تحولات منطقه

حوالی ساعت یک بامداد روز گذشته درگیری مسلحانه میان نیروهای انتظامی پاسگاه جنگل راسک و گروه تروریستی جیش العدل رخ داد.

ارتقای امنیت مرزی در پاسخ به پروژه جدید دشمن/ نگاهی به راهکارهای ممانعت از رخ‌دادن حوادثی مانند حادثه تروریستی راسک
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، این درگیری حدود سه ساعت طول کشید و پس از آن اعضای گروهک که نتوانستند به داخل پاسگاه نفوذ کنند، متواری شدند. در این حمله تروریستی یک نفر از پرسنل فراجا به شهادت رسید. پیش از این و روز ۲۴ آذر ماه گروه تروریستی جیش‌العدل به مقر فرماندهی فراجا شهرستان راسک حمله کرد و در جریان این اقدام تروریستی ۱۲نفر از نیروهای فراجا به شهادت رسیدند.

یک کارشناس بین‌الملل در گفت‌وگو باقدس در همین زمینه می‌گوید: «باتوجه به اتفاقات رخ داده در یک ماه گذشته دو نکته مهم قابل بررسی است؛ نخست اینکه رژیم صهیونیستی و محور غربی-عربی با شکست‌هایی که در سه ماه اخیر از محور مقاومت در غزه متحمل شده، قصد دارد از طریق نیروهای نیابتی علاوه بر ناامنی در مرزهای جنوب شرقی کشور، در داخل کشور هم میان مردم و جناح‌های مختلف اختلاف نظر و تنش ایجاد کند. دومین مسئله که باید به آن اشاره کرد؛ اینکه دولت پاکستان باید برای مقابله با جیش‌العدل به طور جدی وارد میدان شود و قبول مسئولیت کند، در غیراین صورت نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران حق ورود به خاک پاکستان و سرکوب تروریست‌ها را حق مسلم خود خواهند دانست».

جیش‌العدل سرباز صهیونیست‌ها در ایران
دکتر علیرضا تقوی‌نیا ادامه می‌دهد: «حادثه تروریستی بامداد روز چهارشنبه در راسک نشان می‌دهد سیاست ناامن‌سازی ایران در واکنش به ضربات اخیری که رژیم صهیونیستی دریافت کرده، شدت گرفته است».

وی با اشاره به اینکه در چندسال اخیر سرویس‌های امنیتی موساد و برخی از کشورهای عرب در منطقه به دنبال ناامن‌سازی مرزهای شرقی ایران بودند، می‌افزاید: «اگرچه رژیم صهیونیستی مستقیم در این اقدامات تروریستی دست ندارد، اما بدون تردید با واسطه و از طریق سرویس‌های اطلاعاتی برخی از کشورهای عربی از جمله امارات و عربستان سعودی در حال سازماندهی اقدامات تروریستی در ایران به‌ویژه در مناطق مرزی جنوب شرق است».

او ادامه می‌دهد: «صهیونیست‌ها سعی دارند این پیام را به مسئولان جمهوری اسلامی مخابره کنند که هزینه حمایت از گروه‌های ضدصهیونیستی از جمله حزب‌الله، حماس و انصارالله، آسیب به امنیت ملی ایران خواهد بود».

 این کارشناس مسائل سیاسی درباره اینکه مقامات امنیتی ایران باید چگونه به این اقدامات پاسخ بدهند هم می‌گوید: «باید بخش برون‌مرزی وزارت اطلاعات با آمران و عاملان اصلی جنایات اخیر برخورد کنند و آن‌ها را به سزای اعمال خود برسانند».

تقوی‌نیا به نقش اسلام‌آباد در پناه دادن به گروه‌های تروریستی در پاکستان در سال‌های اخیر اشاره کرد و می‌افزاید: «این کشور در دهه‌های گذشته به دلیل پناه دادن به گروه‌های تروریستی، خطری عمده برای امنیت منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود».

ساخت دیوار مرزی و تقویت پاسگاه‌ها
او با بیان اینکه باید موانع مرزی ایران در همجواری دو کشور پاکستان و افغانستان تقویت شود، ادامه می‌دهد: «مرزهای جنوب شرقی کشور به دلیل غفلت کشورهای همسایه از ترددهای غیرمجاز مرزی از سویی و تلاش دشمنان برای رخنه کردن در میان اقوام ایرانی با هدف تفرقه‌افکنی و تشدید اختلافات قومی و مذهبی، به یکی از کانون‌های حادثه‌ساز تبدیل شد؛ باید بودجه بخش دفاعی و تجهیز و تقویت امور مرزی با جدیت بیشتری دنبال شود و با ساخت دیوار و تقویت پاسگاه‌های مرزی، امنیت مردم و نیروهای انتظامی و نظامی را بالا برد».

تقوی‌نیا اظهار می‌کند: «بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق کشور نیازمند تأسیسات مرزی است که تجهیز آن به بودجه نیاز دارد. در حمله گروه تروریستی جیش‌العدل به پاسگاه جنگل راسک ما شاهد جانفشانی نیروهای فراجا در برابر این تروریست‌ها بودیم، به‎طوری‌که ناجوانمردانه یک نیروی انتظامی به شهادت می‌رسد و چهار تن دیگر مجروح می‌شوند. وقت آن رسیده مسئولان امنیتی، انتظامی به این تروریست‌های شرور درس عبرت بدهند تا در یک ماه دو حادثه مشابه در این منطقه اتفاق نیفتد».

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان به یکی از مسائلی که دشمنان در ماه‌های اخیر به‌ویژه از زمان عملیات طوفان‌الاقصی به دنبال آن در ایران هستند، اشاره کرده و می‌گوید: «رژیم صهیونیستی و محور غربی-عربی می‌خواهند در ایران میان مردم و جناح‌های مختلف اختلاف‌نظر و تنش ایجاد کنند، این حملات نباید اثر منفی در حمایت ایران از جبهه مقاومت داشته باشد و برعکس راهبرد تسلیح و تقویت گروه‌های ضد صهیونیست باید شدت گیرد».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.