تحولات منطقه

وزیر خارجه مصر اخبار برخی رسانه‌های خبری درباره تبادل اراضی مصری در چارچوب طرح صلح فرانسه را تکذیب کرد.

 تکذیب تبادل اراضی با رژیم صهیونیستی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری آلمان، سامح شکری طی اظهاراتی در کنفرانس مشترک با همتای مجارستانی خود گفت: در طرح ابتکاری فرانسه هیچ موردی در خصوص تبادل اراضی وجود ندارد و هیچ طرح و ایده ای در رابطه با خدشه وارد کردن به اراضی مصری در کار نیست و اراضی مصر در چارچوب هیچ گونه معادله سازش منازعه فلسطینی – اسرائیلی قرار ندارد.

وی افزود که بر اساس قطعنامه های بین المللی و شورای امنیت، ارکان مختلف راه حل نهایی از جمله مرزهای دولت جدید فلسطین به خصوص مرزهای کرانه باختری، شهرک هایی که در اراضی فلسطینی واقع شده و نحوه حل این مشکلات به شکلی که عدالت برای تشکیل دولت فلسطین محقق شود، تعیین شده است و همه اینها به مذاکرات مستقیم مربوط است.

شکری اظهار داشت که طرح صلح عربی در اجلاس عربی تائید شد و پس از آن در چندین اجلاس عربی مورد تاکید قرار گرفت و همچنان مفاد آن قابلیت اجرا شدن دارد و می تواند زمینه برقراری روابط بر اساس صلح پس از تشکیل دولت فلسطین باشد.

وزیر خارجه مصر درباره مشارکت این کشور در کنفرانس بین المللی صلح نیز تصریح کرد: مطمئنا کنفرانس پاریس تحول مهمی است و ما امیدوار هستیم که در پیشبرد تلاش های صلح نتیجه بخش باشد و دو طرف مذاکرات برای دستیابی به راه حل دو دولت و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن سال 1967 به پایتختی قدس شرقی را ازسر بگیرند.

وی افزود که موضع مصر در حمایت و کمک به بازپس گیری حقوق مشروع ملت فلسطین و تقویت مذاکرات مستقیم بین دو طرف جهت پایان دادن به منازعه، ثابت است.

لوران فابیوس وزیر خارجه سابق فرانسه اخیرا از طرح ابتکاری برای برگزاری کنفرانس بین المللی احیای روند سازش بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد که در صورت شکست این مذاکرات، پاریس احتمالا دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

در همین رابطه جنبش حماس در بیانیه ای که در سایت این جنبش قرار گرفت، تاکید کرد که طرح سازش فرانسه برای ملت فلسطین و منافع ملی آن زیان آور است و در واقع تلاشی برای احیای مذاکرات شکست خورده با رژیم اشغالگر و دور زدن انتفاضه قهرمانانه در کرانه باختری و قدس اشغالی است.

این جنبش دلیل مخالفت خود را خطرات این طرح به خصوص حذف حق فلسطینیان در قدس و بازگشت آوارگان فلسطینی برشمرد.

مذاکرات سازش میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطینی در آوریل 2014 به علت اختلاف درباره ادامه فعالیت های شهرک سازی این رژیم در کرانه باختری اشغالی و بخش شرقی بیت المقدس اشغالی، شکست خورد.

مذاکرات سه جانبه صلح بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی با محوریت آمریکا در چندین دور برگزار شد اما ادامه شهرک سازیهای غیر قانونی صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی و همچنین خلف وعده مقام های این رژیم در آزاد کردن شماری از فلسطینیان در بند باعث شد که مذاکرات صلح بار دیگر با شکست روبرو شود.

آمریکا در حالی محوریت مذاکرات صلح بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی را برعهده گرفت که تا کنون 43 قطعنامه شورای امنیت در محکومیت اقدامات این رژیم اشغالگر علیه مردم مظلوم فلسطین را وتو کرده و در بسیاری از نشست بین المللی دیگر با اعمال نفوذ مانع از احقاق حقوق فلسطینی ها شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.