تحولات منطقه

۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۲
کد خبر: ۵۴۰۸۴۳

یک روانشناس گفت: تیک عصبی در پسران بیشتر از دختران بروز می‌دهد.

تیک عصبی در پسران بیشتر از دختران است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، یک روانشناس گفت: تیک عصبی در پسران بیشتر از دختران بروز می‌دهد.

دکتر داوود کردستانی اظهار کرد: "تیک" جزو اختلالات با ریشه عصبی بوده که به صورت سریع، غیرارادی و متناوب رخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: "تیک" انقباض عضلانی تکراری و سریعی است که منجر به حرکات غیرارادی در فرد می‌شود. تیک عصبی معمولا به صورت حرکات غیرارادی دست‌ها، شانه‌ها، پریدن چشم و گاهی به صورت سرفه کردن بروز می‌کند.

وی با بیان اینکه تیک عصبی در بین پسران بیشتر از دختران بروز می‌دهد، تصریح کرد: سن شروع این اختلال عصبی بین ۷ تا ۱۸ سال است و البته قبل از ۷ سالگی نیز امکان بروز آن وجود دارد.

کردستانی با اشاره به انواع تیک خاطرنشان کرد: ساده گذرا، مزمن و سندروم تیک‌های حرکتی و صوتی از جمله این انواع است.

این مدرس دانشگاه یادآور شد: تیک عصبی ساده گذرا در کودکان به خصوص در سن ۳.۵ سالگی شایع است و ۷۵ درصد کودکان در یک دوره شش ماهه دچار این اختلال عصبی می‌شوند و بهترین اقدام این است که کودک را سرزنش نکنیم و در صورتی که به مرور زمان شدت آن بیشتر شد به متخصص مراجعه شود.

وی گفت: تیک مزمن معمولاً طی یک دوره ۱۲ ماهه طول می‌کشد و انقباض ماهیچه‌های فرد در این شرایط شدید است. این نوع تیک با وسواس‌پذیری و حرکات غیرارادی در دهان و لب‌ها بیشتر است.

کردستانی اظهار کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که یک‌سوم علت تیک مزمن به عوامل ژنتیکی برمی‌گردد و در برخی موارد نیز تقلید و عوامل محیطی در بروز آن دخیل است. عمده‌ترین علت بروز تیک فشار روحی و روانی است که در صورت عدم پیگیری و درمان ممکن است فرد دچار افسردگی، اضطراب، افت تحصیلی و اشتغال شود.

وی ادامه داد: بهترین راهکار در پیشگیری از بروز تیک‌های عصبی، کاهش فشار روحی و روانی است.

کردستانی خاطرنشان کرد: شیوه‌های سختگیرانه تربیتی، عدم توجه به کودک، اضطراب و استرس بیش از حد والدین نیز از دیکر عوامل بروز تیک بشمار می روند.

این دکترای روانشناسی یادآور شد: بازی‌های کامپیوتری توسط کودکان در تشدید علائم و پایداری این اختلال تاثیر زیادی دارد و پیشنهاد می‌شود این بازی‌ها با نظارت توسط والدین انجام شود.

وی با اشاره به راه‌های درمان تیک افزود: در هنگام بروز تیک عصبی در کودکان نباید از تهدید و سرزنش استفاده کرد و روش‌های افراطی و سختگیرانه درمان را مشکل‌تر خواهد کرد. در صورت بروز تیک مزمن به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

این عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور لرستان تصریح کرد: در تمامی بیماری‌ها و اختلالات روانی از جمله بروز تیک، هرچه تشخیص سریع تر باشد امکان درمان بیشتر است.

وی گفت: برخی از روانشناسان در کنار رفتاردرمانی، رژیم غذایی نیز به بیماران مبتلا به تیک ارائه می‌دهند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.