به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، طیب الصافی، معاون نخست وزیر سابق لیبی و یکی از چهرههای امنیتی نزدیک به قذافی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک، گفت: به طور ویژه میتوان به رویکرد قذافی نسبت به وجود پایگاههای نظامی خارجی در لیبی و سراسر کل قاره آفریقا اشاره کرد. قذافی یکی از مخالفان سازش ناپذیر هرگونه حضور نظامی خارجی به ویژه غربی در کشورهای آفریقایی بود.
وی افزود: نخستین کاری که معمر قذافی پس از انقلاب 1969 لیبی انجام داد این بود که مقابل حضور نظامی خارجی در لیبی و آفریقا ایستاد. در آن زمان پایگاههای نظامی نقش اهرم فشار را برای تحت فشار گذاشتن حکام کشورهای آفریقایی ایفا میکردند. به همین دلیل قذافی کشته شد.
الصافی ادامه داد: قذافی نه تنها از منافع کشورش بلکه کل منطقه آفریقا دفاع کرد. قتل او شبیه یک انتقام آشکار بود. این قتل قصد نداشت از منافع هیچ کسی دفاع کند. حقیقت کاملا شفاف و مشخص است به ویژه با در نظر گرفتن این حقیقت که قذافی از منافع آفریقا در عرصه بینالملل دفاع کرد. لیبی یک کشور خود مختار بود که تصمیمات مستقلی میگرفت.
وی گفت: قذافی سالها سیاستی را با هدف تقویت آفریقا و به حداکثر رساندن استقلال و خود مختاری آن پیش گرفت. این سیاست با برنامههای غرب مغایرت داشت و هژمونی جهانی آمریکا را متزلزل کرده بود. غرب این حقیقت را دوست نداشت که لیبی به عنوان یک کشور آفریقایی تصمیمات مستقل را برای منافع ملی خودش اتخاذ میکرد. اما در حال حاضر لیبی از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی به کشورهای دیگر وابسته است.
نظر شما