به گزارش «قدس آنلاین»، نیروی انتظامی، از جمله نهادهایی است که به سرمایه مردمی توجه وافر دارد، این ارگان تمام تلاش خود را در جهت خدمت رسانی به این سرمایه می نماید و در طول هدف اصلی انقلاب که خدمت به اسلام و جامعه مسلمانان و ارتقای معنوی آن است، تلاش می نماید. ارگانی که جان فشانی ها و خدمات شبانه روزی آن گاهی مورد توجه مردم قرار نمی گیرد. چه بسیار از نیروهای مخلص پلیس که در جاده و اطراف و اکناف ایران در اثر حادثه های تروریستی و حوادث جاده ای و حوادث شهری جان خود را در طبق اخلاص تقدیم به اسلام می نمایند.
چندی پیش سردار اشتری طی سخنرانی در یادواره سردار شهید “شاه مرادی” و شهدای عملیات کربلای ۴ و ۵ شهرستان لنجان بزرگترین سرمایه نیروی انتظامی را مردم عنوان کرد و ادامه داد: امروز نیروی انتظامی در کنار مردم است و در راستای اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی خدمت گزاری می کند و بیش از ۱۲ هزار شهید را برای امنیت این کشور تقدیم کرده است.
فرمانده نیروی انتظامی، حفظ امنیت جمهوری اسلامی را وظیفه اصلی این نیرو برشمرد و تاکید کرده بود که امروز ناجا در بیش از ۸ هزار کیلومتر مرز کشور و در تمام روستا ها، راه ها و شهرها امنیت را به خوبی تامین می کند و این خدمت گزاری را افتخاری بزرگ برای خود می داند.
فرمانده ناجا توجه به سرمایه مهم نیروی انتظامی را در دستور کار قرار داد که با توجه به اهمیت موضوع به تشریح مهمترین سرمایه نهادهای جامعه اسلامی و چرایی خدمت به مردم به معنای توجه به سرمایه مردمی را بررسی می کنیم:
سرمایه، دارایی هر تاجری است که بر اساس آن به تجارت می پردازد، هر زمینه ای به سرمایه های خاص خود نیاز دارد، در زمینه تجارت، تاجر موفق بدنبال کسب سرمایه های بیشتر و افزودن بر آن است. حکومت نیز در فضای امروز نیاز به سرمایه دارد، از آن جهت که مردم در حکومت نقش مهمی را ایفا می کنند، به عنوان سرمایه حکومت ها به حساب می آیند. توجه مردم به حکومت سبب افزایش مقبولیت آن می گردد، همین مقبولیت به نوعی سرمایه حکومت محسوب می گردد. به همین دلیل حکومت ها بوسیله شرکت مردم در انتخابات و مراسمات حکومتی به یکدیگر مباحات می کنند و یا از همین حربه برای نشان دادن عدم مقبولیت حکومتی سود می برند. در دین مقدس اسلام، علاوه بر مقبولیت به مشروعیت نیز توجه شده است، این به معنای توجه به شیوه انتخاب حاکم است. در کشورهای لیبرال به دلیل عدم توجه به الهی بودن نصب حاکم، مقبولیت و مشروعیت را در نهایت به مردم باز می گردانند. اما توجه دین اسلام به مشروعیت(انتصاب حاکم از سوی خداوند) سبب نشده است که از مقبولیت و سرمایه مردمی فاصله گیرد.
توجه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در نظام مقدس جمهوری اسلامی به جایگاه مردم در مقبولیت نظام اشاره دارد. در حقیقت مردم سرمایه حکومت می باشند و توجه به آن ها توجه به سرمایه نظام است. اجازه آزمون خطا در جهت رشد و تعالی مردم جامعه نیز از کارهای این دو بزرگوار در جهت افزودن به سرمایه حکومت اسلامی می باشد. هنگامی که مقام معظم رهبری می فرمایند، حتی کسانی به نوعی با نظام جمهوری اسلامی زاویه دارند در انتخابات شرکت کنند، به معنای توجه به مردم و از سویی افزودن به سرمایه مردمی است. کلام ایشان سبب کج فهمی عده ای شد، و تحلیل های مختلفی از گوشه و کنار صورت گرفت، که چگونه کسی که با نظام زاویه دارد، می تواند در انتخابات که به نوعی تأیید نظام است شرکت نماید. اما آنان غافل از تیز بینی ایشان بودند، و نکات «باریک تر ز مو را در این میان ندیدند»، و زیرا افزایش این سرمایه سودی دو طرفه دارد، از سویی سبب تعالی و رشد فکری و معنوی مردم است و از سویی بر سرمایه نظام اسلامی افزوده می گردد. چرا قرآن می فرماید «ان الانسان لفی خسر»، انسان های در زیان می باشند، «الا الذین آمنوا و عملوا…» مگر کسانی که ایمان آوردند و اعمال شایسته انجام دادند. سوره عصر می گوید، انسان ها همگی در زیان و خسارت هستند، برخی مفسرین خسارت را در اصل سرمایه می دانند، اما انسان به سبب رشد معنوی و فکری که در عمل او نشان داده می شود، خود را از زیان و خسران نجات می دهد. حال حکومت اسلامی اسباب رشد فکری و معنوی را فراهم می نماید می نماید و همین امر سبب سود مردم است. در این بین «ولی» دل سوز با تیز بینی سعی در ایجاد شرایط برای رشد روحی و معنوی افراد می نماید.
از سویی حضور مردم به عنوان سرمایه برای حکومت اسلامی است، هنگامی که مردم برای کل حکومت سرمایه باشند، برای نهاد ها و ارگان های مردمی، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. نهادهایی که با مردم در ارتباط هستند، این مسئله را به صورت ملموس درک می نمایند. اما برخی از این ارگان ها به سرمایه مردمی بی توجه می باشند، اما خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی از آن جهت که کل نظام مردم را سرمایه خود می بیند، بسیاری از این ارگان ها سعی در توجه به این سرمایه دارند.
حال اگر «سوره عصر» و زیان مذکور را از سمت نظام مورد توجه قرار دهیم، در صورتی نظام در سرمایه زیان نخواهد که سعی در ارتقای آن بوسیله خدمت و عمل باشد، در میان این ارگان های مردمی نیروی انتظامی، از جمله نهادهایی است که به سرمایه مردمی توجه وافر دارد، این ارگان تمام تلاش خود را در جهت خدمت رسانی به این سرمایه می نماید. در حقیقت سودی که بدان اشاره شد، محقق می گردد و این سود دو طرفه از سویی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و از سویی متوجه مردم ایران است. این ارگان در طول هدف اصلی انقلاب که خدمت به اسلام و جامعه مسلمانان و ارتقای معنوی آن است، تلاش می نماید. ارگانی که جان فشانی ها و خدمات شبانه روزی آن گاهی مورد توجه مردم قرار نمی گیرد. چه بسیار از نیروهای مخلص پلیس که در جاده و اطراف و اکناف ایران در اثر حادثه های تروریستی و حوادث جاده ای و حوادث شهری جان خود را در طبق اخلاص تقدیم به اسلام می نمایند. با تأکید بیشتر می توان تکرار نمود، این همان توجه به سرمایه مردمی است که در راستای اعتلای اسلام و جامعه اسلامی است.
نظر شما