به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، خداکرم جلالی در همایش بررسی ساختار تشکیلاتی مدیریت منابع طبیعی و محیط زیست ایران که صبح امروز یکشنبه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج برگزار شد، اظهارکرد: اگر فکری به حال این وضعیت نکنیم بدون شک وضعیت تالابهای کشور طی چند سال آینده وخیمتر خواهد شد.
وی افزود: منابع طبیعی و محیط زیست مسالهای مستقل نیست که بگوییم مشکلاتش با اعمال صرف قوانین مرتفع شود وبه عبارتی دیگرساختار منابع طبیعی و محیط زیست با همه دستگاهها و ارگانهای کشور مرتبط است و حفظ و حیات آن به تعامل همه جانبه نیاز دارد.
جلالی در ادامه با بیان اینکه باید مدیریت و تفکر کلی در خصوص منابع طبیعی و محیط زیست کشور تغییر کند به معضل بحران آب در کشور اشاره کرد و افزود: کمبود آب معضل آینده کشور نیست چرا که در حال حاضر هم وضعیت منابع آبی کشور خط قرمز را گذرانده است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه به وضعیت اراضی شیب دار کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۷ میلیون هکتار اراضی شیب دار در کشور وجود دارد که اغلب آنها شخم در جهت شیب زمین زده میشود که این کار بیشترین تخریب و آسیب را به زمین میزند.
وی بیان کرد:در چارچوب برنامهریزی صورت گرفته باید یک میلیون هکتار از این اراضی به باغ تبدیل شود تا از تخریب منابع آبی و خاکی کاسته شود.
جلالی جمعیت دامی حال حاضر کشور را ۱۲۰ هزار واحد عنوان کرد و گفت:از این میزان حدود ۷۰ میلیون راس آن وابسته به مراتع هستند.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: در حال حاضر از مراتع کشور دو برابر بیشتر از ظرفیت استفاده میشود که این امر آسیب جدی به این منابع میزند.
جلالی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۵ میلیون هکتار از سطح کشور از مراتع تشکیل شده لذا باید برای حفظ آن تلاش زیادی کرد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود توقف بهره برداری از جنگلهای شمال را مورد اشاره قرار داد و گفت: مفهوم اجرای این طرح این نیست که پای دانشکده های منابع طبیعی از این جنگل ها قطع شود چرا که ارائه خدمات به بخش علمی کشور ا جزء وظایف خود می دانیم.
این مسئول در پایان گفت: دانشکده های منابع طبیعی سرمایه های کشور هستند و با دانش خود به دستگاه های اجرایی برای دستیابی به اهداف پیش بینی کمک می کنند.
نظر شما