قدس آنلاین - ناخنها صرفاً وسیله تزیینی نیستند و باید تمام تلاشتان را برای حفظ سلامتی و استحکام آنها به کار بگیرید. اما گاهی با تمام مراقبتهایی که انجام میدهید باز هم ناخنهایتان آنگونه که میخواهید محکم و زیبا نمیشود. در این صورت لازم نیست نیمی از حقوقتان را به ناخن کار بدهید تا مانیکور و پدیکور کنید و در نهایت نیز از نتیجه کار راضی نباشید. در چنین مواقعی نیاز به این مراقبتها ندارید. بلکه نیاز به تقویت درونی ناخنها دارید. در این مطلب به نقل از سایت تبیان شما را با چند ماده غذایی مناسب برای افزایش استحکام و سلامت ناخنها آشنا میکنیم.
ناخنها؛ آینه سلامت بدن
ناخنها مانند موها آینه سلامتی ما هستند. وجود هر مشکلی در بدن مانند بیخوابی، خستگی، تغذیه ناسالم و غیره خیلی زود تأثیرشان را روی ناخنها به جا میگذارند. در این صورت است که ناخنها شکننده و سست و نازیبا میشوند. در این مواقع نیازی نیست که پول زیادی صرف خرید محصولات زیبایی ناخن بکنید. درمان چنین مشکلاتی در بشقابهای شماست. کافی است به سراغ مواد غذایی مناسب بروید تا ناخنهایتان قوی و محکم شوند.
ماهی آزاد
ماهی آزاد سرشار از ویتامینها و پروتئینهای احیاکننده است. اگر ناخنهایتان خشک و تیره شدهاند احتمالاً دچار کمبود ویتامین B12 شده است. برای درمان این مشکل ماهی آزاد میل کنید که حاوی میزان زیادی ویتامین B12 است. علاوه بر این نیاز به ویتامین D بیشتری دارید تا به رشد سریعتر ناخنهایتان کمک کند. در نتیجه با مصرف ماهی آزاد با یک تیر دو نشان میزنید. یعنی همزمان ویتامین B12 برای استحکام ناخنها و ویتامین D برای رشد سریع آنها جذب میکنید.
تخم مرغ
تخم مرغ یک انتخاب مناسب برای تقویت ناخنها محسوب میشود. به خاطر اینکه سرشار از پروتئین است و تولید کراتین را افزایش میدهد. علاوه بر این مواد معدنی موجود در زرده تخم مرغ باعث مرطوب ماندن کوتیکول ناخن شده و باعث احیای و تقویت آن میشود.
غلات کامل
غلات کامل دوست ناخنها است چون میزان زیادی بیوتین دارد. در واقع غلات کامل مانند بلغور جوی دوسر یا برنج قهوهای حاوی میزان زیادی بیوتین (ویتامین B8) هستند و استحکام ناخنها را افزایش میدهند. ترکیب این ویتامین با کربوهیدراتهای پیچیده موجود در غلات زندگی دوبارهای به ناخنها میبخشد. بنابراین زمانی که احساس میکنید ناخنهایتان ضعیف شده است به سراغ این مواد غذایی بروید.
گوشت قرمز
گوشت قرمز آهن بدن را بالا میبرد. حتماً میدانید که کمبود آهن ناخنها را حساس و شکننده میکند. علاوه بر این گوشت قرمز حاوی میزان زیادی پروتئین است. آهن موجود در آن به همراه پروتئین راهی برای مقابله با شکنندگی و سستی ناخنها محسوب میشود.
قره قاط
قره قاط و بلوبری و غیره سرشار از آنتیاکسیدانها هستند که ناخنها را از شکستن نجات میدهند. این آنتیاکسیدانها به احیای سلولهای ناخنهای آسیب دیده و کاهش التهاب کوتیکولها کمک میکنند.
اسفناج
یک سالاد اسفناج مفصل دوست سلامت بدن و تقویت کننده خوب ناخنهایتان است. اسفناج یکی از آن سبزیجاتی است که سرشار از کلسیم، آهن و آنتیاکسیدانهایی است که همگی به تقویت ناخنها، احیای بافت و تقویت آنها کمک میکنند. بهتر است اسفناج را به صورت خام در ترکیب سالادها میل کنید.
مخمر آب جو
مخمر آب جو به تقویت ناخنها کمک زیادی میکند. این قرصها حاوی میزان زیادی سیلیکون هستند که جزو مواد معدنی افزایش دهنده جریان خون در ناحیه پوست سر و کوتیکول محسوب میشوند. مخمر آب جو، با افزایش سرعت تولید کراتین باعث تقویت ناخنها و پیشگیری از شکستگی آنها میشود. این مکملها همچنین برای پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز مؤثر هستند. البته حواستان باشد که این قرصها تا حدودی اشتها را زیاد میکنند و اگر پرخوری کنید ممکن است به چاقی ناخواسته دچار شوید.
گزنه
گزنه حاوی ویتامینها و مواد معدنی مناسبی برای تقویت ناخنها و همچنین موها است. باید بدانید که موها و ناخنها از کراتین ساخته میشوند. گزنه به صورت کپسول در داروخانهها وجود دارد. همچنین میتوانید این گیاه خشک را تهیه کرده و یک قاشق آن را با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید. یک قاشق سرکه سیب به آن اضافه کنید و ناخنها را به مدت ده دقیقه در این آب نگه دارید. در نهایت نیز دستها را با آب ولرم بشویید. می توانید این کار را هر هفته یکبار انجام دهید تا ناخنهایتان تقویت شوند. میتوانید از عرق گزنه نیز برای افزایش آهن بدنتان استفاده کنید.
نظر شما