به گزارش قدس آنلاین، دکتر علی اکبر حدادزاده با بیان این خبر اظهارداشت: سرعت انتشار این بیماری قابل توجه است و درمانی برای پرندگان بیمار وجود نداردو منابع اصلی آلودگی شامل گونه های مختلف پرندگان اهلی، پرندگان زینتی و پرندگان وحشی می باشد که در این بین پرندگان وحشی بویژه مرغان آبی مهاجر عمده ترین منبع آلودگی محسوب می شوند.
وی افزود: پرندگان آبزی وحشی بویژه انواع اردک می توانند ویروس بیماری را از منطقه ای به منطقه ی دیگر انتقال دهند و از آنجا که بیماری آنفلوانزا یک بیماری مشترک می باشد این امر می تواند منجر به انتقال بیماری به جوامع انسانی نیز شود. به همین دلیل شکار پرندگان آبزی که اطلاعی از سابقه ی بهداشتی آنها در دسترس نیست می تواند با ریسک بالای خطر ابتلاء به این بیماری همراه باشد.
حداد زاده تصریح کرد: علاوه بر شکار، اسارت گرفتن و اقدام به اهلی نمودن پرندگان مهاجر، قایق سواری در مجاورت لانه این پرندگان و ارتباط با آنها به هر طریقی می تواند خطرناک باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: اداره کل دامپزشکی استان یزد در راستای سیاست های پیشگیرانه ی سازمان دامپزشکی به صورت مستمر طرح مراقبت فعال آنفوانزای پرندگان را هر ساله در سطح استان اجرا می نماید و با همکاری اداره کل محیط زیست هرگونه تلفات و بیماری در حیات وحش را با جدیت پیگیری می کند.
نظر شما