تحولات منطقه

ایلام- منتقد سی و یکمین جشنواره تئاتر استان ایلام گفت: جامعه امروز ایران و ایلام، جامعه افسرده ای است و نیازمند انرژی، نشاط و امید است.

جامعه امروز ایران و ایلام نیازمند نشاط است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

عرفان پهلوانی در حاشیه دومین روز از سی و یکمین جشنواره تئاتر استان ایلام در گفتگو با قدس آنلاین، با بیان اینکه سه سال است که جشنواره تئاتر ایلام بدون منتقد برگزار می شود، اظهارداشت: در استان های مختلف تئاتر دیده و آنها را نقد کرده ام و تئاتر ایلام پیشرفت مناسبی داشته و کارها از لحاظ کیفیت خوب بوده و نگران کننده نیست.

وی با اشاره به اینکه تئاترهای به نمایش درآمده در این دو روز خوب بوده اگرچه با آرمان آن فاصله دارند، افزود: ارتقای سطح کمی و کیفی تئاتر، نیاز به فرآیندهای آموزشی بلند مدت بویژه در بین هنرمندان جوان دارد.

بازرس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران با بیان این مطلب که آموزش ها بایستی در محورهای مختلف به هنرجویان ارائه شود، خاطرنشان ساخت: صدا، بیان دیالوگ ها، تربیت حس، انتقال عاطفه، درک و تحلیل نقش و ارتباط با مخاطب و ... نیازمند آموزش های دراز مدت بوده و آموزش نیازمند کار گسترده، تلاش و کوشش بسیار است.

عرفان پهلوانی با تأکید بر اینکه نمایش های ارائه شده را از لحاظ زیبایی شناسی، ساختار و تکنیک های موجود نقد و تحلیل کرده ام، بیان داشت: نمایش های این جشنواره بیشتر حول موضوع دفاع مقدس بوده و با توجه به تأثیر مستقیم جنگ بر استان حتماً این نیاز حس شده که نمایش ها بیشتر حول این موضوع اجرا شود، اما آنچه در خور درنگ و اندیشه است، چگونگی پرداختن به این موضوع برای آفرینش آثار هنری است.

وی با اشاره به سخنان «دورن مات» نمایش نامه نویس مشهور آلمانی که می گوید «در سده بیستم آنچنان از هراس های واقعی کرخت و بی حس شده که تراژدی چندان اثری بر ما ندارد و فقط از راه برخورد با کمدی می توان، تراژدی را بازیافت»، ادامه داد: وضعیت تراژیک جنگ و پس از جنگ، وضعیت خاصی است و چگونگی بازآفرینی یک تراژدی با هر رویکردی بر روی صحنه و نحوه ارتباط نمایش با تماشاگر، خصوصاً تماشاگری که این وضعیت تراژیک جنگ را زندگی کرده، مهم است.

منتقد سی و یکمین جشنواره تئاتر استان ایلام با تأکید بر نیاز امروز جامعه به ارائه نمایش های کمدی، تصریح کرد: جامعه امروز ایران و ایلام جامعه افسرده ای است و نیازمند انرژی، نشاط و امید است.

عرفان پهلوانی یادآور شد: اگر شادی ها، خوشی ها، نشاط ها، امیدها و ... با ابزار گوناگون بویژه با هنر و خصوصاً هنر نمایشی گسترش یابد، زندگی مردم در راستای افزایش کیفیت، گام بزرگ و مثبتی برخواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.