به گزارشتسنیم به نقل از بلومبرگ، شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام کرد در حال ارزیابی تبعات رای کنگره آمریکا به ممنوعیت فروش هواپیماهای ایرباس و بوئینگ به ایران است، اما فرآیند تکمیل قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری فروش هواپیما به تهران را نیز متوقف نکرده است.
کلاود براندس، معاون رئیس شرکت ایرباس در امور تامین مالی مشتریان در خاورمیانه گفت، ایرباس منتظر خواهد ماند تا ببیند سنا و رئیس جمهور باراک اوباما چه واکنشی به تصمیم اخیر مجلس نمایندگان نشان می دهند. وی افزود، حتی اگر توقف فروش هواپیما به ایران رای نیاورد، رای اولیه مجلس نمایندگان در شرایطی که ایرباس در حال مذاکره در مورد شرایط نهایی قرارداد است، یک «وضعیت بلاتکلیفی» به وجود آورده است.
براندس افزود: «تصمیم نهایی هر چه که باشد، از نظر زمانی برای این قرارداد خوب نیست... ما باید واکنش ایران را ببینیم. » چه اوباما مصوبه مجلس نمایندگان را وتو کند و چه نکند، روی کار آمدن دونالد ترامپ «حکایت از وضعیت خوبی ندارد. »
براندس گفت، اگر ایران پول را نقدا پرداخت کند، ایرباس ممکن است بتواند تا قبل از پایان سال کار تحویل یک هواپیمای باریک پیکر ای ۳۲۱ به ایران را پیش ببرد، هرچند که این یک فروند «به عنوان بخشی از یک بسته مورد مذاکره قرار گرفته» و هنوز باید قرارداد نهایی امضا شود. وی گفت، شرکت ایرباس همچنین در خصوص فروش ۴ فروند هواپیمای پهن پیکر ای ۳۳۰ با ایران رایزنی کرده است.
این مدیر شرکت ایرباس گفت، حتی اگر قرارداد ایرباس از مخالفت جمهوری خواهان جان سالم به در ببرد، بعید است به یک قرارداد قطعی برای فروش همه ۱۱۸ فروند هواپیمای اعلام شده تبدیل شود، زیرا ایران ۵ ماه بعد از توافق با ایرباس، برای خرید ۱۰۹ فروند هواپیما از بوئینگ توافق کرده است. تعداد نهایی فروش هواپیما توسط این دو شرکت به ایران هنوز مشخص نیست.
براندس در ادامه گفت، تعداد نهایی هواپیماها احتمالا پس از موفقیت ایران در تامین مالی قراردادها مشخص خواهد شد که با توجه به حساسیت های سیاسی نسبت به قرارداد به امری پیچیده تبدیل شده است. هرچند خزانه داری آمریکا در ماه سپتامبر مجوزی را برای فروش ۱۷ فروند هواپیمای ایرباس به ایران صادر کرد، اما ایران به دنبال تامین مالی این قرارداد از شرکت دوبی ایروسپیس انترپرایز است که مستلزم صدور مجوز دیگر است.
ایران قصد دارد هواپیماهایی از جمله مدرن ترین محصول شرکت ایرباس یعنی ای ۳۵۰ و سوپر جامبوی ای ۳۸۰ را خریداری نماید و خرید هواپیماهای ۷۴۷ جامبو، ۷۷۷ و ۷۷۷ایکس از بوئینگ را نیز در برنامه دارد. شرکت آمریکایی بوئینگ به دنبال فروش ۸۰ فرود هواپیما به ارزش ۱۷.۶ میلیارد دلار به ایران به صورت مستقیم و ۲۹ جت مسافربری از طریق شرکت های لیزینگ به ایران است.
جمهوری خواهان در کنگره آمریکا به شدت مخالف توافق سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های جهانی هستند. ایران توافق کرده که در ازای رفع تحریم ها تاسیسات هسته ای خود را بازطراحی و کاهش دهد.
۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲
کد خبر: 476883
شرکت هواپیماسازی ایرباس با اشاره به رای مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص توقف فروش هواپیما به ایران و پیروزی ترامپ اعلام کرد این شرایط یک «وضعیت بلاتکلیفی» را برای ایرباس در زمینه فروش هواپیما به ایران پدید آورده است.
نظر شما