ربیعی افزود: این غاز پا زرد (Taiga Bean Goose) از گونههای مهاجر و بسیار کمیاب بوده که پس از زنده گیری در دامگاه فریدونکنار به اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست مازندران تحویل و با انجام معاینات بیومتری و حلقه گذاری در پناهگاه حیاتوحش میانکاله رها گردید.
وی با بیان اینکه سرزمینهای جوجه آوری این پرنده در شمال اروپا و آسیا در بخش تایگا سرزمینهای وسیع سیبری روسیه بوده است، یادآور شد: غاز پا زرد همه ساله در فصل پاییز به همراه سایر گونههای غازهای وحشی به تالابهای واقع در عرضهای جنوبیتر به سوی اروپا و آسیا مهاجرت میکند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران اضافه نمود: اراضی کشاورزی مجموعه دامگاههای فریدونکنار به دلیل موقعیت مناسب در مسیر پروازی پرندگان مهاجر و شرایط مطلوب آب و هوایی و منابع تغذیه ای بهجامانده از کشت برنج یکی از بهترین زیستگاههای مقصد مهاجرت غاز پا زرد در ایران به شمار میرود.
ربیعی ادامه دا: به طور معمول پنج گونه غاز وحشی همه ساله برای زمستان گذرانی به تالابهای ایران مهاجرت میکنند که شامل غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید بزرگ، غاز پیشانی سفید کوچک، عروس غاز و غاز پا زرد می باشند.
وی با اشاره به اینکه تالاب بینالمللی فریدونکنار از اواخر مهر و اوایل آبان میزبان تمامی پنج گونه غاز وحشی است، گفت: غاز پا زرد، غاز پیشانی سفید کوچک و غاز عروس در فهرست گونههای کمیاب و حفاظت شده قرار دارند و از تمامی شکارچیان و صیادان زنده گیر پرندگان وحشی تقاضا میشود، در صورت زنده گیری این سه نوع غاز، آنها را به ادارات حفاظت محیط زیست تحویل دهند.
نظر شما