بهگزارش قدس آنلاین، دولت پرو در اقدامی غیرمنتظره از قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
دولت راستگرای جدید پرو در اقدامی همسو با آمریکا، روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران را قطع کرد و تهران را به تشدید درگیریها در منطقه و ایجاد اختلال در کشتیرانی در تنگه هرمز متهم کرد.
به نقل از رویترز، وزارت خارجه پرو، شامگاه سهشنبه در بیانیهای، ایران را به «تشدید درگیریها» در خاورمیانه و ایجاد اختلال در کشتیرانی در تنگه هرمز متهم کرد و مدعی شد این تصمیم در چارچوب «رویکرد تاریخی پرو در حمایت از صلح» گرفته شده است.
این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که کیکو فوجیموری، رئیسجمهور جدید و راستگرای پرو، در ماه اوت از آمادگی کشورش برای پیوستن به ابتکار «سپر قاره آمریکا» به رهبری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، خبر داده بود. این ابتکار با هدف مقابله با قاچاق مواد مخدر و تقویت همکاریهای امنیتی در منطقه مطرح شده است.
فوجیموری که پیش از آغاز ریاستجمهوری خود بر اتخاذ سیاستی سختگیرانه در برابر جرائم تأکید کرده بود، اکنون در شرایطی سکان دولت پرو را در دست گرفته که این کشور با شدیدترین بحران امنیتی خود در دهههای اخیر مواجه است.
کارشناسان سیاسی معتقدند این تصمیم بیش از آنکه بازتابی از اراده مستقل پرو باشد نتیجه فشارهای سیاسی و لابی های آمریکا و اسرائیل در راستای سیاست های ایران هراسی صورت گرفته است.
اعلام ناگهانی وزارت خارجه پرو برای قطع روابط با تهران اقدامی در بستر تنشآفرینی رسانهای و فشارهای سیاسی غرب ارزیابی شده است.
کیکو فوجیموری، رئیسجمهور پرو همزمان با این اقدام اعلام کرد که در گفتوگویی تلفنی با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، درخواست کشورش برای پیوستن به ابتکار امنیتی «سپر قاره آمریکا» را مطرح کرده است.
از زمان اعلام طرح «سپر قاره آمریکا» در ماه مارس سال جاری میلادی ، دولتهایی در آمریکای لاتین که با سیاستهای واشنگتن همسو هستند، از جمله آرژانتین، بولیوی، اکوادور، پاناما و چند کشور دیگر، به این طرح پیوستهاند.




نظر شما