تحولات لبنان و فلسطین

یزد- رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی در حاشیه بازدید رییس دانشگاه یزد از گلخانه مدرن این دانشگاه، از کشت هیدروپونیک کاهوی پیچ در گلخانه دانشگاه یزد برای اولین‌بار در استان یزد خبر داد.

کاهوی پیچ به روش هیدروپونیک کشت شد

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، حمید سودایی زاده رئیس دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی گفت: در این روش رشد گیاهان با استفاده از محلول‌های غذایی و در محیطی غیر از خاک انجام می‌گیرد که در گلخانه دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی از مخلوط کوکوپیت و پرلیت به‌عنوان بستر کشت استفاده شده است.

وی افزود: برخی از بیماری های گیاهی از طریق خاک به گیاه خسارت وارد می کنند که این امر منجر به افزایش مصرف سموم شیمیایی شده که اثرات زیست محیطی مختلفی را در پی دارد.

سودایی زاده اظهار داشت: در کشت هیدروپونیک بدلیل اینکه ار بستر بدون خاک استفاده می شود از میزان خسارت بیماری های گیاهی و متعاقب آن مصرف سموم کاسته شده که در تولید محصول سالم نقش بسزایی خواهد داشت.

وی یادآور شد: عمده محصول تولیدی در گلخانه های استان خیار است که بدلیل عدم توازون عرضه و تقاضا در بسیاری از مواقع سال با افت قیمت برای کشاورز مواجه می‌شود که ضروری است سایر محصولات نیز در الگوی کاشت قرار گیرند.

سودایی زاده تصریح کرد: الگوی ارائه شده در این گلخانه نشان دهنده ان است که در این سیستم امکان بهره‌برداری از کاهو پیچ در سیکل زمانی ۳۵ روز فراهم شده است.

به گفته وی کلیه مراحل کاشت و داشت این محصول از سوی دانشجویان رشته علوم خاک دانشکده و تحت نظر استادان مربوطه  بصورت ارگانیک انجام شده است که میتواند گام مهمی در اشنایی انها با سیستم های جدید کشت و افزایش مهارت انها در اجرای مدرن کشت های گلخانه ای شده که منتج به کارافرینی دانشجویان بعد از دانش‌آموختگی می‌شود.

سودایی‌زاده از دیگر مزایای کشت هیدروپونیک را کاهش قابل ملاحظه مصرف آب بدلیل بازیافت مجدد آب زهکش شده در این سیستم دانست که منجر به استفاده بهینه از منابع آبی بخصوص در مناطق خشک می‌شود.

وی یادآور شد: رئیس دانشگاه همچنین در این بازدید، از گلخانه مدرن پژوهشی دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده مناطق خشک بازدید و از نزدیک از مراحل تجهیز این گلخانه  دیدن کرد.

سودایی زاده گفت: این گلخانه دارای ۱۰ اتاق رشد مستقل بوده که شرایط محیطی از قبیل دما، رطوبت و نور در آنها کنترل شده که می تواند در جهت تولید گیاهان خاص به روش نوین مورد استفاده قرار گیرد که این امر می تواند در افزایش کار افرینی دانشجویان تحصیلات تکمیلی نقش بسزایی ایفا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.