تحولات لبنان و فلسطین

۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۷
کد خبر: 1023792

به نظر می‌رسد که این بار پروژه واگذار شده به جیش العدل، ناامن سازی چابهار با هدف خدشه‌دار ساختن امنیت ایران و جلوگیری از سهم گرفتن ایران در کریدور شمال – جنوب است.

ترور «مَکُران»

گروهک موسوم به جیش العدل که خود را مدافع حقوق مردم بلوچستان معرفی می‌کند، پس از آنکه با واکنش منفی افکار عمومی مردم نسبت به جنایات اخیر در شهرستان‌های چابهار و راسک واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان مواجه شد، برای توجیه جنایات خود در بیانیه‌ای «جلوگیری از توسعه سواحل مکران» را علت اقدام خود اعلام کرد.

به نظر می‌رسد که این بار پروژه واگذار شده به جیش العدل، ناامن سازی چابهار با هدف خدشه‌دار ساختن امنیت ایران و جلوگیری از سهم گرفتن ایران در کریدور شمال – جنوب است.

توسعه سواحل مَکُران بارها در صحبت‌های رهبر معظم انقلاب به عنوان نقطه اتصال کریدور شمال- جنوب مورد تاکید قرار گرفته و این بدان معناست که اهمیت استراتژیک بالایی برای کشور دارد از این رو طبق اولویت‌های برنامه هفتم توسعه و اقتصاد دریا محور، باید سالی یک درصد به سهم اقتصاد دریا از اقتصاد ملی اضافه شود.

بر اساس برنامه هفتم توسعه نیاز است تا ۸ و نیم درصد جمعیت کشور به سواحل مکران منتقل شوند تا از این طریق بارگذاری جمعیت در فلات مرکزی کاهش یابد.

حوضه آبریز فلات مرکزی ۶۰ درصد جمعیت کشور را در خود جای‌داده  و این در حالی است که فلات مرکزی فقط از ۱۰ درصد آب تجدیدپذیر کشور بهره‌مند است لذا ظرفیت بارگذاری این حجم از جمعیت را ندارد از همین رو ضروری است تا بخشی از جمعیت بر اساس همین اصل و پژوهش های انجام شده برای جلوگیری از وقوع بحران به سواحل مکران منتقل شوند.

این طرح توسعه ای حالا موجب شده تا بسیاری از بدخواهان از آن به عنوان پاشنه آشیل و ضربه به نظام سوء استفاده کنند!

در حال حاضر بسیاری از معاندان و مخالفان چنین القا می کنند که طرح توسعه سواحل مکران از سرمایه اجتماعی در منطقه برخوردار نیست و مردم آن را همراهی نمی کنند و با هدف فشار بر اقلیت های مذهبی طراحی شده است.

در این بین حتی برخی از علمای صاحب نام  اهل سنت نیز دلیل مخالفت خود را با توسعه سواحل مکران لزوم حفظ بافت قومیتی در منطقه عنوان کرده و از هجوم جمعیت چند میلیونی جمعیت به سواحل مکران ابراز نگرانی می‌کنند.

تامین منافع پاکستان

سالهاست که انگشت اتهام به سمت پاکستان بلند است و به اعتقاد برخی کارشناسان، ارتش پاکستان از گروه های تکفیری به عنوان ابزارِ پیشبرد سیاست های خود استفاده می کند و این گروه ها تحت حمایت ارتش پاکستان هستند اگرچه ادعای مماشات پاکستان با جیش العدل از سوی مقامات این دولت رد شده  اما تداوم اقدامات مسلحانه این گروه علیه ایران در سال های اخیر حاکی از پذیرش ضمنی حضور و فعالیت این گروه توسط دولت پاکستان است.

با دسترسی وسیع افغانستان به بندر چابهار، ترانزیت کالاهای صادراتی و وارداتی این کشور از مسیر بنادر پاکستانی ضربه شدیدی خواهد خورد و علاوه بر این ضرر اقتصادی، به لحاظ سیاسی،به رهایی افغانستان از وابستگی به پاکستان خواهد شد در نتیجه پاکستان به ‌لحاظ ژئوپولیتیکی و ژئواکونومیکی جایگاه خود را از دست خواهد داد.

واقعیت اینست که موضوع ورود افغانستان و هند در طرح توسعه بندر چابهار یکی از موارد ایجاد حساسیت و نگرانی برای پاکستان است.

با دسترسی وسیع افغانستان به بندر چابهار، ترانزیت کالاهای صادراتی و وارداتی این کشور از مسیر بنادر پاکستانی ضربه شدیدی خواهد خورد و علاوه بر این ضرر اقتصادی، به لحاظ سیاسی،به رهایی افغانستان از وابستگی به پاکستان خواهد شد در نتیجه پاکستان به ‌لحاظ ژئوپولیتیکی و ژئواکونومیکی جایگاه خود را از دست خواهد داد.

بر همین اساس هر گونه خدشه و اخلال در روند توسعه مکران به طور مستقیم و غیر  مستقیم به نفع کشور پاکستان خواهد بود.

این در حالی است که سال گذشته شمشاد احمد خان» دبیر سابق وزارت خارجه پاکستان در گفت و گو با رسانه های ایرانی مدعی شد جیش‌العدل یک گروه تروریستی تحت حمایت آمریکا است.

سپاه ظلم

جیش العدل که در زبان عربی به معنای سپاه عدل است، یک سازمان شبه نظامی سلفی سنی بلوچ است که عمدتاً در جنوب شرقی ایران فعالیت می کند. این منطقه محل سکونت تعداد زیادی از بلوچ های سنی است و دارای مرز قابل رسوخ با پاکستان می باشد.

جیش العدل مدعی است که یک سازمان جدایی طلب است که برای استقلال استان سیستان و بلوچستان ایران برای مردم بلوچ مبارزه می کند.

این گروه شبه نظامی در سال ۱۳۹۱ جانشین گروه جندالله شد. جندالله در سال های پس از ۱۳۸۱ در مرزهای جنوب شرقی ایران تشکیل و بر مبنای الگوی القاعده - طالبانی به مبارزه مسلحانه با ایران پرداخت. اندیشه این گروه برگرفته از باورهای ضد شیعی، ضد ایرانی، تکفیری و خشونت طلبانه بود. بازداشت، محاکمه و مجازات سرکرده جندالله (عبدالمالک ریگی) در سال ۱۳۸۹، انشعاب در این گروه را سبب شد و در نتیجه این انشعاب گروهی تحت عنوان جیش العدل به سرکردگی صلاح الدین فاروقی تشکیل شد که اهداف خود را براندازی نظام جمهوری اسلامی، از بین بردن ثبات در داخل ایران، شکستن هژمونی ایران در منطقه و دفاع از حقوق بلوچ های اهل سنت عنوان کرد.

ضربه به جمهوری اسلامی با حمایت و هدایت از گروهک تروریستی جیش العدل موجب شده تا بسیاری از کشور ها برای برافروختن اتلافات آتش بیار معرکه شوند.

پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا کشورهای حامی مردم و مجاهدان فلسطینی به ویژه جمهوری اسلامی ایران را یا از طریق حامیان خود و یا از طریق گروه‌های تروریستی تحت فشار قرار دهد.

به تازگی نیز گروهک تروریستی «جیش الظلم» جهت دریافت کمک مالی، درگاه رمز ارزی در کانال رسمی خود درج کرده است  که در ادامه کانال‌ها و گروه‌های اسرائیلی جهت حمایت مالی از این تروریست‌ها درگاه رمز ارز حمایت خود را اعلام کردند.

حمایت شبکه تلویزیونی العربیه، رسانه وابسته به آل‌سعود  نیز که در سال ۲۰۰۳ با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری عربستان سعودی برنامه‌هایش را آغاز کرد  رد پای وابستگی و حمایت عربستان سعودی از گروهک های تروریستی ایران  را تائید می کند به خصوص که یک پایگاه خبری فرانسوی(Intelligence online ) پیش از این فاش کرد «شاهزاده بندر بن سلطان» رئیس دستگاه اطلاعاتی سعودی از گروه های مسلح در استان سیستان و بلوچستان ایران برای برهم زدن ثبات این کشور حمایت می‌کند.

این پایگاه خبری فرانسوی Intelligence onlineهم چنین مدعی شد:« بندر بن سلطان» از دستگاه اطلاعاتی پاکستان (ISI) خواسته تا عناصر جیش العدل را درخصوص جنگ های چریکی آموزش داده و سلاح لازم را برای اجرای حملات در داخل ایران در اختیار آنها قرار دهد لذا تمامی شواهد گواه مزدوری این گروهک تروریستی برای تامین منافع بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران است. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.