تحولات منطقه

یونیسف با هشدار درباره تشدید بحران سوءتغذیه در افغانستان اعلام کرد ۳.۷ میلیون کودک در این کشور از لاغری مفرط و سوءتغذیه حاد رنج می‌برند و افزایش موارد شدید، فشار بی‌سابقه‌ای بر مراکز درمانی وارد کرده است.

هشدار یونیسف درباره بحران سوءتغذیه کودکان افغانستان؛ ۳.۷ میلیون کودک در خطرند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل(یونیسف) درباره تشدید بحران سوءتغذیه کودکان در افغانستان هشدار داد و اعلام کرد ۳.۷ میلیون کودک در این کشور از لاغری مفرط و سوءتغذیه حاد رنج می‌برند.

«تاج‌الدین اویوالی»، نماینده یونیسف در افغانستان، در نشستی در سازمان ملل در ژنو گفت افزایش موارد سوءتغذیه فشار شدیدی بر بیمارستان‌های افغانستان وارد کرده است، در برخی مناطق برای هر تخت موجود، سه تا چهار کودک مبتلا به سوءتغذیه بستری می‌شوند.

به گفته وی، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از نیم میلیون کودک به دلیل لاغری متوسط پرخطر و لاغری شدید در مراکز درمانی بستری شده‌اند. همچنین شمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد شدید همراه با عوارض پزشکی در جولای ۲۰۲۶ نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک‌سوم افزایش یافته و از ۶ هزار مورد به ۸ هزار مورد رسیده است.

نماینده یونیسف افزود نزدیک به ۴۰ درصد کودکانی که به دلیل لاغری شدید و عوارض پزشکی در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، نوزادان زیر شش ماه هستند و کودکان زیر دو سال ۸۳ درصد موارد سوءتغذیه حاد شدید را تشکیل می‌دهند.

یونیسف همچنین اعلام کرد کاهش توان اقتصادی خانواده‌ها باعث شده بسیاری از آنان مصرف مواد غذایی مغذی و تنوع غذایی کودکان را کاهش دهند. بر اساس ارزیابی این نهاد، کودکانی که در خانواده‌های دارای ناامنی غذایی شدید زندگی می‌کنند، تا شش برابر بیشتر در معرض لاغری مفرط قرار دارند.

اویوالی تأکید کرد سوءتغذیه تنها ناشی از کمبود غذا نیست و بیماری‌هایی مانند اسهال شدید و عفونت‌های تنفسی نیز می‌توانند وضعیت کودکان دارای تغذیه نامناسب را به‌سرعت وخیم کنند.

یونیسف هشدار داده است که کاهش بودجه و تعطیلی مراکز درمانی، وضعیت موجود را وخیم‌تر خواهد کرد. بر اساس اعلام این نهاد، بیش از ۱۰۰ مرکز درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه شدید در سال جاری به دلیل کمبود منابع تعطیل شده و بخش تغذیه افغانستان با کمبود ۵۷ درصدی بودجه روبه‌رو است.

نماینده یونیسف همچنین خشکسالی‌های پی‌درپی، بارندگی‌های شدید و سیلاب‌های ناگهانی و بازگشت میلیون‌ها مهاجر به افغانستان را از عوامل افزایش فشار بر خانواده‌ها و خدمات بهداشتی و تغذیه‌ای دانست.

یونیسف خواستار اقدام فوری جامعه جهانی و تأمین بودجه پایدار برای جلوگیری از گسترش بحران سوءتغذیه و نجات جان کودکان در افغانستان شده است.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha