به گزارش قدس آنلاین، سید علیرضا مروجی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هفته ملی بدون دخانیات از ۱۰ تیر آغاز شده و تا ۱۶ تیر ادامه دارد، اظهار داشت: شعار روز جهانی بدون دخانیات "دخانیات تهدیدی برای توسعه و سلامت" است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: در هفته بدون دخانیات اقدامات و فعالیتهای گستردهای در سطح کشور با همکاری ارگانهای ذیربط به منظور حمایت از سیاستهای موثر بر کاهش مصرف دخانیات و ارتقاء سطح آگاهی عمومی به ویژه جوانان و نوجوانان نسبت به مضرات استعمال دخانیات انجام میپذیرد. مروجی با بیان اینکه شعار هفته بدون دخانیات در کشور "دخانیات، تهدیدی برای توسعه و سلامت" است خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات یکی از عوامل شایع مرگ و ناتوانی و دومین علت اصلی مرگ در جهان است در حالی که البته قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر استعمال دخانیات عامل یک مورد از هر ۱۰ مورد مرگ افراد بزرگسال است، تصریح کرد: سالانه حدود ۶ میلیون نفر در اثر مصرف دخانیات در سراسر جهان جان خود را از دست میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه با طی روند جاری تعداد مرگهای ناشی از مصرف دخانیات در سال ۲۰۲۰ به ۸ میلیون نفر در سال میرسد، ابراز داشت: نیمی از یک میلیارد و سیصد میلیون افرادی که هم اکنون سیگار میکشند در نهایت به علت مصرف سیگار جان خود را از دست میدهند.
مروجی با بیان اینکه در درمان این بیماری استفاده از واکسن در بهبودی آن بیتاثیر است بیان کرد: راهاندازی و توسعه خدمات ترک سیگار در قالب روشهای مختلف کمک به مصرف کنندگان مواد دخانی برای ترک اعتیاد یکی از شیوههای موثر در کاهش شیوع استعمال دخانیات و پیشگیری از مرگهای ناشی از آن است.
وی ضمن اشاره به شعار روزهای هفته بدون دخانیات اذعان داشت: ۱۰ تیر "دخانیات تهدیدی برای جوانان"، ۱۱ تیر "دخانیات تهدیدی برای زنان"، ۱۲ تیر "دخانیات تهدیدی برای محیط زیست، ۱۳ تیر "دخانیات تهدیدی برای توسعه پایدار"، ۱۴ تیر "دخانیات تهدیدی برای سلامت"، ۱۵ تیر "سفیران سلامت علیه دخانیات" و ۱۶ تیر "نقش آموزههای دینی در کنترل مصرف دخانیات" شعار هفته بدون دخانیات است.
نظر شما