به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، سید جواد علوی درباره جایگاه بلند سبزی خوردن در سفره ایرانی, اظهار داشت: سبزی خوردن از مزیتهای سفره ایرانی است.
بهگفته وی در یک بشقاب سبزی خوردن؛ گیاههای مختلفی با ویژگیهای مختلف وجود دارد ولی تقریباً همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارش هستند. در این میان؛ بیشترین توصیه به مصرف ریحان و نعنا است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک زیادی میکنند.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: البته افرادی که ترش میکنند و مشکلات ریفلاکس اسید معده دارند, باید از زیاد خوردن نعنا و تا حد زیادی عرق نعنا پرهیز کنند چون میتواند موجب تشدید ریفلاکس شود.
علوی عنوان کرد: در رده دوم سبزیها، جعفری و گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن و تقویت گوارش میشوند؛ مرزه و ترخون نیز بهخاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده سوم سبزیها قرار میگیرند.
وی افزود: برخی سبزیها مانند تره و تربچه، نفاخاند که باید کمتر استفاده شوند. تربچه و تره نیز در مصرف زیاد مشکلزا هستند چون از دیدگاه طب سنتی بخاردار هستند و مصرف زیاد آنها موجب سردرد و گیجی میشود.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: بیشتر سبزیها بهجز گشنیز، گرم هستند. خرفه نیز که متأسفانه امروزه فراموش شده، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردنها میشود و بهویژه برای افراد گرم و خشک خوب است و جزو بهترین سبزیها در ماه رمضان است.
علوی خاطرنشان کرد: حجم سبزی خوردن در هر وعده غذا باید معقول باشد وگرنه بهعکس, گوارش را دچار اختلال میکند.
نظر شما