جعفر مهرکیان اظهار کرد: چهارمین فصل باستانشناسی در دره کل چندار منطقه شمی با گروه باستانشناسی ایرانی و ایتالیایی از ابتدای آبان ماه آغاز شده است.
وی افزود: امسال با تمرکز بر کاوش در تخت گاه شمالی که در سه سال گذشته به نمادهایی از آن دستیافته بودیم میپردازیم و در این فصل بر پلکان گستره ورودی، آرامگاههای خانوادگی با درهای سنگی و سومین سکوی آیینی که در تمدید مأموریت در زمستان سال پیش نمایان شد تمرکز بیشتر داریم.
این باستانشناس باتجربه عنوان کرد: در کل چندار شمی روستاهایی مانند سرتو و کل چندار وجود دارد که دارای ساختمانهایی سنگی بوده که بعضاً برخی از این سنگها تاریخی است.
مهرکیان خاطرنشان کرد: مردم در کل چندار شمی با مختصر کشاورزی و دامداری امورات میگذرانند و پیدایش این منطقه باستانی و تاریخی میتواند ازنظر اقتصادی و گردشگری این محدوده را متحول کند.
وی با تأکید بر اینکه این منطقه توانایی زیادی دارد، گفت: اصلیترین اقدامی که باید در این منطقه اتفاق بیافتد تملک 65 هکتار زمین از این منطقه برای باستانشناسی و کاوش است، این اقدام باعث میشود تا دیگر یافتهها زیرزمین مدفون نشوند و این مهم باید با رضایت مردم انجام شود.
وی از پیشنهاد احداث پارک موزه باستانشناسی کشور در شمی خبر داد و افزود: این منطقه تاریخی توانمندی احداث نخستین پارک موزه باستانشناسی کشور را دارد و در این زمینه پیشنهادهایی نیز ارائهشده است.
سرپرست گروه مشترک باستانشناسی ایران، ایتالیا عنوان کرد: ساماندهی این منطقه نیاز به عزم ملی و طرحی بزرگ دارد که در این طرح باید وزارت خانههای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان امور عشایر و... برای تملک اراضی همکاری و مشارکت کنند.
۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱
کد خبر: ۴۷۲۹۷۶
قدس آنلاین -خوزستان -زهره کریمی : سرپرست گروه مشترک باستانشناسی ایران، ایتالیا از آغاز فصل چهارم کاوشهای باستانشناسی در دره کل چندار منطقه شمی خبر داد.
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
نظر شما