به گزارش قدس آنلاین، به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، اسماعیل نجار که در آیین پایانی کارگاه ۲ روزه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران در بجنورد سخن می گفت، خاطرنشان کرد: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری به دو مقوله پیش بینی و پیشگیری حوادث تأکید زیادی شده است و برای تحقق این اهداف باید تقویت این سازمان مدنظر قرار گیرد.
وی ایران را کشوری حادثه خیز توصیف کرد و افزود: از ۴۶ نوع حادثه و مخاطره در دنیا، احتمال وقوع ۳۴ عنوان از آن ها در کشورمان وجود دارد بنابراین برنامه ریزی برای ارتقای سطح آمادگی، هم افزایی بین سازمانی، شناسایی و به کارگیری امکانات و تجهیزات روز ضروری است.
وی مشارکت دادن مردم در حوادث به خصوص در زمینه پیشگیری از بروز آن ها را در کنار توجه به نقش سازمان های مردم نهاد و رسانه ها در آگاه کردن جامعه به عنوان بخش دیگری از ضرورت های کار دانست و گفت: شناخت دقیق و علمی مخاطرات باعث می شود که با هزینه ای اندک، از بروز خسارات عمده پیشگیری شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اهمیت آموزش مدیران و مردم برای کسب آمادگی در برابر حوادث احتمالی و انتقال تجربیات موفق در این عرصه را یادآور شد و گفت: مدیریت بحران درواقع، مدیریتی هوشمند و مبتنی بر آینده نگری و اصول علمی روز است.
نجار در ادامه با اشاره به تصویب و ابلاغ مصوبه هیئت وزیران برای اعطای تسهیلات و کمک های بلاعوض برای بازسازی مناطق زلزله زده خراسان شمالی، از نمایندگان مجلس نیز خواست برای تصویب سریع تر قانون جامع مدیریت بحران و تقویت اعتبارات و امکانات این بخش تلاش کنند.
وی در حاشیه این مراسم هم با اشاره به این که با نظر قانونگذار، ۵ درصد اعتبارات کل کشور برای مباحث مرتبط با مدیریت بحران درنظر گرفته می شود، خاطرنشان کرد: در شرایط بروز بحران ها و حوادث طبیعی، از امکانات تمام سازمان ها و دستگاه های اجرایی، نیروهای مسلح و حتی بخش خصوصی کمک گرفته می شود.
در پایان این کارگاه آموزشی، مدیران و کارشناسان برتر مدیریت بحران در دستگاه های اجرایی خراسان شمالی تجلیل شدند.
نظر شما