحث مطرح شده در خصوص تعطیلی کافی شاپ ها در مشهد توضیح داد: کافی شاپ ها نیز مانند سایر صنوف باید قوانین جاری کشور از جمله ماده هفده قانون نظام صنفی را رعایت کنند و ما هیچ گاه نگاه حاشیه ای نداشته ایم. از ابتدای سال، ۲۴ واحد صنفی در حوزه کافی شاپ پلمب شده اند که این واحدها علاوه بر گرانفروشی کالاهای تاریخ گذشته عرضه می کردند، به عنوان مثال یک کافی شاپ معروف مشهد از شربت های خارجی با تاریخ مصرف گذشته بیش از یک سال و نیم استفاده می کرد، طبیعتا نظارت بر اصناف و تخلفات آنان خواسته به حق مردم است که از بخش های نظارتی انتظار دارند.
وی با تاکید بر اینکه سلامت مردم خط قرمز ماست خاطرنشان کرد: برخوردهای ما با متخلفان در هر صنفی بدون تبعیض ادامه دارد و هیچ حاشیه سازی یا هجمه رسانه ای نمی تواند مانع از اجرای قانون شود و ما محکم ایستاده ایم تا وظیفه نظارتی خود را برای حفظ سلامت و حقوق مردم در بازار انجام دهیم و این روند برخورد با متخلفان با جدیت ادامه خواهد داشت.
۱۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۶
کد مطلب: ۱۱۶۰۴۴۱
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۵ در بازه زمانی چهار ماهه تعداد ۱۰۴ واحد صنفی در حوزه کالاهای اساسی و سایر اقلام به دلیل اصرار بر تخلف با دستور تعزیرات حکومتی پلمب شده اند.
زمان مطالعه: ۳ دقیقه






نظر شما