تحولات منطقه

اصفهان- در سال گذشته ۶۵۷۶ تن انواع آبزیان خوراکی (انواع ماهیان گرم آبی، سردابی و خاویاری) در مناطق مستعد استان اصفهان تولید شد.

سال گذشته ۶۵۷۶ تن انواع آبزیان خوراکی در استان اصفهان تولید شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، با نگرش بر توسعه آبزی پروری و تولید آبزیان استان مبتنی بر بهره وری و استفاده بهینه از منابع آبی و تولید آبزیان، در سال گذشته، ۶۵۷۶ تن انواع آبزیان خوراکی (انواع ماهیان گرم آبی، سردابی و خاویاری) در مناطق مستعد استان تولید شد.

این میزان تولید شامل رشد ۲۴ درصدی نسبت به سال گذشته بوده که از این میزان تولید ۴۸۴۵ تن مربوط به ماهیان سردابی (قزل آلا) بوده است که در این خصوص شهرستان های سمیرم با ۱۶۱۵ تن (۳۳درصد)، فریدونشهر با ۱۰۲۰ (۲۱ درصد)، اصفهان با ۱۰۰۰ تن (۲۰ درصد)، گلپایگان با ۴۱۷ تن (۹ درصد) و چادگان با ۲۵۰ تن (۵ درصد) به ترتیب رتبه های اول تا پنجم را در سطح استان در زمینه تولید ماهیان سردابی (قزل آلای رنگین کمان) کسب کردند.

همچنین تولید این ماهی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ در استان از رشد ۳۸ درصدی برخوردار بوده است. تولید ماهیان سرد آبی در استان با روش های مختلف و متنوعی و با بهره برداری از آب های شیرین و لب شور تولید و به بازار عرضه می شود.

 از جمله طرح های مهم آبزی پروری می توان به مزارع منفرد پرورش ماهی قزل آلا (استخرهای Race way یا آبراهه ایی) و استخرهای ذخیره آب کشاورزی اشاره کرد.

استخرهای ذخیره آب کشاورزی با بهره برداری از منابع آبی خرد نظیر چاه ها و قنوات به عنوان یکی از روش های ارتقاء بهره بردرای از منابع آبی مطرح بوده که هر ساله کشاورزان زیادی در قالب این طرح در کنار فعالیت های کشاورزی خود مبادرت به پرورش این ماهیان می کنند که در واقع این روش مصداق عملی از اجرای اقتصاد مقاومتی در حوزه شیلات و آبزی پروری قلمداد می شود، طرح پرورش ماهی در قفس و پرورش ماهی در دریاچه ها وآب بندان ها از دیگر روش های آبزی پروری در استان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.