به گزارش قدس آنلاین از بیرجند، اسماعیل نجار ظهر چهارشنبه در گردهمایی فعالان مدیریت بحران خراسان جنوبی، این استان را یک کشور حادثه خیز عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا ما راهی جز آمادگی نداریم و باید برای مقابله با این بحران آمادگی خود را حفظ و از همه جهات ارتقاء دهیم.
وی ایران را یک کشور حادثه خیز عنوان کرد و افزود: در این راستا ما راهی جز آمادگی نداریم و باید برای مقابله با این بحران آمادگی خود را حفظ و از همه جهات ارتقاء دهیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: گاهی که حادثه ای پیش نمی آید ما را به سمت فراموشی می برد بنابراین این امر از دیدگاه روانشناختی برای انسان ارزشمند است زیرا اگر انسان همه مسائل کوچک و بزرگ را در ذهن داشته باشید نمی تواند تحمل چنین باری را داشته باشد.
نجار مانورها و اجرای مانورهای صفر را دوره های آموزشی عنوان کرد که همواره انسان را به یاد حوادثی که ممکن است در آینده به وقوع بپیوندد می اندازد.
وی با بیان اینکه مهمترین حوادثی که در کشور وجود دارد زلزله است تصریح کرد: در خراسان جنوبی در ۵۰ سال اخیر ۶ زمین لرزه بالای ۶و نیم تا ۷ و سه دهم ریشتر صورت گرفته که این نشان دهنده حادثه خیز بودن این استان است.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: برای مقابله با این عوامل تنها بحث اعتبار حائز اهمیت نیست بلکه در این راستا آمادگی لازم در همه سطوح و هماهنگی های لازم بیشتر از اعتبارات ارزشمند است زیرا بسیاری از وسایل و تجهیزاتی که داریم اگر بکارگرفته شوند ارزشمند هستند.
نجار با بیان اینکه اگر نگاه فرابخشی نداشته باشیم نمی توانیم از تجهیزات و امکانات درست استفاده کنیم یادآور شد: مدیریت یک علم و دانش است که باید یاد بگیریم چگونه از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید به کیفیت ساخت و ساز ساختمان ها توجه شود اظهار داشت: به دلیل اینکه مخاطرات را درست نمی شناسیم و به عواقب مخاطرات به خوبی نمی اندیشیم منازل را سست بنیان می کنیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه مهندسان باید با وجود این همه حوادث در استان نظرات دقیقی داشته باشند گفت: در این راستا باید ۵ آیتم مکان یابی درست، آزمایش خاک، مصالح استاندار، کارگر استاندارد و ماهر و نظارت دقیق بر همه این امور در ساخت و سازها در نظر گرفته شود.
نجار با بیان اینکه یکی از مسائلی که در امر استفاده از تجهیزات بحران مهم است آموزش است افزود: باید در همه سطوح آموزش های لازم به افراد داده شود زیرا دوره های آموزشی بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: دراین راستا هم آموزش های در سطوح دستگاه های اجرایی و هم به مردم اهمیت دارد زیرا اولین امداد گر و نجات دهنده عضوی از اعضای خانواده است که جان سالم به در برد.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه صدا و سیما، رسانه ها و افرادی که می توانند باید آموزش های لازم را به مردم ارائه دهند تصریح کرد: باید سطح آگاهی آنقدر بالا برود تا مردم بیشتر به جای توجه به نما به کیفیت در ساخت و سازها توجه کنند.
نجار تغییر اقلیم را یکی دیگر از مسائل بحران دانست و گفت: واقعیت این است که این امر در کمبود بارش و بارندگی، بیابان زایی، از بین رفتن پوشش گیاهی و دیگر عوامل موثر است.
وی با بیان اینکه در کشور هر ۱۰ سال یک زلزله احتمالی به وقوع می پیوندد خاطرنشان کرد: باید خود را با شرایط وفق دهیم همچنین در حال حاضر ۹۰ درصد آبهای کشور برای کشاورزی است بنابراین باید طرحی نو راه اندازی شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در کشور ۷ هزار و ۵۰۰ روستا با تانکر آبرسانی می شوند یادآور شد: همچنین به طور مرتب چاه های جدید و سامانه های آب جدید احداث می شود.
نجار با بیان اینکه در خراسان جنوبی معادن زیادی وجود دارد تصریح کرد: بسیاری از معادن از زلزله ها و مواد مذاب است که در اثر زلزله به وجود آمده است.
نظر شما