به گزارش قدس آنلاین به نقل ازفردا، مفهوم حزب هنوز به شکل واقعی آن در جامعه ایرانی رواج نیافته است. شاهد آن هم اینکه همه احزاب معروف دنیا احزابی هستند که از مجموعه افراد نخبه و بدنه تشکیل شدهاند اما در ایران این افراد هستند که خود راسا اقدام به تشکیل حزب میکنند. در این میان کسانی هستند که در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا میشوند و بعد از مشاهده جمعیت حامی، تصمیم به تشکیل احزاب میگیرند. احزابی که البته هرگز کارنامه موفقی از خود به جا نگذاشتهاند. اما طی روزهای گذشته باز هم شایعهای از تشکیل حزب جدیدی در میان اصولگرایان شنیده می شود.
از سوی دیگر اصولگرایان یک بار دیگر در حالی که بیش از دوسال دیگر به انتخابات مجلس دهم باقی مانده است، هشدارهای خود را درباره پیروزی احتمالی اصلاح طلبان آغاز کردهاند. موضوعی که هم در مجلس نهم و هم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم از جای جای اردوگاه اصولگرایی شنیده میشد، ترساندن گروههای خودی درباره پیروزی احتمالی اصلاح طلبان بوده است. اگرچه در مجلس نهم اصلاح طلبان موقعیت چندانی برای ساماندهی نیروهای خود نداشتند و نتوانستند مجلس را در اختیار بگیرند، اما ساماندهی نیروها و نامزدها توسط بزرگان این جبهه، توانست در انتخابات ریاست جمهوری، پیروزی را برای اردوگاه اصلاح طلبی به ارمغان آورد.
در این بین در دو انتخابات گذشته استراتژی مهم اصولگرایان در کنار تلاش بزرگان این جبهه برای وحدت، ترساندن آنها از رقیب اصلاح طلب بوده است. موضوعی که به نظر میرسد، دوسال مانده به انتخابات مجلس دهم یک بار دیگر از اردوگاه اصولگرایی شنیده میشود. اما گویا طی هفته های اخیر اصولگرایان راه فرار از شکست در انتخابات ریاست جمهوری را در تشکیل حزب دیده اند.
این در حالی است که محمد تقی رهبر در گفتگو با «فردا» از احتمال تشکیل حزب در میان اصولگرایان انتقاد کرد و گفت: تجربه در تاریخ جمهوری اسلامی ایران نشان داده که تشکیل حزب در کشور ما پاسخگو نیست چه بساکه در گذشته ما حزب جمهوری اسلامی را داشتیم و بسیار هم قوی و دارای پشتوانه بود و شخصیت های مثل شهید بهشتی و مقام معظم رهبری در آن حضور داشتند، اما دیدیم که بعدها این حزب منحل شد.
امام جمعه شهر اصفهان با بیان اینکه تجربه می گوید تشکیل حزب دردی را دوا نمی کند، اظهار داشت: آنچه می تواند به جای تشکیل حزب به اصولگرایان کمک کند، ایجاد تشکل است. تشکل و سازمان دهی در بین اصولگرایان بهتر از حزب جواب می دهد. اینکه یک حزبی تشکیل شود و سران آن برای مردم تصمیم گیری کنند کار درستی هم نیست.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: جریان اصولگرایی باید در عمل قدرت یابد. تشکلی بر مبنای اندیشه و ولایت مداری باید تشکیل شود و در آن از نخبگان و روحانیون دانشجویان و دانشگاهیان استفاده شود. در حال حاضر نمی توان جامعه اصولگرا را یک قشر شکست خورده در جامعه دانست چراکه اصولگرایان در جامعه پایگاه مردمی دارند و از سوی مردم حمایت می شوند.
رهبر همچنین اکثریت مردم کشور را اصولگرا خواند و افزود: آنچه باعث شد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری شکست بخورند، عملکرد نامناسب دولت قبلی بود که سبب شد ضربه های سنگینی به اصولگرایی وارد شود. دیگران هم هرآنچه که اعضای دولت نهم و دهم انجام دادند به حساب اصولگرایی زدند. این درحالی است که توده های مردم ما اصولگرایی را قبول دارند و اصولگرا هستند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: لطماتی که به اصولگرایان وارد شد حاصل کار دولت های نهم و دهم بود . اما اگر همین حالا هم بار دیگر بر محوریت ولایت فقیه وخط امام تکیه کنیم می توانیم اصولگرایی را زنده کنیم. اصولگرایی شکست نخورده و این عملکردهای بد بوده که کار را به اینجا رسانده است. اگر رفتارها درست شود، این جریان بار دیگر روی پا می ایستد.
رهبر در بخش پایانی اظهارات خود عنوان کرد: الان نمی توان گفت که جریان اصلاح طلب بر دولت حاکم شده است. دولت روحانی اصلاح طلب نیست بلکه تفکر اصولگرایی هم دارد. شخص رئیس جمهور هم اعلام کرده که به هیچ حزب و جریانی وابسته نیست.
۲۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۱۶۲۰۶۳
آنچه می تواند به جای تشکیل حزب به اصولگرایان کمک کند، ایجاد تشکل است. تشکل و سازمان دهی در بین اصولگرایان بهتر از حزب جواب می دهد. اینکه یک حزبی تشکیل شود و سران آن برای مردم تصمیم گیری کنند کار درستی هم نیست. آنچه باعث شد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری شکست بخورند، عملکرد نامناسب دولت قبلی بود که سبب شد ضربه های سنگینی به اصولگرایی وارد شود. دیگران هم هرآنچه که اعضای دولت نهم و دهم انجام دادند به حساب اصولگرایی زدند.
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
نظر شما