تحولات منطقه

یک متخصص نوزادان و کودکان گفت: کمبود ویتامین A خطر ابتلای کودکان به عفونت و مرگ را به میزان 2 تا 4 برابر افزایش می‌دهد. کمبود شدید این ویتامین باعث شب‌ کوری، آسیب به قرنیه چشم نوزادان به صورت ابتلا به خشکی چشم و در نهایت کوری مطلق می‌شود.

استفاده از مکمل‌های آهن در زنان باردار پس از ماه چهارم ضروریست
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

کمبود ویتامین A خطر مرگ کودکان را تا 4 برابر افزایش می‌دهد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمد حسین سلطان زاده افزود: کمبود ویتامین A موجب کاهش سرعت رشد کودکان، افزایش مرگ و میر و ابتلای کودکان به بیماری‌های عفونی به ‌ویژه سرخک، اسهال و عفونت‌های دستگاه تنفسی می‌شود.

وی با اشاره به عوارض کمبود ویتامین‌های A و D گفت: کمبود ویتامین D می‌تواند منجر به نرمی استخوان و اختلال در رشد استخوان‌های نوزادان شود بنابراین خوراندن مکمل‌های قطره ویتامین D پس از دو هفتگی به نوزاد توصیه می‌شود. علاوه بر این از آنجایی که بر اساس تحقیقات کشوری، 60 درصد از زنان تهران دچار کمبود این ویتامین هستند، مادران باردار نیز باید در این خصوص از خود مراقبت کنند که مبتلا به پوکی استخوان نشوند.

این متخصص کودکان تاکید کرد: لازم است مادران از مکمل‌های غذایی در دوران بارداری و شیردهی

استفاده کنند. با توجه به اهمیت آهن برای سلامت مادر و جنین و امکان تامین نشدن آن به اندازه کافی از طریق مصرف مواد غذایی برای اطمینان از رسیدن آهن کافی به بدن توصیه می‌شود مادران باردار از ماه چهارم دوره آبستنی از مکمل‌های آهن استفاده کنند.

وی با اشاره به نقش موثر فولیک اسید در خون سازی اظهار کرد: فولیک اسید نوعی ویتامین است که کمبود آن در زنان پیش از بارداری و در ماه‌های اول بارداری موجب آسیب و ضایعه لوله عصبی جنین و زایمان زودرس می‌شود بنابراین به زنانی که مایل به بارداری هستند توصیه می‌شود که اگر تغذیه مناسبی ندارند برای تامین سلامت جنین از مکمل‌های غذایی مناسب استفاده کنند.

سلطان زاده با بیان اینکه نیاز زنان در دوران بارداری به آهن افزایش می‌یابد، گفت: بدن مادر نیاز بیشتری به اکسیژن پیدا می‌کند و اکسیژن به وسیله خون - که قسمت اصلی آن از آهن ساخته می‌شود- حمل می‌شود علاوه برآن جنین در ماه‌های آخر باید از مادر آهن دریافت ودر بدن خود ذخیره و در چند ماه بعد از تولد آن را مصرف کند.

وی با اشاره به نقش امگا 3 و امگا 6 در تامین سلامت مادر و جنین اظهار کرد: نوع چربی‌های موجود در شیر مادر به نوع تغذیه مادر بستگی دارد و در صورت رعایت نکات لازم در نوع چربی مصرفی، شیر مادر کیفیت بهتری پیدا می‌کند. در این جهت استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می‌تواند بر عملکرد مغز جنین تاثیرگذار باشد.

این متخصص کودکان تاکید کرد: هفته‌های اول و سه ماهه آخر بارداری زمانی است که دستگاه عصبی در حال شکل گرفتن است و نقش مهمی در وضعیت سیستم اعصاب و بینایی و ابتلای او به بیماری‌هایی مانند آلرژی، آسم، پرخاشگری و بیش فعالی نوزاد دارد. DHA یکی از مشتقات امگا 3 است که برای تکامل مغز و رشد سلول‌های عصبی و شبکیه چشم ضروری است. در افزایش دور سر، قد و وزن و تکامل بینایی و عملکرد آن نیز موثر است. DHA را جنین پیش از تولد از مادر و پس از تولد از شیر مادر تامین می‌کند.

سلطان‌زاده در پایان گفت: شیرخواران نارس DHA کمتری دارند. علاوه بر آن DHA نقش مشخصی در افزایش هوش نوزادان دارد و در کودکی و بزرگسالی نیز باعث کاهش احتمال ابتلای آنان به پرفشاری خون می‌شود. از سوی دیگر کمبود DHA می‌تواند به افسردگی پس از زایمان منجر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.