به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، سومین و آخرین هم اندیشی همایش ایران فرهنگی در جهان امروز در حوزه فرهنگ و محیط زیست با حضور معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست، فرهاد توحیدی از فیلمنامه نویسان برجسته کشور و اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر با حضور اصحاب فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای هم اندیشی فرهاد توحیدی با اشاره به اینکه دکتر نیلی سالن را ترک کردند و اجازه ندادند که ما درباره مشکلات جمعیتی دهه شصت صحبت کنیم، افزود: دکتر روحانی سال گذشته در سازمان ملل دولت خود را دولت محیط زیست هم نامیدند چطور میشود که با این همه مسائل و حرفهای رهبری منابع کمی به این سمت تخصیص مییابد. دوم هیئت وزیران مسئولیت مشترک در این رابطه برای رفع ریزگردها در خوزستان داشته ما نه منبع مالی برای مهار بحرانها داریم و در تعارض مدیریتی هم هستیم آیا شما چنین مفاهمهای را در هیئت وزیران دارید و اگر دارید این تناقضات از کجا می آید.
* پیامکی درباره پیشنهاد به خانم ابتکار / همت: رئیس سازمان محیط زیست پاسخ مرا ندید
سپس اصغر همت عنوان کرد: سال گذشته برای من یک پیام آمد که شما چه پیشنهادی برای خانم ابتکار دارید من چه پاسخی میتوانستم بدهم؟ خانم ابتکار میدانند اما نمیتوانند. من فکر میکنم اصلا پاسخ من را ندیدند، من گفتم چرا طرح و ترافیک شهرداری را تایید میکنند؟ اما باز هم اجازه میدهند که طرح را بفروشند. بهرحال ریزگردها هم بلایای آسمانی است و هیچ کاری هم نمیتوان در این رابطه انجام داد.
در ادامه ابتکار با تشکر از صالحی امیری برای چنین نشستهایی و همینطور توجه به موضوع محیط زیست گفت: بهرحال ما با یک سری تعارضات درگیریم توسعه با طبیعت معارضه دارد، یک مقدار از دولت و مسئولیت های حکومت ها و یک مقدار هم عموم جامعه که از خیلی باورها و شالوده های تمدنی فاصله گرفته است. این را در الگوی مصرف آب با شرایط خشکسالی، مصرف انرژی چند برابر دنیا و همینطور بحث غذا که دقیقا با فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی ما معارض است. 27.5 میلیارد آب ما از مزرعه تا سر سفره هدر می دهیم و اینها بحث های فرهنگی است که باید کانون توجه جهانی شود.
* سختترین شرایط محیط زیست را تجربه کردیم
وی در ادامه با طنز عنوان کرد که میخواهد از ابزار هنر برای کار استفاده کند به سراغ پاورپوینت خود رفت و افزود: بهرحال تعارضاتی که مطرح شد درست است حقیقتا در این سال ها ما سخت ترین شرایط محیط زیست را داشتیم توسعه اگر میخواهد اتفاق بیافتد باید حتما قبل از اجرای برنامه های توسعه مطالعات زیست محیطی صورت گیرد این کار درحال راه افتادن در کشور ما است.
ابتکار اظهار داشت: بحث محیط زیست در همه جلسات دولت مهم بوده و تصمیمات مهمی هم گرفته شده است. فشار ما به اکولوژی خیلی بیش از ظرفیت آن است در دنیا هم همینطور است میزان مصرف و فشار به عرصه سرزمین بیش از ظرفیت است پس باید الگوهای مصرف و بهره برداری را اصلاح کنیم یکی از مسائل مهم ما الودگی هوا است ، اصلاح کیفیت سوخت، حذف بنزین پتروشیمی و ... باید قبل تر انجام میشد که الان درحال انجام است.
وی اظهار داشت: آخرین آمار از آلودگی هوای ما سال 92 در روز نهم اسفند ماه 194 روز سالم و پاک داشتیم، سال 95 با اجرای این برنامهها تا الان 259 روز سالم و پاک داریم و این روند را در بسیاری شهرها میبینیم. دلیل اصلی آلودگی زیاد اهواز تجمع نفتی و ریزگردها است که کمتر در این زمینه پیشرفت داشتیم.
۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۹
کد خبر: ۵۰۸۵۷۸
فرهاد توحیدی خطاب به رئیس سازمان محیط زیست گفت: چرا برای رفع بحرانهای محیط زیست این اندازه تعارض بین دولت و سازمان محیط زیست میبینیم؟ درحالیکه مسئولیت مشترک برایشان تعریف شده است.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نظر شما