تحولات لبنان و فلسطین

اهواز - معاون رئیس برنامه و بودجه کشور از تامین آب و فاضلاب نیازمند ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار خبر داد.

پروژه های آب و فاضلاب نیازمند ۹ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار است

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین پور محمدی بابیان اینکه در سال گذشته سازمان برنامه و بودجه موضوع آب خوزستان را در دستورکار قرار داد که سه آیتم تأمین و انتقال آب، فاضلاب شهرهای خوزستان و شبکه ها را مدنظر داشت اظهار کرد:  این برنامه ها در دو افق زمانی ۱۴۰۵ و همچنین ۱۴۲۵ در دستورکار قرار گرفت.

پورمحمدی  بیان کرد: اگر فاز ۱۴۰۵ را درنظر بگیریم بر اساس طرح ۵۸ شهر و ۱۹۰۰ روستا در زمینه تأمین آب و فاضلاب و همچنین شبکه ها تحت پوشش قرار می گیرند۹ هزار میلیارد تومان سرمایه برای این کار نیاز است.

 وی ادامه داد: درخواستی تقدیم شد تا از منابع صندوق توسعه بهره مند شویم ولی از آنجا که کل کار کاملا مشخص نشده بود در ابتدای کار ۵۰ درصد اعتبارات لوله گذاری را اختصاص دادیم که یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن برای خوزستان است.

معاون رئیس برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: با اجرای این طرح در واقع بزرگترین عملیات تأمین آب، اصلاح شبکه و رفع مشکل فاضلاب انجام می شود.

پور محمدی با تأکید کرد: باید از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، فاینانس و منابع داخلی چه به صورت تأمین مای داخلی از شبکه بانکی یا اعتبارات دولتی استفاده کنیم.

وی خطاب به نوبخت پیشنهاد کرد: اگر موافقت می کنید کمیته ای در سازمان مدیریت و برنامه ریزی تشکیل و از تمامی ظرفیت های ممکن داخلی و خارجی از محل منابع عمومی، خارجی، استقراض بانک ها و یا صندوق توسعه ملی استفاده کنیم تا مشکل تعداد شهرها و روستاهای نامبرده حل شود.

انجام آبرسانی از زیر کارون

مدیر عامل آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم و حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تأمین لوله را درنظر گرفتیم.

جانباز بابیان اینکه اکنون کل منطقه دشت آزادگان از آب باکیفیت کرخه استفاده می کند و طبق قولی که به رئیس جمهور دادیم طرح غدیر به غرب اهواز رسید. تصریح کرد: ۲۵ کیلومتر لوله گذاری برای دشت آزادگان انجام شده و از طریق تلمبه خانه دارخوین آب موردنیاز را انجام دادیم.

وی ادامه داد: بر اساس روش لوله رانی زیر کارون آبرسانی را انجام دادیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب کشور گفت: بهره برداری تصفیه خانه در شهرهای ویس، رامهرمز و غیره را داشیم و یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر شبکه های اصلی و فرعی خطوط آب و فاضلاب در ۱۶ شهر خوزستان انجام شده است.

جانباز بیان کرد: ۵ شهر خوزستان آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر و بندرامام از فاینانس خارجی بهره مند هستند.

وی بااشاره به اینکه در بخش آبرسانی روستایی جمعیت بسیار خوبی تحت پوشش قرار گرفته و اکنون ۸۸ و ۳ دهم درصد از این جمعیت تحت پوشش این آبرسانی ها قرار دارند. عنوان کرد: زیرساخت های شبکه ها واقعا فرسوده است که در قالب چند سناریو آن را به نهایت رسانده ایم و با هر ترتیبی که در این جلسه تصویب شود به استناد آن پروژه های مختلف را اجرا می کنیم چون خوزستان در اولویت است.

تصفیه خانه اهواز با قدمت بیش از ۳۰ سال

میدانی معاون وزیر نیرو نیز با اشاره به گزارش آبرسانی به شهرها و روستاهای خورستان مبنی براعتبارات اختصاص داده شده اظهارکرد: این محاسبات و نیاز استان خوزستان مورد تأکید ماست و برای رفع مشکلات باید به اعتباراتی از صندوق توسعه ملی تکیه کرد زیرا که فاینانس زمانبر است.

وی ادامه داد: برخی از پروژه های استانی را با اعتبارات بانک جهانی شروع کردیم که بعد از تحریم همه را متوقف و کارهای ما به نتیجه نرسید.

وی عنوان کرد:  تصفیه خانه اهواز بسیار فرسوده با عمر بالای ۳۰ سال داریم که با توجه به بالابودن رطوبت در این شهر به یک کار گسترده و فوری نیاز داریم.

میدانی گفت: تلفات آب و هدررفت فیزیکی آن به نوعی آب بدون درآمد محسوب می شوند و در کل کشور میزان تلفات تا ۳۰ درصد هم داریم.

 ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان در معرض فرسایش هستند

 معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حدود ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان در معرض فرسایش هستند گفت: ۳۴۵ هزار هکتار از آنها اولویت اول برای مقابله تعیین شده است که عمدتا مناطق ۳، ۴، ۵، ۶ و هفت هستند.

بخشنده اظهارکرد: ۴۳ هزار هکتار کانون تحت عنوان بحرانی در جنوب و جنوب شرق اهواز برای مقابله به عنوان اولویت تعیین و انتخاب شده است.


وی با اشاره به اینکه برنامه های اجرایی برای مقابله با کانون های گرد و غبار داشته باشیم، تصریح کرد: هرگونه کار بیولوژیک یا پخش آب نیاز به آب شیرین داریم. همچنین کاشت نهال و بذر مناسب با اقلیم منطقه انجام و حفاظت از خاک نیز باید مدنظر باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: باید مدیریت فعالیت های تشدیدکننده که باعث فرسایش خاک می شود را نیز باید انجام بدهیم.

بخشنده بابیان اینکه تهیه طرح جامع برای کل ۷۰۰ هزار هکتار کار اصلی است که باید ظرف دو یا سه ماه آینده روی میز دولت قرار بگیرد گفت: باید کارهای موردنیاز اجرایی شدن در پنج سال آینده به صورت مستمر تعیین شود.

وی ادامه داد: ۵ میلیون نهال از منابع داخلی خوزستان و هشت استان دیگر تهیه شده و قسمت اعظم آنها حمل و مابقی نیز در حال حمل است و فقط تا ۱۰ فروردین فرصت انجام کار کاشت را داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اجازه برداشت یک مترمکعب آب بر ثانیه از کانال کوت امیر به طول ۳۴ کیلومتر تا زمان ساخت کانال دائم به ما داده شده است که کار را بسیار پیش می برد.

بخشنده در ادامه اظهارکرد: در آینده ای نزدیک یک کانال به طول ۳۴ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۲۰ مترمکعب آب بر ثانیه را احداث می کنیم.

وی اظهار کرد: همه دستگاه های اجرایی پای کار هستند و وزیر جهاد نیز به صورت مستمر بازدید میدانی دارد که امیدواریم در مدت زمان معقولی بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم.

 معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه همزمان ۱۰ گروه اجرایی شروع به کار کرده و نهال های تهیه شده را غرس می کنند که به تدریج این گروه ها را تجهیزتر می کنیم. عنوان کرد:  ۹۰ درصد مردم خود منطقه هستند و ۱۰۰ درصد از ظرفیت پیمانکاران بومی بهره منده شده ایم.

پور محمدی با اشاره به اینکه این نهال ها حداقل تا سه سال باید آبیاری شود تا نتیجه کار را ببینیم، بیان کرد: وزیر جهاد کشاورزی شخصا پای کار حضور دارد و هفته ای سه یا چهار بار در استان خوزستان حاضر می شود.

وی ادامه داد: پولی که برای شروع کار نیاز داشتیم در کمتر از ۴۸ ساعت اختصاص داده شد ولی در طرح های دیگر باید ۶ ماه دوندگی داشته باشیم که اعتبار موردنیاز را کسب کنیم. این نشان دهنده جزم شدن عزم دولت برای حل مشکلات خوزستان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح جامع نیز وقتی ارائه شد بالغ بر یک میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد تا طی پنج سال به صورت مستمر اجرایی شود.

وی اظهارکرد: طرح اختصاص ۱۰۰ میلیون دلار اعتبار برای مقابله با گرد و غبار خوزستان در بودجه سال آینده به مجلس ارائه شده که امیدواریم هرچه سریع تر تصویب شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.