تحولات منطقه

یزد – همزمان با روز ملی فناوری هسته ای، پروژه خردایش و پرعیارسازی مجتمع معدنی ساغند صبح روز یکشنبه با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور در یزد افتتاح شد.

پروژه خردایش و پرعیارسازی مجتمع معدنی ساغند افتتاح شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، پروژه خردایش و پرعیارسازی مجتمع معدنی ساغند صبح روز یکشنبه به همراه دو پروژه هسته‌ای دیگر به طور همزمان در استان‌های البرز و قزوین با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور افتتاح شد.

استخراج کانسنگ اورانیوم از معادن روباز و زیرزمینی ساغند از ابتدای سال ۱۳۹۲ به طور رسمی آغاز شده است.

این پروژه به منظور افزایش راندمان کارخانه تولید کیک زرد مجتمع شهید رضایی‌نژاد اردکان و کاهش هزینه‌های حمل ماده معدنی از معدن به کارخانه فرآوری راه‌اندازی شده و کانسنگ اورانیوم استخراج شده از معادن زیرزمینی و روباز مجتمع ساغند خردایش، دانه‌بندی و پرعیارسازی می‌شود.

پروژه خردایش و پرعیارسازی مجتمع معدنی ساغند با تلاش و همت متخصصان ایرانی طراحی، ساخت و اجرا شده است.

تجهیزات نصب شده از به روزترین تجهیزات در این زمینه بوده و به صورت اختصاصی برای کانسنگ این معدن طراحی شده است.

از آنجا که ماده معدنی استخراج شده از معادن زیرزمینی و روباز دارای ابعاد زیر ۵۰ سانتیمتر است، ابتدا در بخش خردایش و دانه‌بندی با دو مرحله سنگ شکنی اولیه و ثانویه و سرند کردن، ماده معدنی به ابعاد مورد نیاز سیستم پرعیارسازی، که دامنه ابعادی بهینه آن بین ۲.۵ تا ۷.۵ سانتیمتر است، رسانده می‌شود.

به منظور افزایش دقت سیستم پرعیارسازی، سنگ‌های خروجی از بخش خردایش، توسط نوار نقاله به سرند شست‌وشو و سپس خشک‌کن، هدایت می‌شود.

در سیستم خشک کن با دمیدن هوای گرم، سطوح سنگ‌های شسته شده کاملا خشک شده و در ادامه ماده معدنی توسط یک دستگاه نوار نقاله به سیستم پرعیارسازی هدایت می‌شود.

با توجه به کمبود منابع آبی در منطقه، آب مصرفی حاصل از شست‌وشو، توسط سیستم تصفیه پساب دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این سیستم، پساب خروجی از سرند شست‌وشو پس از تزریق رسوب دهنده وارد حوضچه‌های آرامش شده و پس از زلال سازی، دوباره به سیستم پمپاژ برگشت می‌شود.

کانسنگ شسته شده و خشک شده با محدوده ابعادی ۲وپنج دهم تا ۷ وپنج دهم سانتیمتر، توسط یک دستگاه نوار نقاله به بخش اصلی سیستم رادیومتریک سورتینگ منتقل می‌شود.

سنگ‌ها پس از ورود به دستگاه پرعیارسازی توسط دوربین‌های فوق سریع و سیستم‌های اندازه‌گیری پرتو با کمک کامپیوترهای قدرتمند پردازش شده و عیار قطعه سنگ اورانیوم دار با توجه وزن و میزان تشعشع حاصله محاسبه می‌شود.

در ادامه با توجه به عیار حدی تعریف شده برای سیستم، ماده معدنی اورانیوم دار از باطله با طراحی و اجرای یک سیستم پنوماتیک و نازل‌های هوا، جداسازی می‌شوند و هر کدام از قطعه سنگ‌های باطله در لحظه خروج از سیستم، با دمش هوا، به سمت بونکر مواد باطله هدایت شده و توسط نوار نقاله مربوطه به سمت دپوی باطله منتقل می‌شود.

سنگ اورانیوم‌دار نیز توسط نوار نقاله مجزا به سمت دپوی ماده معدنی هدایت می‌شود و در نهایت ماده معدنی پرعیارسازی شده و برای تولید کیک زرد به مجتمع شهید رضایی‌نژاد ارسال می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.