به گزارش قدس آنلاین، حسن رکنی در حاشیه افتتاح نمایشگاه دام و طیور در استان قزوین در جمع خبرنگاران از بهبود تولیدات دامی خبر داد و اظهار کرد: ایران در حوزه تولیدات لبنی با ۳۰ کشور دنیا ارتباط دارد و تا پایان آذر امسال بیش از ۵۸۰ هزار تن محصولات لبنی به این کشورها صادر شده است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه ایران در حوزه تولیدات دامی و لبنی بیان کرد: سالانه بیش از ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شیر در دامداری های کشور تولید می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از جایگاه ویژه استان قزوین در زمینه تولید مرغ و تخم مرغ خبر داد و گفت: براساس آمارها بیش از ۱۰ هزار تن تخممرغ از استان قزوین به سایر استانهای کشور و همچنین کشورهای خارجی صادر شده که این امر نشاندهنده ظرفیت مطلوب استان در حوزه طیور است.
وی با بیان اینکه درصدد هستیم با کمک شرکت های اروپایی محصولات جدید لبنیاتی تولید کنیم، افزود: ایران در بخش صادرات محصولات پروتئینی از کشورهای نوپای دنیا محسوب می شود.
رکنی گفت: با وجود نوپا بودن در بخش صادرات محصولات پروتئینی در ۹ ماه نخست سال جاری سطح تجاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
وی با اشاره به اینکه در بخش دام و طیور از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از یک میلیارد دلار صادرات صورت گرفته که روند خوبی را طی میکند، گفت: سطح تجاری در بخش کشاورزی از ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار تراز منفی در سال ۱۳۹۲ به ۳ میلیارد دلار منفی در سال جاری کاهش یافته است.
رکنی گفت: استان قزوین در تولید شیر از نظر کمی و کیفی و سرانه تولید هر رأس دام جزو استانهای شاخص کشور محسوب میشود و رکورد شیر تولیدی بیش از ۳۱ لیتر را ثبت کرده است که روند پیش رو در بخش محصولات پروتئینی هم امیدوار کننده است.
وی با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی نگاه ویژه ای به محصولات و تولیدات داخلی کشور داریم، گفت: در این زمینه کشور ایران از دانشمندان خوبی بهره میبرد و برای خودکفایی از نخبههای کشور استفاده میکنیم که نمونههایی از نخبههای کشور در این نمایشگاه حضور دارند تحت عنوان شرکتهای دانشبنیان محصولات خود را ارائه و به فعالیت خود ادامه میدهند.
رکنی با اشاره به منابع کافی در زمینه پرورش دام و طیور بیان کرد: با بهره گیری از این منابع میتوان بهرهوری را افزایش داد و این بهبود بهرهوری سبب میشود تا هزینه تمام شده محصول کاهش یابد و امکان رقابت در بازارهای خارج از کشور فراهم شود.
وی اظهار داشت: تنظیم بازار گوشت مرغ و جوجه ریزی به همان صنعت وابسته است چراکه تعداد سولههای موجود در کشور از میزان نیاز داخلی بیشتر است که با توجه به این موضوع قیمت جوجه منطقی به نظر نمیرسد و تشکلهای موجود باید با تولیدکنندگان جوجه یک روزه نشست برگزار کرده تا بتوانند این موضوع را مدیریت کنند.
رکنی با بیان اینکه به وسیله این نمایشگاهها ارتباط خوبی بین تولید کنندگان و صاحبان صنایع به وجود میآید گفت: امیدواریم برپایی این نمایشگاهها در استانهای مختلف کشور ادامه یابد و شاهد پیشرفت هر دو بخش با همکاری یکدیگر باشیم.
نظر شما