او در نشست «بررسی مناظرههای انتخاباتی تلویزیون» حاضر شد و در بخشی از صحبتهایش با اعتقاد بر اینکه صداوسیما، سازمانی یاددهنده و یادگیرنده است، ادامه داد: «بر همین اساس سعی کردم از تجربیات مناظرههای سال ۸۸ در سال ۹۲ استفاده بهینه داشته باشیم.»
به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، علی دارابی در توضیح نشست امروز با عنوان مناظرههای تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری نوشته است:
«امروز در نشست "مناظرههای تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری ایران" در دانشگاه صداوسیما با مروری بر تجربیات برگزاری مناظرههای ریاست جمهوری در سیما، سخنرانی کوتاهی با موضوع شرایط برگزاری و نتایج مناطرههای سال ۱۳۹۲ داشتم. در این نشست تخصصی دکتر حسام الدین آشنا، دکتر غلامرضا غلامی، دکتر رضا پورحسین، دکتر محمد مهدی اسماعیلی، دکتر داوود نعمتی انارکی، سیدامیر سیاح و حسین فردرو حضور داشتند که با استقبال اساتید و دانشجویان همراه شد.
در سال ۹۲، معاون سیما و مسؤول برگزاری مناظرهها بودم و به همین دلیل تجربیاتی در این زمینه کسب کردم؛ چرا که عقیده دارم صداوسیما، سازمانی یاددهنده و یادگیرنده است و بر همین اساس سعی کردم از تجربیات مناظرههای سال ۸۸ در سال ۹۲ استفاده بهینه داشته باشیم.
به عنوان مدیر مناظرههای سال ۹۲ باید بگویم صداوسیما به هیچ عنوان به دنبال مچگیری از کاندیداها نیست بلکه کشف حقیقت، مهمترین هدف مناظره است که رسانه ملی نیز همین مسئله را دنبال میکند؛ باید گفت مناظره، تاثیرگذارترین ساختار برنامهسازی برای تبلیغ نامزدهاست و آنها میتوانند از این ابزار به بهترین نحو استفاده کنند چرا که در مناظره، جلوه حقیقی هر فرد مشخص میشود و فرصتی عادلانه در اختیار آنها قرار میدهد؛ ضمن اینکه در پخش فیلمهای تبلیغاتی کاندیداها نیز هیچ سانسوری مطرح نبوده است.
مدیران رسانه ملی در آن دوره تأکید داشتند مناظره باید بر اخلاق و عقلانیت استوار باشد به همین دلیل جلساتی با کاندیداها و نمایندگان آنها برگزار شد، حتی برای اولویت حضور و نحوه نشستن آنها هم قرعهکشی با حضور نمایندگان نامزدها انجام و مانورهای برنامهسازی نیز برای کسب آمادگی لازم برگزار شد.
در نظر گرفتن اتاقهای اختصاصی برای استقرار نامزدها پیش از شروع مناظرههای سال ۹۲ هم از دیگر تمهیداتی بود که برای عادلانهتر شدن فضا اندیشیده شد، همچنین برای طراحی سوالات نیز اتاق فکری با مسؤولیت رییس وقت سازمان شکل گرفت. انتخاب مجری هم بعد از بررسی فهرست بلندبالایی که در سازمان تهیه شده بود صورت گرفت.
در ادامه نشست، به ضرورتها و ملزومات مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری اشاره کردم، اینکه اولین مساله، اعتماد نامزدها و ستادها به یکدیگر باشد؛ چرا که همراهان هر کاندیدا، نقش مهمی در آرامش او دارند زیرا نمیخواهیم روی آنتن زنده شاهد جنگ روانی باشیم همچنین از سیاهنمایی هم باید پرهیز شود. صداقت و راستگویی نامزدها امری اساسی است و کاندیداها باید حق و حقیقت را بگویند تا مردم بتوانند سخنان و نظرهای مختلف را بشنوند و بهترینشان را برگزینند.
نظر شما