تحولات منطقه

مرتضی روشنی: با پیشرفت فناوری، نحوه بازی کردن هم در میان بشر متفاوت شده و تقریباً روزگار بازی‌هایی همچون قایم باشک، گرگم به هوا، وسطی و... به سر آمده ...

عصر بازی ها
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 و امروز علاوه بر کنسول‌های بازی و کامپیوترها؛ تبلت و موبایل هم نقش مهمی در پرکردن اوقات فراغت و استفاده به عنوان ابزاری سرگرم کننده را برعهده دارند.

اما در همین حال بازهم نباید فراموش کرد که تخصصی ترین، کاربردی ترین و محبوب‌ترین وسیله بازی‌های کامپیوتری، همان کنسول‌ها هستند که فروش بالای نسل هشتم این محصولات نشان صحت این مدعاست.

اگر جزو هواداران کنسول پلی استیشن سونی باشید و بخواهید آن را تهیه کنید، این مقاله برای شما مفید خواهد بود، چون تلاش کرده ایم به برخی پرسش‌های کلی - که درباره این کنسول وجود دارد- پاسخ دهیم.

  ریجن 2 بهتره!

حتماً وقتی برای خرید پلی استیشن به بازار مراجعه کرده اید با این گفته فروشندگان مواجه شده اید که «ریجن 2 بخر، بهتره»؛ اما ریجن چیست؟

شرکت سونی در تقسیم بندی‌های فروش محصولات خود، زمین را به چهار منطقه مرزبندی کرده به این شکل که ریجن یک به ایالات متحده؛ ریجن دو به اروپا و خاورمیانه؛ ریجن سه مربوط به ژاپن و آسیای شرق  و در نهایت ریجن چهار به استرالیا اختصاص یافته است که همگی آن‌ها از نظر کیفیت ساخت یکسان بوده و هیچ تفاوتی با هم ندارند، بنابراین زیاد به گفته فروشندگان محترم! توجه نکنید. شاید با نگاهی سختگیرانه بتوان گفت تنها تفاوت در ریجن‌ها مربوط به باز کردن و بازگشت در منوی داخلی دستگاه‌های ریجن سه هست که به جای علامت ضربدر، علامت دایره وجود دارد.

حالا ممکن است این پرسش را داشته باشید که آیا بازی‌ها هم ریجن دارند؟

جواب این پرسش «بله» هست و وقتی که بلوری متعلق به بازی را از فروشنده دریافت می‌کنید، مشخصاتی در پشت قاب بازی وجود دارند که هم درجه سنی و سبک بازی را نوشته و هم علامتی به شکل کره زمین و یک عدد یا عبارت All در کنار آن خود نمایی می‌کند که در حقیقت، آن عدد نشان دهنده ریجن بازی است که پیشتر درباره آن توضیح دادیم؛ البته این علامت روی جعبه کنسول هم وجود دارد که از آنجا می‌توانید ریجن دستگاه را متوجه شوید.

  با خیال آسوده بازی کنید

اجازه بدهید خیالتان را از بابت این نکته راحت کنیم که بازی‌ها با ریجن‌های متفاوت روی دستگاه با ریجن متفاوت اجرا می‌شوند و هیچ محدودیتی در بازی آفلاین نخواهید داشت. موضوع ریجن‌ها تنها برای استفاده از امکانات شبکه سونی و اکانتی که شما برای خودتان ساخته اید بستگی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  PSN چیست؟

یکی از ویژگی‌های اصلی کنسول‌های بازی، قابلیت استفاده آنلاین و بازی چند نفره آن است که در این حالت کاربران نیاز دارند تا در شبکه مخصوص کنسول خود ثبت نام کنند. پلی استیشن نتورک یا به اختصار PSN شبکه مخصوص بازی‌های شرکت سونی است.

البته شبکه PSN کاربردهای بیشتری دارد از جمله دریافت آخرین تم ها،
 DLC ها، بازی‌های رایگان و... بنابراین شما باید یک اکانت در این شبکه برای خودتان بسازید. ممکن است این پرسش را داشته باشید که آیا ریجن دستگاه با ریجن اکانت شبکه سونی باید یکی باشد؟

در جواب باید بگوییم خیر، شما براساس نیازی که دارید و براساس منطقه ای که تصور می‌کنید مناسب شماست می‌توانید اکانت خود را بسازید؛ البته حتماً می‌دانید که فعلاً چشم بادامی‌های سرزمین آفتاب تابان به خاطر تحریم‌های ظالمانه، اسم کشور عزیزمان را در این فهرست قرار نداده اند، بنابراین با توجه به علاقه تان و دسترسی خرید به یکی از گیفت کارت‌های اروپایی یا آمریکایی، بهتر است اکانتی که می‌سازید متعلق به یکی از این دو منطقه باشد.

  کاربرد گیفت کارت

گیفت کارت و کارت پی اس ان پلاس هم یکی دیگر از محصولاتی هستند که یک بازیکن نیازمند استفاده از آن‌هاست. نوشتیم که یکی از کاربردهای شبکه سونی استفاده از DLC هاست که در اکثر موارد این محتوای اضافه شونده به بازی‌ها به صورت رایگان در اختیار بازیکنان قرار می‌گیرد، اما گاهی اوقات شرکت‌های بازیساز DLC‌های پولی را منتشر می‌کنند که اینجا نقش گیفت کارت و کارت پی اس ان پلاس و همین طور ریجن‌ها پررنگ می‌شود.

وقتی می‌خواهید یک DLC از فروشگاه پلی استیشن بخرید باید توجه کنید ریجن اکانتی که در این شبکه ساخته اید و ریجن بازی شما باهم یکی باشد. به عنوان نمونه اگر اکانت شما اروپایی باشد، بازی شما نیز باید ریجن دو باشد.

تنها یک دسته از بازی‌ها هستند که از این قاعده استثنا می‌شوند و آن بازی‌هایی هستند که در دسته All قرار می‌گیرند و کاربر می‌تواند با خیال راحت و بدون توجه به ریجن اکانت به بازی در PSN بپردازد.

  دلار یا پوند؟

اجازه بدهید یک نکته را شفاف بگوییم که در بازار، دو مدل گیفت کارت یا کارت پلاس وجود دارد که یکی براساس دلار و مخصوص اکانت‌های آمریکایی و دیگری براساس پوند و مخصوص اکانت‌های اروپایی است که با یک جستجوی مختصر در اینترنت می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر وطنی آن‌ها را تهیه کنید. گیفت کارت‌ها دارای سه نرخ 10، 20 و 50 دلار یا پوند اعتبار هستند و بازهم باید تأکید کنیم که این کارت‌ها تنها در منطقه (ریجن) مخصوص خودشان قابل استفاده هستند بنابراین نمی توانید با گیفت کارتی که به پوند خریداری شده اکانت آمریکایی را شارژ کنید و بالعکس.

 ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که هنگام خرید اینترنتی حتماً دقت کنید فروشگاه مورد نظر، دارای نماد اعتماد باشد.

  اکانت پلاس

بپردازیم به بازی‌های آنلاین و اکانت پلاس. در حقیقت بازیکنان برای بازی آنلاین در پلی استیشن نیازمند اکانت پلاس هستند که این اکانت‌ها به صورت یک ماهه با نرخ 10، سه ماهه 18 و یک ساله 50 دلار عرضه می‌شوند. با داشتن این اکانت شما می‌توانید از بازی‌های مجانی که سونی روی فروشگاه خود ارایه می‌کند یا تخفیف‌های ویژه و همین طور آپلود کردن اطلاعات بازی‌های خود روی سرورهای این شرکت استفاده کنید، امکاناتی که در حالت عضویت عادی به آن‌ها دسترستی ندارید.

اینجا بازهم همان موضوع ریجن‌ها مطرح می‌شود که هنگام خرید این کارت‌ها برای اینکه دچار خسارت نشوید، باید دقت کنید که ریجن اکانت و کارت پلاس شما یکی باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.