به گزارش «قدس آنلاین»، مسعود شیروانی گفت: هر انسان معمولاً ۲۶ مهره در ستون فقرات خود دارد، مهره ها بوسیله صفحات انعطاف پذیری به نام دیسک بین مهره ای از یکدیگر جدا می شوند که این صفحات انعطاف پذیر، منجر به تسهیل در حرکات انسان می شود.
مدیر گروه جراحی مغزو اعصاب بیمارستان میلاد ادامه داد: اگر بنا به دلایلی از جمله بلند کردن جسم سنگین یا چرخش ناگهانی فرد به ستون فقرات فرد آسیب وارد شود، دیسک از قسمت عقبی خود دچار بیرون زدگی یا فتق شود، این قسمت بیرون زده روی نخاع یا رشته های نخاع فشار وارد می کند و سبب بروز درد در ناحیه کمر با انتشار به پاها می شود که به اصطلاح به آن دیسک کمر میگویند، این بیماری سیاتیک نیز خوانده می شود. معمولا اگر درد ایجاد شده در کمر فقط از آسیب دیسک باشد و دیسک جا به جا نشده باشد، بیماری فرد با استراحت و مصرف دارو برطرف خواهد شد.
وی در خصوص علائم تنگی کانال نخاعی توضیح داد: باریک شدن کانال نخاعی که باعث فشار بر رشته های عصبی نخاع می گردد را تنگی کانال نخاع می نامند. تنگی کانال نخاع بیشتر در قسمت گردن و کمر رخ می دهد، این بیماری بیشتر در افراد مسن مشاهده می شود.
شیروانی افزود: علائمی چون اختلال حسی و درد در مواقع ایستادن و راه رفتن، احساس سنگینی در پاها در مواقع راه رفتن و داشتن مشکل در کنترل ادرار و یا اجابت مزاج از نشانه های تنگی کانال نخاعی است. برای درمان این بیماری توصیه می شود بیمار ۲ الی ۴ هفته استراحت کند و در صورتی که بیماری با استراحت بهبود نیافت و درد باعث اختلال در زندگی فرد شد و درمان های دیگر موثر نبود، برای کاهش فشار بر عصب و یا کانال نخاع، نیاز به عمل جراحی است.
این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به سوالی در خصوص علل بروز دیسک گردن عنوان کرد: یکی از بیماری های شایع که در سنین ۳۰ سال به بالا افراد با آن درگیر میشوند دیسک گردن است، شیوع این بیماری در افراد کارمند و افرادی که زیاد پشت میز مینشینند بنا به ارگونومی محیط کارشان شیوع بیشتری دارد، گردن انسان شامل ۷ مهره است که بعد از کمر، شایعترین مفاصل مستعد آرتروز، ساییدگی و کاهش فاصله و فتق دیسک محسوب میشود.
وی ادامه داد: عوامل متعددی باعث بروز درد در ناحیه گردن و متعاقب آن دردهای تیرکِشنده در دستها و کتف وشانه میشود. از جمله این عوامل، التهاب بافتهای نرم اطراف مفصلهای مهرهای خشکی مفاصل، وضعیت نامناسب سر و شانهها، تغییر شکل مهرهها باعث بروز دیسک گردن می شود.
عضو هیات مدیره انجمن جراحان مغزواعصاب ایراندیسک در خصوص علائم این بیماری گفت: احساس درد در گردن، احساس بی حس شدن و سوزن سوزن شدن دستها و درد در ناحیه کتف و احساس خواب رفتن دست و انگشتان از علائم بروز این بیماری است. برای درمان این بیماری در درجه اول نیازی به جراحی نیست و بیمار میتواند با استراحت و انجام ورزش های سبک خود را درمان کند اما اگر بعد از ۴ هفته استراحت بیماری بهبود نیافت با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب و تشخیص پزشک برای درمان اقدام به عمل جراحی کند.
نظر شما