به گزارش قدس آنلاین از تبریز، سعید شبستری در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، با اشاره به اخبار ضد و نقیض در خصوص آلودگی آب رودخانه ارس در سه سال گذشته، اظهار داشت: پساب برخی از کارخانههای ارمنستان وارد رود ارس می شود اما آزمایشهایی که بر روی نمونهها توسط شرکت آب منطقهای استان صورت گرفت آلوده بودن آب این رودخانه را تایید نمیکند.
وی افزود: پسابهای ورودی به ارس در درازمدت ممکن است باعث تهنشین شدن برخی رسوبات در کف رودخانه و ایجاد مشکلات زیست محیطی شود که باید اقدامات و هماهنگیهای لازم در راستای رفع کامل این موضوع اتخاذ شود.
شبستری همچنین عنوان کرد: از ماهیهای ارس نیز اقدام به نمونهگیری شده و هیچ گونه فلز سنگین در آنها مشاهده نشده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی با بیان این که سلامت مردم، یکی از مهمترین اولویتهای ماست، اظهار کرد: کارهای تکمیلی در جهت پایش رودخانه و مانتیورینگ آب رودخانه ارس در حال انجام است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در این نشست از تدوین سند جامع سلامت استان خبر داد و با اشاره به سالم بودن اکثر مواد غذایی و مورد استفاده مردم استان با وجودبرخی مشکلات در حوزههای مختلف ابراز کرد: وقتی محصول نهایی، آلوده نیست، پس یعنی تمامی مراحل کاشت و داشت و برداشت به درستی انجام شده است.
محمدحسین صومی ادامه داد: تدوین برنامه جامع سلامت استان در روزهای اخیر به پایان رسید. این سند، سندی راهبردی است که سلامتی جسمی، روانی، اجتماعی ، محیطی و ... جامعه در آن لحاظ شده است.
وی ادامه داد: این سند از امسال به مدت 5 سال تا سال 1400 با محوریت کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان و با مشارکت دستگاه های مختلف و مردم اجرا میشود.
نظر شما