به گزارش قدس آنلاین، بر این اساس از کل تسهیلات ریالی پرداخت شده توسط شبکه بانکی ۱۱.۵ درصد آن معوق شده و از کل تسهیلات ارزی هم بالغ بر ۱۳.۷ درصد قفل شده و وصول نمیشود.
رشد ۱۶.۵ درصدی نقدینگی در پایان ۹ماه نخست سال گذشته باعث شده تا حجم نقدینگی به حدود ۱۱۸۵ هزار میلیارد تومان برسد و پایه پولی هم با رشدی ۱۱.۲ درصدی در پاییز سال گذشته نسبت به پایان سال ۹۴ به رقم ۱۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد. نکته قابل تامل اینکه در این مدت میزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص ۱۱.۹ درصد کم شده و کل سپردههای بانکی بخش غیردولتی نزد بانکها ۱۷.۵ درصد بیشتر شده است.
بانک مرکزی همچنین اعلام کرده که حجم صادرات کالا در ۹ماه ابتدایی سال ۹۵ به بیش از ۶۰ میلیارد و ۲۹۲ میلیون دلار و حجم واردات نیز به ۴۴ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار رسیده که باعث مثبت شدن تراز بازرگانی ایران به میزان ۱۶ میلیارد و ۳۶ میلیون دلار شده است. افزون بر این میزان بدهیهای خارجی ایران در این مدت ۷ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.
البته در گزارش بانک مرکزی جزئیاتی از واقعیت صادرات غیرنفتی ایران رونمایی شده که نشان میدهد ارزش صادرات غیرنفتی واقعی ایران در ۹ماه نخست سالجاری ۲۰ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار بوده درحالیکه صادرات نفتی ایران در این مدت ۳۹ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار برآورد شده است.
براساس جدول بخش صنعت نماگرهای اقتصادی (منتشر شده توسط بانک مرکزی) شاخص تولید کارگاه بزرگ صنعتی در سه ماهه سوم سال ۹۵ با ۱۴.۶ درصد افزایش به ۱۰۲.۳ رسید و در واقع پس از حدود ۵ سال از نسبت سال ۹۰ فراتر رفت. همچنین تعداد پروانه بهرهبرداری از واحدهای صنعتی در ۳ فصل سال گذشته بهترتیب ۱۰.۶ درصد، ۱۳.۱ درصد و ۳.۴ درصد افزایش یافته است. حجم سرمایهگذاری در ۳ فصل سال گذشته نیز بهترتیب ۲۳۰.۶ درصد، ۲۱.۳ درصد و منفی ۱۴.۳ درصد رشد کرده است.
منبع: همشهری
نظر شما