تحولات منطقه

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰
کد خبر: ۳۷۴۵۹۹

دولت درباره بیکاری آدرس غلط می دهدنمایندگان مجلس شورای اسلامی موافقت کردند، سه دهک بالای جامعه از دریافت یارانه حذف شوند ؛اما این موضوع بعد از تصویب توسط نمایندگان مجلس با واکنش دولتی‌ها روبه رو شده است. برخی دولتی‌ها بر این باورند، امکان شناسایی این میزان از افراد امکان‌پذیر نیست. از سوی دیگر، رقم ۲۴ میلیون تومان نمی‌تواند درست باشد، زیرا افراد پردرآمد در بخش بالای هرم درآمدی قرار دارند و تعداد این افراد بسیار کمتر از رقم اعلام‌ شده است.

دولت زیر بار حذف یارانه‌ها نخواهد رفت
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تابناک،دخل‌وخرج یارانه‌های نقدی به‌ هیچ ‌وجه با هم سازگاری ندارد؛ به ‌عبارت ‌دیگر، نه ‌تنها درآمد گران شدن حامل‌های انرژی و درآمدهای نقدی کفاف پرداختی‌های دولت را نمی‌ دهد، بلکه دولت هر ماه مبلغی را نیز دستی به این درآمد‌ها افزوده و به یارانه بگیران پرداخت می‌کند.

بنا بر این گزارش، قرار بود از سه سال پیش، با پیاده شدن قشرهای پر درآمد از قطار یارانه‌ها، به ‌گونه‌ای توازن در درآمد و پرداخت یارانه نقدی ایجاد شود، ولی در این سال‌ها، دولت به بهانه‌های مختلف از انجام آن خودداری کرده است. با این‌ حال، دولت همیشه از پرداخت یارانه‌ها گلایه کرده و آن را به مصیبت عظما و یا قصه پر غصه تشبیه نموده است.
اما پرسش اینجاست، چرا دولت در این سال‌ها با وجود نارضایتی وزرا از پرداخت یارانه، حاضر به قطع یارانه‌های قشرهای پر درآمد نمی‌شود؟
در سال‌های نخست، دولت از نداشتن سامانه دقیق شناسایی افراد مرفه گلایه داشت، ولی در سال گذشته با جمع‌آوری بیش از چهل سامانه، موفق به شناسایی بیش از سه و نیم میلیون شدند که سرانجام یارانه آن‌ها قطع شد.
بنا بر این گزارش، اما اکنون در سال جدید مجلس تصویب کرده است، یارانه سه دهک بالای جدول حذف شود؛ بنابراین، بنا به گفته برخی نماینده‌های مجلس، باید یارانه کسانی که درآمد ماهانه بالای ۳.۵ میلیون تومان دارند، حذف شود، حال آنکه دولت که اکنون باید از این تصمیم استقبال کند، همچنان مخالف این مصوبه است.
سخنگوی دولت در این ‌باره می‌گوید: این کار قابلیت اجرا ندارد، ولی در مقابل مجلس اعتقاد دارد، این پول به اشتغال جوانان کمک خواهد کرد.
محمدرضا‌پور ابراهیمی گفته است: هدف کمیسیون تلفیق این بود که یارانه آزاد شده و به سمت اشتغال جوانان برود و صرفاً به امر تولید و اشتغال پرداخت شود، حال آنکه مجلس اجازه مصرف این عدد را در جای دیگر به دولت نداده است.
این نماینده مجلس افزود: دولت می‌خواهد تبعات سیاسی و اجتماعی این کار را متوجه مجلس کند، ولی مجلس این کار را به ‌شرط اینکه جوانان جویای کار بتوانند بر سر کاری حاضر شوند، می پذیرد.
با این ‌حال، دولت همچنان زیر بار نمی‌رود و سامانه خود را نیز قبول ندارد و با رد اینکه محاسبات اشتباه بوده، می گوید، حتی اگر سه دهک هم حذف شود، شمار همه کسانی که از دریافت یارانه حذف خواهند شد، نزدیک به ۷ میلیون تن خواهد رسید.
دولت این بار بهانه کرده است که قصد ندارد به ‌حساب‌های مردم سرک بکشد و انجام این کار را بسته به این دانسته که این کار سرکشی به‌ حساب آنان است و از نظر اخلاقی کار درستی نیست، حال آنکه مردم از سرک کشیدن به ‌حساب‌های خود ابایی ندارند، مگر افراد اندکی که از حساب‌های نامتعارف استفاده می‌کنند.
محمدرضا‌پور ابراهیمی در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: دولت‌ها هر آنچه به نفعشان باشد، انجام می‌دهند. شاید به دلیل نزدیک شدن به ایام انتخابات، عده‌ای دوست نداشته باشند این کار عملی شود و آینده سیاسی خود را در گرو رضایت کامل مردم می‌دانند و حاضر نیستند در این راه کوچک‌ترین ریسکی کنند.
این نماینده مجلس افزود: در کشورهای پیشرفته و همه کشورهایی که نبض اقتصاد جهان در دست آن‌هاست، همه حساب‌وکتاب افراد و تمام ورودی و خروجی‌های بانکی آنان از سوی دولت‌ها بررسی و ارزیابی روزانه می شود؛ بنابراین، باید این تابو‌ها نیز در ایران بشکند.
البته همان گونه که گفته شد، قطع نشدن یارانه‌ها در ایران فلسفه دیگری دارد. قطعاً دولت آماری از درآمد افراد دارد و اگر بخواهد، می تواند به آسانی این کار را انجام دهد، ولی افرادی هستند که تمایل زیادی ندارند، این کار انجام شود.
به‌ هر روی، امسال حذف یارانه نقدی به تکلیفی برای دولت تبدیل ‌شده و باید یارانه ۳۰ درصد قشرها را حذف کند. اکنون باید دید، دولت در سال جدید این کار را خواهد کرد یا همچنان باید منتظر شنیدن انتقادات شخص اول اقتصاد کشور درباره نرسیدن اعتبارات به بخش‌های تولیدی کشور باشیم!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.