تحولات لبنان و فلسطین

عضو انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: مواد افزودنی مانند «منوسدیم گلوتامات» در مواد غذایی بسته‌بندی در بروز دردهای مزمن و سردردها, تشدید آسم, بروز خارش‌های فصلی, بیماری‌های پوستی مانند کهیر و اگزما, فشار خون, چاقی و ... دخیل هستند.

خطرات و عوارض «منوسدیم» موجود در مواد غذایی بسته‌بندی شده

به گزارش قدس آنلاین، محمدعلی زارعیان درباره مواد افزودنی مجاز مواد غذایی بسته‌بندی و شرکتی اظهار کرد: در بسیاری از غذاهای بسته‌بندی شده برای اینکه طعم و عطر بهتری بگیرند، از نمکی به نام منوسدیم گلوتامات استفاده می‌شود البته این ماده در بعضی از خوراکی‌ها به‌صورت طبیعی حضور دارد مثل گوجه فرنگی.

منوسدیم گلوتامات از متهمین تشدید دردهای مزمن و ایجاد سردرد

وی افزود: منوسدیم گلوتامات از متهمین تشدید دردهای مزمن و ایجاد سردرد است؛ پس کسانی که از دردهای مزمن و سردرد رنج می‌برند باید غذاهای کنسروی، فراورده‌های گوشتی بسته‌بندی شده، سوسیس و کالباس، سس گوجه و سس‌های مختلف را از لیست علاقه مندی‌ها خارج کنند و در مصرف این غذاها بیش از دیگران محتاط باشند.

منوسدیم گلوتامات در زمان بارداری می‌تواند برای جنین مساله‌ساز باشد

عضو انجمن علمی طب سنتی ایران متذکر شد: اخیراً مطالعاتی نشان داده که منوسدیم گلوتامات در زمان بارداری می‌تواند برای جنین مسئله‌ساز باشد، پس مصرف غذاهایی که ذکر شد در زمان بارداری تا حد امکان باید کمتر مصرف شود.

زارعیان یادآور شد: منوسدیم گلوتامات یک سوم نمک طعام، سدیم دارد یعنی میزان سدیم قابل قبولی دارد و سدیم در بعضی از افراد مبتلا به فشارخون منجر به افزایش فشار می‌شود البته غذاهای ذکر شده در بالا از جهات دیگری نیز می‌توانند به تشدید عوارض فشارخون کمک کنند لذا مبتلایان به فشار خون باید از مصرف این غذاها پرهیز کنند.

یکی از دلایل واکنش‌های حساسیتی (آلرژی)

 وی تصریح کرد: این افزودنی مجاز از متهمین ایجاد واکنش‌های حساسیتی (آلرژی) است لذا مبتلایان به آسم، انواع خارشهای پوستی اعم از کهیر و اگزما و نیز مبتلایان به رینیت آلرژیک یا آلرژی فصلی نباید این غذاها را مصرف کنند همچنین نمک افزودنی در ایجاد چاقی هم متهم شناخته شده چرا که موجب افزایش اشتها می‌شود.

 عضو انجمن علمی طب سنتی ایران یادآور شد: مواد غذایی کنسروی و بسته‌بندی شده با اضافه کردن همین افزودنی‌های مختلف، رنگ، بو و شکل می‌گیرند و معمولاً مواد اولیه آنها چندان جذاب نیست مثلا گاوهای مسن که مجوز فروش در قصابی‌ها را ندارند، در کارخانه‌های صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.  

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.