به گزارش قدس آنلاین، نریمان مصطفایی اظهار کرد: ۲ هزار و ۷۰۰ محله شامل یکهزار بافت ناکارآمد و فرسوده شهری، ۶۰۰ بافت تاریخی، یکهزار و ۱۰۰ سکونتگاه غیر رسمی در شهرهای کشور شناسایی شده است.
به گفته وی، ۲۰ میلیون نفر از جمعیت ایران در بافت های تاریخی، فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی شهرها زندگی می کنند.
مصطفایی تصریح کرد: در ۱۱۰ شهر کشور، یکهزار و ۱۰۰ سکونتگاه غیر رسمی شناسایی شده است که مطابق برآوردهای انجام شده حدود ۱۱ میلیون نفر در این مناطق زندگی می کنند.
مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی گفت: سکونتگاه های غیر رسمی در کشور به طور میانگین ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمعیت و مساحت شهرها را شامل می شود.
وی با بیان اینکه تمام شهرهای کشور دچار مشکل وجود سکونتگاه غیر رسمی است، تصریح کرد: طبق برنامه ششم توسعه سالانه ۲۷۰ محله شامل بافت فرسوده، بافت تاریخی و سکونتگاه غیر رسمی بازآفرینی و ساماندهی می شود.
وی گفت: سکونتگاه های غیر رسمی و بافت های فرسوده مشکلاتی نظیر بافت نامتعارف و نابسامان، سیمای نامطلوب، ساکنان کم درآمد و کم توان دارد و از دیگر مشکلات این بخش وجود مشاغل نامطمئن و احتمال بروز آسیب های اجتماعی است.
مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه سالانه ۹ بافت فرسوده، بافت تاریخی و سکونتگاه غیر رسمی در چهارمحال و بختیاری بازآفرینی و ساماندهی می شود.
نریمان مصطفایی روز شنبه در جلسه بازآفرینی شهری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در شهرکرد ۳ محله مهدیه، اشکفتک و چالشتر و در شهرهای لردگان و فارسان، سکونتگاه غیر رسمی شناسایی شده است.
به گفته وی، چهارمحال و بختیاری برای سرعت بخشی به طرح بازآفرینی و ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی باید سند بازآفرینی شهری استان را تدوین کند.
مصطفایی تصریح کرد: مطابق برنامه ششم و هفتم توسعه سالانه ۲۷۰ محله و سکونتگاه غیر رسمی و ناکارآمد در کشور بازآفرینی و ساماندهی می شود.
وی ادامه داد: سکونت در بافت فرسوده، بافت نابسامان میانی، بافت تاریخی، بافت ناکارآمد شهری نظیر صنایع متروکه و بافت های با سابقه روستایی شامل اجرای طرح بازآفرینی و ساماندهی ستاد بازآفرینی شهری می شود.
مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی افزود: اجرای برنامه های توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی در سکونتگاه های غیر رسمی، برنامه های محرک توسعه و توانمندسازی اجتماعی در بافت فرسوده، توسعه و تجهیز فضای عمومی و مرمت و تعمیر بنای تاریخی در بافت تاریخی و برنامه های توسعه و پیشگیری در بافت های روستایی اولویت برنامه های ستاد بازآفرینی شهری است.
مصطفایی گفت: تشکل های مردم نهاد نقش اساسی و بازوی کمکی دولت در اجرای برنامه های بازآفرینی و ساماندهی این مناطق دارند.
منبع: ایرنا
نظر شما