به گزارش قدس آنلاین از تبریز، علیرضا ایمانلو اظهار داشت: در حال حاضر در استان آذربایجان شرقی با 626 هزار فقره انشعاب فاضلاب با 57.5 درصد و کلانشهر تبریز به تعداد 366 هزار فقره مشترک فاضلاب وجود دارد که 64 درصد جمعیت شهری تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار دارد و این در حالی است که درصد بهره مندی از خدمات فاضلاب در این شرکت بیش از متوسط کشوری است.
وی افزود: در راستای سالمسازی و حفظ محیط زیست شهری و افزایش بهداشت عمومی جامعه این شرکت سالانه بیش از 95 میلیون متر مکعب فاضلاب جمعآوری شده را تصفیه میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی در خصوص فعالیتهای انجام شده در بخش فاضلاب با اعلام این مطلب و با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای طرح شبکه فاضلاب در استان و دفع بهداشتی فاضلابهای خانگی گفت: امروزه ایجاد شبکه فاضلاب یکی از ضروریترین تاسیسات مورد نیاز جوامع بشری جهت رعایت بهداشت عمومی محسوب میگردد براین اساس شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با نگاهی کلان و با صرف هزینه های سنگین و تحمل مشکلات اجرایی پروژه، اقدام به احداث شبکه فاضلاب خانگی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی کرده و با تلاش مستمر در ارتقاء سطح بهداشت عمومی اقدامات مهمی را انجام داده است.
مدیر عامل شرکت اضافه کرد: ایجاد و اجرای طرحهای فاضلاب یکی از ضروریات جوامع بشری بوده و از اولویتهای کاری شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی است.
ایمانلو در خصوص تعداد تصفیهخانههای فاضلاب در حال بهره برداری و همچنین در حال اجرای شرکت اشاره کرد و افزود: فاضلاب جمعآوری شده از طریق 3 هزار و 106کیلومتر شبکه فاضلاب به 10 تصفیهخانه موجود با ظرفیت 282 هزار متر مکعب در شبانه روز انتقال و پس از انجام فرآیندهای تصفیه و گندزدائی در حد استانداردهای تعریف شده به حجم 95 میلیون متر مکعب در سال به محیط زیست باز گردانده میشود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد هفت واحد تصفیه خانه فاضلاب نیز در دست اجراست که با تکمیل آنها ظرفیت تصفیه فاضلاب نیز به مقدار قابل توجهی افزایش خواهد یافت که یکی از این تصفیهخانهها طرح احداث مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز است که عملیات اجرایی آن با حضور وزیر محترم نیرو و استاندار آذربایجان شرقی با اعتبار 2 هزار میلیارد ریال و با فرایند پیشرفته STEP FEID و با ظرفیت207هزار متر مکعب در روز با جدیت در حال اجراست.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: کنترل کیفی فاضلاب دفع شده در طول شبانه روز از طریق 10 واحد آزمایشگاهی موجود انجام می گردد تا موردی از لحاظ دفع غیر بهداشتی فاضلاب صورت نپذیرد.
مدیرعامل شرکت اضافه کرد: در طول سال گذشته با وجود مشکلات مالی بیش از سه برابر برنامه های پیش بینی شده (در استان 229 کیلومتر و در تبریز بیش از 90کیلومتر) لولهگذاری شبکه فاضلاب اجرا شده است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با روی کارآمدن دولت جدید و تصمیماتی که استانداری و مدیریت ارشد شهری اتخاذ شده مقرر شده تا چند سال آینده شبکه فاضلاب تبریز به اتمام برسد برای تکمیل شبکه فاضلاب کلانشهر تبریز در حدود 500 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که انشاء الله در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز به اتمام خواهد رسید. بطوریکه در سالهای گذشته سالانه حدود 40 کیلومتر شبکه فاضلاب در تبریز احداث میشد که با تدابیر اتخاذ شده هم اکنون در نقاط مختلف از محلات قدیمی شهر تبریز احداث شبکههای فاضلاب با جدیت در حال اجرا می باشدو در سالجاری بیش از متوسط چند سال اخیر لولهگذاری اجرا خواهد شد.
لازم به ذکر است در شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی تعداد 10 باب تصفیهخانه فاضلاب در 10 شهر استان فعال بوده و در هفت شهر نیز عملیات اجرایی آنها با جدیت در حال اجراست.
نظر شما