تحولات منطقه

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) گفت: در قرارداد تولید واگن با روسیه حداکثر استفاده از توان داخل محور بوده است.

تولید واگن با روسیه با محوریت حداکثر استفاده از توان داخل است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، منصور معظمی در مراسم امضای قرارداد همکاری با شرکت ترنس مش روسیه که با حضور وزیر صنعت کشورمان برگزار شد، افزود:ترنس مش بزرگترین شرکت ساخت لکوموتیو روسیه است که ۲۳ درصد از سهام آن متعلق به آلستوم است.

وی افزود: در این قرارداد ۸۰ درصد سهام مربوط به ترنس مش هلدینگ و ۲۰ درصد از آن ایدرو است و حداکثر ساخت داخل و استفاده از توانمندی داخلی از بندهای اصلی این قرارداد است.

معظمی گفت : منابع مالی توسط شرکت مشترک و از طرف روسیه تامین خواهد شد و طبق برنامه ششم توسعه و تاکید دولت ایران صنایع ریلی از صنایع اولویت دار اعلام شده است.

معظمی افزود: سال گذشته شورای اقتصاد ساخت ۲ هزار واگن را برای مترو تصویب کرد که هماهنگی این امور با ایدرو است، و نیاز کشور بنابر اعلام وزارت کشور ۸ تا ۱۰ هزار واگن است.

وی گفت: این واگن ها جدای از نیاز به واگن های شهری است.

معظمی افزود: خرید یک کارخانه ساخت لکوموتیو در ایران توسط شرکت ترنس مش هلدینگ پیش بینی شده است و با سرمایه گذاری و خرید یکی از شرکتهای واگن ساز با ایدرو در این زمینه مشارکت می کند.

وی گفت: بحث ایجاد کارخانه لکوموتیو در کشور نهایی شده است و این فرصتی برای کشور دوست ما روسیه برای سرمایه گذاری دراین بخش است و امیدوارم این قرارداد سرآغاز یک مشارکت همه جانبه برای دو کشور باشد.
ارزش قراردادی که امروز امضا می شود ۲.۵ میلیارد یورو است که تمام این مبلغ توسط شرکت مشترک و از طرف روسیه تامین می شود.

شرکت ترنس مش هولدینگ روسیه بزرگترین در حوزه صنایع ریلی است که در سال ۲۰۰۲ تاسیس شده و شرکت آلستوم فرانسه یکی از سهامداران اصلی (۳۳%) شرکت مذکور است.

این شرکت در حوزه طراحی، مهندسی، ساخت و تولید، فروش و خدمات پس از فروش تمام حوزه واگن سازی( Rolling stock) در ۱۲ کشور دنیا فعالیت دارد.

این شرکت حدود ۱۷ شرکت تحت پوشش دارد که هر یک از این شرکت ها در حوزه های مرتبط با ساخت و تولید بخش های مختلف صنایع ریلی و تجهیزات مربوطه (در حوزه بالادستی صنایع ریلی) آن فعالیت دارند و بیش از ۵۶۰۰۰ نیروی کار دارد.شرکت ترنس مش هولدینگ روسیه علاوه بر آلستوم، با سایر شرکت های بزرگ صنایع ریلی دنیا مانند شرکت بمباردیه در سال ۲۰۰۷ در حوزه مرکز مهندسی، با شرکت کنور (knorr) برای سرمایه گذاری مشترک در حوزه سیستم های ترمز و با زیمنس در حوزه تجهیزات الکترونیکی سرمایه گذاری های مشترک یا همکاری نزدیکی داشته است.

لوکوموتیو برقی، لوکوموتیو دیزلی، واگن های مسافری، واگن های اتوبوسی، واگن های چندگانه الکترونیکی، واگن های مترو، واگن های باری، واگن های برقی به روزآوری دانش فنی و تکنولوژی جزء استراتژی های اصلی این شرکت است به طوری که در سال ۲۰۱۶ حدود ۳ میلیارد ریال در این خصوص سرمایه گذاری کرده است.

نحوه همکاری ایدرو باشرکت ترنس مش هولدینگ روسیه 

موضوع قرارداد شامل همکاری در حوزه طراحی، تحقیق و توسعه، اخذ مجوز مطابقت طرح نهایی با مقررات و استاندارها (همولوگیتینگ)، ساخت، مونتاژ، تست، توزیع، تعمیرات و نگهداری، تولید، مهندسی، انتقال تکنولوژی و تامین انواع واگن های مختلف مترو و زیر مجموعه های مرتبط و قطعات، ارائه خدمات آموزش، فروش و خدمات پس از فروش، صادرات وهمچنین حداکثر داخلی سازی(طبق برنامه های ابلاغی) در ایران با مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت ترنس مش هولدینگ روسیه است.

مدل همکاری هم شامل تاسیس یک شرکت مشترک( JV) با سهم سرمایه گذاری ۸۰ درصدی طرف خارجی (شرکت ترنس مش) و ۲۰ درصد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خواهد بود که پس از تشکیل شرکت با فاینانس ۲ میلیارد یورو، مدل و برنامه کسب و کار همکاری تهیه خواهد شد.سپس با خرید شرکت واگن پارس (که نحوه همکاری با تولید کننده داخلی متناسب با پروژه ها و شرایط کاری تعریف شده است) اقدام به تولید و تامین محصولات مورد نیاز کشور در حوزه های تعیین شده صنایع ریلی خواهد شد که به مرور زمان متناسب با پروژه های آتی، سرمایه گذاری دو طرف افزایش خواهد یافت.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.