انتخابات

۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
کد خبر: 412627

قدس آنلاین: این تسبیح به ظاهر بسیار خلاصه است؛ امّا در نزد آگاهان و عارفان آشنا، دریایی از حقایق و اسرار توحید را در بردارد و نیز انجام آن به ظاهر خیلی آسان است؛ ولی اگر خوب به جا آورده شود، کلید باز نمودن بسیاری از درب‌های بسته است.

خواص اعجاب انگیز تسبیحات حضرت زهرا(س)

به گزارش قدس آنلاین، تسبیحات حضرت زهرا (س) بزرگ بانوی دوعالم در عین سادگی بسیار قدرتمند و موثر است، به طوری که که پیامبر در زمان سختی تسبیحات اربعه را به ایشان آموخت تا تمام سختی‌های دنیا بر او آسان شود.

با اینکه اذکار وارد شده در منابع اسلامی از آن جهت که ذکر خداوند متعال هستند داراى فضیلت است و موجب پاکی دل و جلای روح می شوند اما بعضی از آنها بر بعضی دیگر برتری داده شده‌اند.

اهمیت تسبیح حضرت فاطمه(س)

در منابع شیعی نسبت به تسبیحات فاطمه(س) توجه فراوانی شده‌ و اهمیت آن بسیار زیاد قلمداد می‌شود.

از امام جعفر صادق(ع)، امام ششم شیعیان نقل شده است: «تسبیح حضرت زهرا(س) صد ذکر است ولی در میزان سنجش اعمال، هزار ذکر محسوب می‌گردد، شیطان را دور و خدای تعالی را راضی می‌کند. ما همانطور که به بچه‌های خود دستور می‌دهیم نماز بخوانند، دستور می‌دهیم تسبیح فاطمه را بگویند. کسی که تسبیح فاطمه زهرا را درست بعد از نماز واجب و قبل از برخاستن از سجاده بگوید، و آن را به گفتن لااله الا الله ختم کند، خدای تعالی او را می‌آمرزد».

تسبیح تربت

حضرت فاطمه(س) تسبیحی با نخ پشمی درست کرده بود و با آن ذکرها را می‌شمرد.وقتی که حضرت حمزه شهید شد، فاطمه(س) از خاک حمزه تسبیح ساخت و همین سیره بعدها ادامه یافت تا اینکه تسبیح را از تربت حسین بن علی(ع) ساختند. امام صادق(ع) در این‌باره گفته‌ است: «ثواب ذکر با تسبیح تربت امام حسین(ع) ۷۰ برابر است».

اسرار تسبیحات حضرت زهرا(س)؛ نجات از شقاوت

تسبیحات حضرت زهرا(س) از آثار و برکات بسیارى برخوردار است که از جمله آنها نجات یافتن از شقاوت و بدبختى است. هر انسانى به تناسب بینش و نگرشى که به جهان هستى و وجود پرآشوب خود دارد به دنبال خوشبختى است، و به عبارتى دیگر یکى از مهمترین مسائلى که همه‏ انسان‌ها را آگاه یا ناآگاه به خود مشغول داشته به طورى که کارهاى زندگى و برنامه‌هایشان را در راستای وصول به آن پى‏‌ریزى مى‌ کنند، مسئله رسیدن به سعادت و گریز از شقاوت است.

منتهى از آنجایى که انسان اختیار دارد؛ راه خودش را باید آزادانه انتخاب کند. لذا انسان بعد از این که راه برایش نمایان شد، گاهى حسن انتخاب به خرج مى‌‏دهد و راه هدایت مى‌پیماید، و گاهى سوء انتخاب به خرج داده و راه ضلالت و گمراهى پیش مى‏‌گیرد.و این مسئله شقاوت و سوء عاقبت مسئله‌‏اى است که همه آنان که به خود آمده‏‌اند، از آن مى‌ ترسند و آنها که بصیرت ندارند و در خواب غفلت عمر مى‌گذرانند از آن نیز به غفلت به سر مى‏ برند.

لذا آن دسته که داراى بصیرت هستند، به لحاظ خوف از شقاوت همیشه دست به دعا و ذکر بلند مى‌کنند و با تضرع و اصرار از خداى خویش طلب دورى از شقاوت و رسیدن به سعادت مى ‏نمایند. مداومت بر تسبیحات حضرت فاطمه(س)، موجب محفوظ ماندن از شقاوت و بدبختى است.

از این رو شایسته نیست که از برکات و آثار آن غفلت نموده و در انجام آن کوتاهى و سستى کنیم.

دورى شیطان و خشنودى خدا

شیطان همواره دشمن دیرینه‏ انسان بوده و هست و هیچگاه انسان از حیله‌ها و خواطر شیطانى او در امان نیست. شیطان بنا بر آیات الهى، دشمن قسم خورده انسان است تا او را به هر طریق ممکن به گمراهى بکشاند. از این رو آدمى همیشه در معرض تهاجم شیطان و وساوس شیطانى است. بعضى انسان‌ها در مقابل این تهاجم شیطانى و خواطر نفسانى همیشه در حال فرارند که در این صورت همواره مورد تعقیب شیطان و خواطرند، و هیچگاه خلاصى ندارند و اى بسا در آخر خسته شده و نفس ‏زنان تسلیم شوند.

عده‏‌اى اندک در تلاش ‏اند که با مداومت بر ذکر و فکر و عمل، چنان رفتار کنند که شیطان و خواطر را از خود فرارى دهند و شیطان را از خود دور کنند که البته راهى است مشکل. کسانى که به این مقام برسند داراى نفس مطمئنه خواهند شد که دیگر دگرگونى در آن راه ندارد.

برائت از دوزخ و نفاق

هر کس ذکر خداى عزوجل را بسیار کند خداوند او را دوست دارد، و هر کس ذکر خدا را بسیار کند براى او دو برائت(منشور آزادى) نوشته شود: یکى برائت از آتش جهنم، و دیگرى برائت از نفاق و دورویى. لذا تسبیحات صدیقه‏ طاهره اگر با شرائطش انجام پذیرد، موجب برائت از دوزخ و نفاق مى‏ شود.

غفران الهى

يكى ديگر از آثار تسبيح حضرت فاطمه(س)، غفران الهى است. غفران ربوبى، همه‏ ذنوب و آثار سوء تيرگي‌هاى آنها را از ميان مى‏برد، حجاب ها را برطرف كرده و نقائص وجودى انسان را كنار میزند. اما متأسفانه كمتر كسى هست كه بداند غفران يعنى چه و نياز به آنچه معنايى دارد، و چگونه مى‌‏شود غفران الهى همه‏ مشكل‌ها را حل، و فاصله‏‌ها را از ميان بردارد؟ در فرق بين عفو و غفران گفته شده كه: عفو الهى، ناديده گرفتن و به حساب نياوردن لغزش‌ها، خطاها، نقيصه‌‏ها، عيب‌ها و محو آثار نامطلوب آن‌هاست.

ساده اما راهگشا

همانطور که در روایات مشاهده شد، نباید چنین پنداشت که این تسبیح به لحاظ اینکه ظاهری بسیار خلاصه دارد و انجام دادن آن بسیار آسان است، چگونه می‏‌شود از چنین آثار و برکاتی برخوردار باشد؟! آری! این تسبیح به ظاهر بسیار خلاصه است؛ امّا در نزد آگاهان و عارفان آشنا، دریایی از حقایق و اسرار توحید را در بردارد و نیز انجام آن به ظاهر خیلی آسان است؛ ولی اگر خوب به جا آورده شود، کلید باز نمودن بسیاری از درب‌های بسته است.

ایکنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.