به گزارش قدس آنلاین از تبریز،محمدصادق تبریزی در حاشیه بازدید از مراکز و خانههای بهداشت شبکه بهداشت و درمان ورزقان در گفتوگو با خیرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: تعداد حیوان گزیدگی در ورزقان 2.5 برابر متوسط استان است که رقمی بسیار بالا و نگرانکننده است و برای جلوگیری و مقابله با آن مساعدت و همکاری مقامات قضایی با شبکه بهداشت را میطلبد.
وی گفت: برای درمان هر نفر حیوانگزیدگی 20 میلیون ریال برای نظام سلامت هزینهبر است که اگر مشکل برطرف شود همان مبلغ بهجای حیوان گزیدگی صرف ارتقائ سلامت شهرستان هزینه میشود.
تبریزی علت آمار بالای حیوانگزیدگی در شهرستان را بیمسؤولیتی صاحبان حیوانات گزنده عنوان کرد که آنها را بهصورت آزاد در معابر عمومی و سطح روستاها و شهرها رها کردهاند.
تبریزی وجود حیوانات و احشام داخل شهر و ریختن فضولات در سطح شهر و روستاها را مانع اساسی توسعه سلامت برشمرد که سلامت اهالی را تهدید میکند.
وی از مسئولان شهرستان خواست نسبت به انتقال دامداریها به خارج از شهر اقدام کنند.
شیوع بیماری التور
رئیس مرکز بهداشت استان آذربایجانشرقی ادامه داد: آب آشامیدنی 63 روستای شهرستان ورزقان از 163 روستا تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی قرار گرفته که برخی از آنها هم از کلرزنی مرتب و مناسب برخوردار انجام نمیگیرد که زنگ خطر برای شیوع بیماری التور در این فصول سال است.
تبریزی از مسئولان آب و فاضلاب روستایی خواست نسبت به کلرزنی مرتب و استاندارد مسئله را جدی بگیرند.
نبود سیستم اینترنت در 34 خانه بهداشت
این مقام مسئول افزود: در شهرستان ورزقان هر دو نفری که فوت میکند یکی از آنها بهدلیل بیماری قلبی عروقی بوده و عمدهترین علت بیماری قلبی عروقی رفتارهای غلط تغذیهای (مصرف بیش از حد نمک، روغن و شکر ) و مصرف پایین لبنیات وعدم تحرک بدنی مردم است.
وی در بخش دیگر سخنان خود از اجرای سامانه سیب (سامانه یکپارچهسازی بهداشت) خبر داد و گفت: نبود سیستم اینترنت در 34 خانه بهداشت و 2 مرکز بهداشتی درمانی مانع ثبت اطلاعات خانوارهای اهالی شده و در بقیه هم اینترنت ضعیف و غیرقابل قبول است که نیاز ضروری دارد اداره مخابرات برای تقویت و توسعه خط اینترنت اقدام کنند.
نظر شما