به گزارش قدس آنلاین، دکتر علی عباسی افزود: در سال گذشته تنها ۵ نفر بر اثر گازگرفتگی جان باختند و این امار در سالجاری بیش از ۳ برابر شده است.
وی اضافه کرد: از کل فوت شدگان ناشی از مسمومیت با گاز، ۱۵ مرد و ما بقی زن می باشند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران یادآور شد: بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در شهرستان های نوشهر با ۸ و رامسر با ۴ مورد مورد ثبت شده است.
دکتر عباسی افزود : با توجه به اینکه مرگ های ناشی از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن عمدتا در نیمه دوم سال و به دلیل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی افزایش می یابد به هموطنان توصیه کرد هنگام استفاده از وسایل گرمازا، به توصیه های ایمنی در خصوص سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایش و مسیر خروجی گاز مونواکسید کربن اطمینان حاصل کنند
وی بیان کرد: استفاده از آبگرمکن یا بخاری های دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می دهند.
دکتر عباسی، سردرد و سرگیجه، تهوع و استفراغ و درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما، سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاهی تنگی مردمک ها را از علایم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن برشمرد و گف: شدت این علائم در بیماران قلبی بیشتر است.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران توجه به توصیه های همچون روشن نکردن آتش در فضای بسته و محدود که تهویه کافی و مناسب ندارد، روشن نگه نداشتن اتومبیل در فضای بسته گاراژ، استفاده از کلاهک مناسب برای دودکش ها، نصب صحیح لوله بخاری و آبگرمگن در کاسته شدن تلفات ناشی از گاز گرفتگی موثر دانست.
دکتر عباسی تاکید کرد: شهروندان علاوه بر نصب تهویه مناسب برای آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نیز روشن کردن شعله های اجاق گاز در آشپزخانه به منظور گرم نگه داشتن محیط داخل خانه خودداری کنند.
نظر شما